Skocz do zawartości

Edycja danych na siatce

Maximus Marius

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś może mi polecić jakiś w miarę prosty do użycia kod którym będę mógł edytować dane

w postaci tabeli :

ID |  NAZWA  | KOD  | KOLOR 
1  | Krawat  |  K01 | RED 
2  | Spinka  |  K01 | RED 
...
...
...

Interesują mnie rozwiązania open source na licencjach LGPL i GPL, kod będzie użyty w projekcie na licencji GPL

Przez prosty do użycia kod rozumiem np. coś w klasie TinyMCEgdzie aby zrobić edytor tekstu wystarczy parę linijek kodu.

Muszę przeczytać to:

https://www.smashingmagazine.com/2007/05/30...tml-javascript/

Będzie z czego wybrać

Przejrzałem sobie 'yui' (od yahoo) polecany przez qwertuiop'a i moja ocena jest taka: fajne bo elastyczne, po wgłębieniu się w kod i sposób użytkowania mogą to być rzeczywiście fajne komponenty, mają dodatkową zaletę, że kod ładują ze stron yahoo (nie źre nam transferu) i jedna wada: niektóre ładują się niestety dość długo.

... jedna wada: niektóre ładują się niestety dość długo.

YUI jest dość elastyczny, ale zrezygnowałem, z powodu wydajności. Dość często przy "większych rzeczach" strasznie zamula i to po stronie klienta. Polecam JQ, jest szybka, można znaleźć ciekawe plugin-y i jest dużo szybsza od YUI. Wszystko zależy oczywiście od zastosowania.

"Dopiero gdy wolna wola znowu zaskoczyła, przerwali bieg po torze przeszkód ich własnej konstrukcji."

Potwierdzę ze YUI to straszna wolna kobyła :/ a można znaleźć bardziej szybsze odpowiedniki. Po przymiarkach zrezygnowałęm z produktu Yahoo, a fajnie się zapowiadał, ale wolny .....

Aplikacje internetowe, systemy wspomagające SEO, programy pod Windows i Linux, info na https://shad.net.pl - dopisz się do Katalogu Firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności