Skocz do zawartości

CMS seo friendly z łatwą strukturą szablonów

Harvi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

planuje założyć sobie stronkę, lay już pociąłem, teraz postanowiłem, że zrobię z tego templatkę do jakiegoś cmsa..pytanie, jakiego :> Portal będzie rozbudowany, ale nie przesadnie, ot serwis tematyczny, taki hobbystyczny. Początkowo myślałem o php fusion/ extreme fusion, gdzie stworzenie szablonu nie jest przesadnie trudne, trzeba opanować pare komend, mozna innych podpatrzeć, ale kurde bardzo seo friendly to on nie jest..do php f 6 są owszem mody userów, ale nie sa wystarczająco dobre, albo niedokonczone i wraz brakuje np dynamicznych keywords, description. Idealnym rozwiązaniem byłaby joomla, ale...ale, zrobić niestandardowy szablon do niej to czynność wymagająca zapoznania sie ze skomplikowaną (przynajmniej dla mną strukturą), szczegolnie jeśli jak mowie robie cos niestandardowego...Nie jestem leniem, ale nie mam czasu, no nie mam na tyle zeby uczyć się joomli, pozycjonuje pare swoich stronek, ucze sie troche programowania pod kontem matury itp...

myślałem o drupalu, ale jak to jest z szablonami do niego? Ciężko je pojąć, mają skomplikowaną strukturę? Ew jakiś inny cms..

Co do samego portalu, będzie podział artów na kategorie, dodawanie newsów, artów przez innych, wyświetlanie na głównej listy ostatnich artów, wyświetlanie newsów, w sumie tyle, taki standardzik, ale z aspiracjami na większy serwis, większy czytaj dużo tresci, transferu, userów na portalu itp. Wazne zeby kazdy po rejestracji mógł dodać swoj tekst, ktory potem ja moge zaakceptować...

Chyba tyle :)

wiadomo bezpieczeństwo też się liczy, jednak przede wszystkim zalezy mi na seo friendly i niezbyt skomplikowanych szablonach..

Pozdrawiam,

ps. Nie wiem czy dobry dział, zastanawialem sie czy nie dac tego do stron przyjaznych wyszukiwarkom, ale jakos bardziej to mi tu podpasowało. Jeśli mod ma wątpliwości, prosze o przeniesienie do właściwego dzialu,byłbym wdzięczny.

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

Nie jestem fachowcem od CMS, kiedyś zastanawiałem się nad użyciem gotowca i wybierałem między typo3 a drupalem. Typo 3 jest jednak za skomplikowany, drupal wydawał się OK. Zauważ, że szblon to jednorazowa (z reguły sprawa) warto się trochę pomęczyć na początku nad layoutem żeby później mieć dobrą funkcjonalność.

Ale posłuchaj też innych, bo ja, jak już mówiłem doświadczenia dużego z szablonami ni mam.

Ja zwykle najpierw rozważam Joomla!, ale dla niektórych bywa zbyt duża. Ostatnio widziałem kilka przykładów wdrożonego CMS Made Simple - bardzo mi się podoba: jest szybki, ma wszystko co mi do seo potrzeba i można sobie ładnie wiele rzeczy poustawiać. Nie będę udawał, że wiem o nim dużo, ale moim zdaniem warto zobaczyć.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Dalej po angielsku, ale dużo i wyraźnie: https://themes.cmsmadesimple.org/ - gotowe szablony jak i takie produkcyjne półprodukty. Ciekawa sprawa - wybierasz ogólny schemat i dalej już sam sobie stylami operujesz.

Jak Pabel wspomniał, w panelu przełączasz na Polski i cały admin jest spolszczony. Ogólnie sporo jest tam popisane i wyjaśniane.

Każdy art. może mieć indywidualne meta tagi, przyjazne adresy w standardzie, fakt, że nie znalazłem żadnych parserów rss by autoblogi na tym tworzyć ;-) Jedno co mi się nie podoba, to szalona konstrukcja URL w tzw. newsach.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Też bym polecał Joomlę! Wcale nie jest taka trudna. Wystarczy trochę przy niej posiedzieć. Polecam książkę znajomego z innego forum Szumana: Joomla! Podręcznik administratora systemu. CO prawda nie ma w niej napisane jak podpinać podpięty szablon, ale sprawia ona, że Joomla wydaje się bardziej przyjazny. Jak na początek polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności