Skocz do zawartości

[Prywata] Nowy komp nic nie wyświetla

PawelC

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Właśnie jakąś godzine temu kupiłem kompa o paramterach:

Karta graficzna radeon 512mb

Dysk twardy 200GB

2GB ram

Oczywiście bez monitora bo po nalocie pewnych panów zostały mi aż dwa :D

I problem polega na tym że komp się normalnie włącza, ale monitor razem z nim nie startuje a dokładnie nic nie wyświetla i lampka przy monitorze miga, zamiast ciągle świecić przez co nic mi się nie wyświetla na ekranie. Ma ktoś może jakieś pomysły, potrzebuje to szybko zrobić, bo sklep z którego był komp brany jest już niestety zamknięty. Wie ktoś jaka może być tego przyczyna?

No właśnie nówka a wentylator działa bo widać go dobrze jest oświetlony takimi fajnymi niebieskimi diodami.

To niestety obawiam się, że bez otwierania PC nie zdziałasz za dużo... spróbuj z tym RESETEM bo czasami działa, jak nie to musisz czekać do jutra :/

Właśnie też tak myśle że zostanie mi tylko poczekać, mogliby wkońcu zacząć robić kompy co odrazu będą działać a nie latać z nim sto razy :D

Zasilacz 230V.

I problem polega na tym że komp się normalnie włącza, ale monitor razem z nim nie startuje

Czyli daje jeden sygnał z głośniczka, zapalają się na moment wszystkie lapki na klawiaturze, lampka od CD i od HDD ? A potem dysk zaczyna pracować przy starcie systemu?

Czy nic z tych rzeczy, nic się nie dzieje?

ps

Jak długo można wytrzymać nie zrywając plomby na kompie? :D

to tak jakby to co w środku nie należało do właściciela.

.

Miałem to samo... wystarczyło że podłączyłem monitor za pomocą przejściówki. nie podam nazw bo nie pamiętam. I teraz dokładnie nie wiem czy z płyty głównej do karty graficznej czy na odwrót. Ale działa... Komputer nie mój tylko kuzyna i teraz już dokładnie nie pamiętam jak to było.

P.S. Czy ktoś coś zrozumiał z mojej wypowiedzi ? ;) Chaos!

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności