Skocz do zawartości

Roczniki 70dziesiąte rulez

nrm

Rekomendowane odpowiedzi

A czy pamieta ktos Jacka i Agatke - Ptysia i Balbine hmmm pewnie jestem najstarszy na tym forum a moze nie. Czy pamieta ktos Misia z okienka??

Widzialem ten ostatni wystep misia ale jak sobie przypominam wtedy nie do koncza zakumalem.

Ktos wykrecil gosciowi niezly numer ... prawdopodobnie zawsze na zakonczenie (jak wylaczyli kamere) gosc zapodawal taki tekst: "A teraz kochane dzieci pocalujcie misia w du*e" .... no i zdarzylo sie ze ktos kamery nie wylaczyl ... goscia nie widzialem przez 30 lat (moze przesadzam) po wielu latach gdzies tam przemknal.

...nic nie dzieje się bez przyczyny...

• Odpowiedzi 158
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

heh ... ciesze sie ze na forum sa ludzie z tamtych lat choc jest ich zapewne malo

Przypomnial mi sie smak lodow z tamtych lat ... gosc robil te lody w domu z jajek i smietany a pozniej sprzedawal je z drewnianej skrzynki zawieszonej na szyi - jak otwieral swoja lodowke to byly efekty z parujacego suchego lodu ..

- pamietam polo-cocte - tej dzisiejszej nie probowalem

- orenzade w proszku

- sorbowit - smakowalo jak cienkie piwo

- mleko w butelkach

Pamietam tez "nabijalnie syfonow szklanych" byly takie syfony zbrojone metalowa drobna siatka ...

ehhhh to byly inne czasy ... :brawa:

...nic nie dzieje się bez przyczyny...

Zrobiłem kiedyś w takim nabijanym syfonie szampana z wina swojej roboty (słodkiego niestety). Jak "nalałem" do szklanki to było pełno piany, a po pół godziny trochę wina na dnie. Piany był w sumie cały zlewozmywak dwukomorowy :brawa:

Pamiętacie kto miał telefon nr 3422 ?

Eksperyment Discover.pl

wowwwwwwww, fajowy topik :brawa:

hehe, się mi przypominają młode latka :) pi i sigma, teleranki, 5-10-15, tytus romek i atomek, kajko i kokosz, guma turbo, a potem jakaś guma była co piłkarze byli :) i granie w kapsle, nauka jazdy na rowerze, cytrynada w szkolnym sklepiku (taka oranżada w woreczku z rurką :blink:), naszywki wzorowy uczeń, tony uwag w dzienniku (zawsze musieli doklejać dla mnie kartki, bo brakowało :))............. aaaaa nie gadam dalej bo bym nie zaczął pracować od wspominków ;)

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

A ja jako rocznik 76 pamiętam poza większością wymienianych już nieodwracalnie sentymentalnych bajerów epoki zeszłej takie coś .. Dziadek fotoamator ze stadem aparatów od Zorki aż po kamery 8 i 16 mm z których filmy do wywołania wysyłało się do ORWO. Film miał do 15 minutek – z czego po posklejaniu na wspaniałym projektorze lub przeglądarce – również cyrylicą opisanych – było może 5 minut obrazu J)

A po wyścigu o memoriał Skopenki przywiózł od zaprzyjaźnionych braci zza wschodniej rzeki jeszcze jedną kamerę – już z dźwiękiem – tylko w Polsce nie szło dostać do niej taśm...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności