Skocz do zawartości

Jaki sklep interentowy wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Ja proponuję napierw dokonać analizy na trochę wyższym poziomie i zastanowić się nad modelem własności sklepu.

Czy ma to być sklep na platformie, oprogramowanie komercyjne czy może open-source?

Nastepna sprawa to uzytecznosc i elastycznosc platformy - czy da sie na niej zbudowac to co chcemy

Tutaj przykladowy raport porownujacy kilka platform sklepowych (polskich) https://ideas2action.pl/2011/08/24/ideacto-...ziej-uzyteczny/

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zacznę trochę z innej strony. Szukam sklepu (nie SaaS), który pozwoli na współprace z partnerami na zasadzie dropshipingu. To znaczy, że mój partner (partnerzy) zakłada własny sklep na własne dane, opiekuje się nim itd., ale zamówienia są przesyłane do mnie i ja je obsługuję. Ja również posiadam sklep, z którego magazynu korzysta partner (partnerzy) tj. stany magazynowe są wspólne.

Coś taniego da się ponoć zrobić w IAI, ale każdy wie, że co u siebie to u siebie.

• 3 tygodnie później...

Panie i Panowie, mam dylemat:

Gekosale vs Prestashop

Pracowałem już trochę na tym i na tym i moje spostrzeżenia:

Prestashop:

-skrypt kobyła jak cholera

-strasznie słaba spójność, wiele wersji różnych skórek/modułów, nic nie chce ze sobą działać

-słaby support, mało kto chce Ci pomóc, ponieważ jest tyle firm/osób które za byle co pobierają opłatę, moim zdaniem jest to powiązane z tym że skrypt jest bardzo popularny i bardzo lubi się sypać

+spora liczba modułów (niestety większość płatna)

+dostosowane do polskiego właściciela

Gekosale:

-skrypt dość nowy: autorzy trochę mieszają w licencjach, nie wiadomo jaka przyszłość czeka Gekosale

-nie ma tyle opcji co PS

+moim zdaniem prostszy w obsłudze

+dobry support, na każdy temat na forum praktycznie odpowiada sam autor

A co Wy o tym myślicie?

• 2 tygodnie później...

Witam

Zauważyłem błąd ortograficzny w demo waszego sklepu. Gdy usiłuję wejść do: "Integracja z pasażami handlowymi" wyskakuje komunikat "Nie masz uprawnień by wykonać akcję." a powinno być "Nie masz uprawnień by wykonać akcję.". Można by poprawić bo kłuje po oczach.

pozdrawiam

Zachęcam Użytkowników forum do zapoznania się z naszą ofertą. Tak jak wspomniał przede mną jeden z Czytelników - mamy bardzo konkurencyjną ofertą. W tej chwili cena za całe wdrożenie - z szatą graficzną, implementacją i licencją (pojedynczą, bezterminową) kosztuje 2000zł netto. Jakość - nie mi oceniać, ale Klienci są bardzo zadowoleni. Priorytetem była dla nas wydajność oraz zbudowanie systemu seo-friendly. Skoro piszą o nas na tym forum - myślę, że udało nam się osiągnąć w tych aspektach pewien sukces. Zapraszam do wyrobienia sobie własnej opinii - www.pffshop.pl

Proszę również rzucić okiem na demo: https://demo.pffshop.pl (strona sprzedażowa), https://demo.pffshop.pl/admin (login: demo, hasło: demo1).

Na całość udzielana jest dwunastomiesięczna gwarancja. Dodatkowe moduły w równie atrakcyjnych cenach. Raz jeszcze zapraszam.

Tomasz Michalski - Grupa PFF

t.michalski(shift+2)pff.pl

0 506 124 604

• 1 rok później...

"mam do wydania 3 tys "

to w pierwszej kolejności musisz się zastanowić na co chcesz wydać te pieniądze.

Czy na droższe oprogrmowanie - co nie zawsze znaczy lepsze, czy tez na grafikę.

Sama grafika dobrym studiu graficznym potrafi kosztować ponad 3 tys zł.

Oprogrmowanie od kilku set zł to kilku tys zł jedno razowo lub od 10 zł do kilku-set zł miesiecznie w systemie SaaS.

Rozpiętość cenowa jest olbrzymia i cieżko się w tym wszystkim połapać, dlaczego miałbyś w firmie A płacić X razy tyle co w firmie B.

Jedyne co mogę Ci doradzić, mając budżet tylko 3 tys zł to lepiej wybrać sklep w SaaS bo jeśli chcesz mieć dobrą grafikę na start to na oprogrmaownie "na własność" porpostu nie masz w tym momecie już pieniędzy. Na grafikę wydasz ok 2.5 tys zł, a ok 500 zł przeznaczysz na opłacenie abonamentu(w tym hostingu) w pierwszym roku dzialności sklepu i to będzie moim zdaniem optymalny wybór. Jeśli biznes się rozwinie to można w przyszłości zamówić dedykowane oprogrmowanie na własność już nie w modelu SaaS.

Osobiście tworze zarówno sklepy "dedykowane", gdzie klient nie płaci abonamentu i sklep w modelu SaaS (freecart.pl), o ile w 1 przypadku kwota 3 tys zł jest sporo za mała, aby zacząć współpracę to w drugim modelu będzie wystarczająca na stworzenie preofesjonalnie wyglądającego i sprawnie działającego sklepu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności