Skocz do zawartości

Roczniki 70dziesiąte rulez

nrm

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem czy juz o tym pisałem w tym wątku ale.. pamiętam że byłem zuchem, potem mialem byc harcerzem ale juz niepamietam czy bylem :) ale jakis taki mundurek z sznureczkami miałem :D i były zbiórki, apele.. :D

• Odpowiedzi 158
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
No dobra, ale czy w końcu ktoś wie (pamięta) do kogo był telefon 3422

Do KC :D

Wyścig Pokoju to było wydarzenie jak dziś sukcesy Małysza!

Stałem obok trasy w tłumie i czekałem by zrobić zdjęcie swoim reporterskim aparatem AMI 2 :D

Kolarze przemknęli a ja zrobiłem aż 2. Po wywołaniu okazało się że wykonałem za małą ilość obrotów pokrętłem i miałem na kliszy fotomontaż :)

Bielinka preparat chemiczny służący do wybielania pościeli i innych białych tkanin. Prawdopodobnie zbliżony składem do dzisiejszych środków do dezynfekcji toalet.

Nieprawda, podstawowym składnikiem wielu dzisiejszych wybielaczy (nie wszystkich) jest ten sam związek podchloryn sodu.

też sobie przypomnialem wątek, i aż mnie dziw bierze, ze nikt nie wspomniał oc zytaniu Pana samochodzika i/albo przygód Tomka.

Samochodzik to kurcze była pdostawa - wielokrotnie przeczytane wszystkie części. ( ostatnio też :rofl: )

a dzięki allegro sobie skomponowałem całą białą serię w idealnym stanie i czytam od czasu do czasu

pomijając aspekty ustrojowe były świetną edukacyjną lekturą ( historia i geografia polski - Samochodzik, gegrafia świata i zwierzęta - Tomek )

niestety próby obecne próby przedłużania przygód samochodzika to pomyłka :D

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

pamiętam że byłem zuchem, potem mialem byc harcerzem ale juz niepamietam czy bylem :rofl:

W wieku 11-12 lat wklejono mnie po znajomości na obóz harcerski do DDR. Mundur udało się zdobyć, brakowało krzyża. Na szczęcie jeden koleś wśród plakietek suwenirowych miał też krzyż. Kosztował mnie 1 markę DDR i stres opadł. Przywiozłem sobie kolejkę TT.

pamiętam że byłem zuchem, potem mialem byc harcerzem ale juz niepamietam czy bylem :)

W wieku 11-12 lat wklejono mnie po znajomości na obóz harcerski do DDR. Mundur udało się zdobyć, brakowało krzyża. Na szczęcie jeden koleś wśród plakietek suwenirowych miał też krzyż. Kosztował mnie 1 markę DDR i stres opadł. Przywiozłem sobie kolejkę TT.

Kolejki PIKO nigdy nie mialem ale mij kolega z bloku (to byl gosc) mial PIKO i cala makiete .... speedzalem u niego cale dni bawiac sie tymi modelami ... az sie lza w oku kreci ze nie pogadalem w tym czasie z Mama ... heh kolejka byla wazniejsza :placze:

...nic nie dzieje się bez przyczyny...

kolega z bloku (to byl gosc) mial PIKO i cala makiete .... speedzalem u niego cale dni bawiac sie tymi modelami ... az sie lza w oku kreci ze nie pogadalem w tym czasie z Mama ... heh kolejka byla wazniejsza :placze:

Też miałem takiego kolegę w bloku co zapisał mnie nawet do osiedlowej modelarni. Ostatnio nawet studiując historię kolei warszawsko-wiedeńskiej znalazłem na strychu pożyczone od niego książki o modelarstwie kolejowym - był fanem H0 i śmiał się z mojego TT.

Ja pogadałem (nie obyło sie bez płaczu) z Mamą, żeby kupiła mi w sładnicy harcerskiej sprzęt do zdalnego sterowania modelami samochodów. Wybrałem tańszy zestaw bez serwo co było jedną z pierwszych "poważnych finansowo" wtop w moim życiu :)

a najbardziej nie mogę przeboleć, że nie mogłem mieć motorynki...

uf ... traumatyczne przezycia ... dlatego teraz staramy sie dac dzieciakom wszystko ...

Ja mialem to szczescie ze udalo mi sie kupic uzywanego PEGAZA z automatycznym sprzeglem odsrodkowym za 2 miesiace ciezkiej pracy w cegielni ... Mama nie byla z tego zadowolona w sumie bylem w 7 klasie a mialem juz pojazd dzieki ktoremu mozna bylo stracic zycie ... w sumie zyje do tej pory i jakos tam jest :placze:

...nic nie dzieje się bez przyczyny...

a pamietacie mecz w 86 roku (chyba) jak Polska walczyla o tytul mistrza swiata ? przegralismy ae i tak mielismy 2 miejsce - fajnie powsponinac, pamietam ze bylem jeszcze maly i rodzice wyjatkowo pozwolili mi nie spac o tej porze, w polowie meczu usnalem i obudzili mnie pod koniec :placze:

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

a pamietacie mecz w 86 roku...

W '82 piło się mleko zamiast wódy po każdym golu Naszych. Po paru meczach miałem dość mleka. Rysowało się też w zeszycie drużyny (Sokrates był fajny bo miał brodę). W '86 nawet [edit] dostaliśmy baty zaraz po wyjściu z grupy... :placze:

piko mam do dzisiaj :)

@lord: a pan samochodzik to podstawa. tomka nigdy nie lubilem. a templariuszy to czytalem chyba z 100 razy. do dzisiaj pamietam "tam skarb twoj gdzie serce twoje" czy jakoś tak :placze:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności