Skocz do zawartości

kolejna zabawa ? 25/26 sierpień?

kob22

Rekomendowane odpowiedzi

No już od dawna zmierzali w kierunku zeschizowania i ta choroba się u nich pogłębia, a bez pozycjonowania na pierwszych pozycjach by były blogi 13tolatków z kradzionym contentem i własnymi przeżyciami emocjonalnymi. Fakt ludzie sami linkują (wprawdzie samymi PR0 :)) do dobrych stron, ale po kilku latach pozycjonowania i zajmowania 1wszych miejsc. Chociaż co z tego, że ktoś sobie zamieści w blogu link do strony bo mu się podobała jak google i tak jest mądrzejsze i uzna to za spam, ciemne chmury nad internetem wiszą :) do stron eksperckich jeszcze ktoś tam z forum/bloga linka puści, a kto linkuje do stron firmowych??? i teraz znajdź coś w sieci jakby tylko internauci mieli linkować.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

moja wróciła anglojęzyczna (więc i tak nie miała jak się pojawiać w polskich wynikach), wartościowa, bez blackhat seo, żadnego SWL czy duplicate content, filtr był jak najbardziej 40-70 na wszystkie frazy, od 29 lipca. Wyszła i wisi średnio 2-3 pozycje niżej niż była wcześniej. Nie robiłem absolutnie nic. Nie wysłałem nawet "Ponownego rozpatrzenia", bo nie mam jej nawet w webmaster tools.

Co zreszta potwierdzaja wypowiedzi Guglarza na forum Google...

Te wypowiedzi to raczej głupie żarty niż coś znaczącego...

Gdy usunalem wszystkie linki systemow SEO oraz wszystkie linki prowadzace w tych systemach do mojej strony - zaraz kilka dni potem ja odfiltrowali. Byc moze to zbieg okolicznosci

Przypadek. Po kilku dniach dla kogoś z zewnątrz kto sprawdzi linki do Twojej strony jeszcze tego nie będzie widać.

Radek, czyli co zrobiłeś zmieniłeś opisy meta, podlinkowałeś mocno i w jakim czasie wyszło?

Zmieniłem też layout. Wyszło po ok. 4 dniach. Podlinkowałem z SWLa rotacyjnego (kilka kilo punktów);

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Zmieniłem też layout. Wyszło po ok. 4 dniach. Podlinkowałem z SWLa rotacyjnego (kilka kilo punktów);

Napisałeś nowy czy miałeś coś gotowego? Ja zmieniłem u siebie, ale po 2 tyg nic nie dało.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

No tak, ale ja zmieniłem wygląd strony, trochę ułóżenie tabelek, trochę inne linki wewnętrzne, strona jest ciągle linkowana, dodałem już dawno do ponownego rozpatrzenia, a nawet zrobiłem przekierowanie z www na http. Efekt? Strona dalej w filtrze :)

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

Informacje przedpremierowe o grze komputerowej

GTA V na PC

Pozycjonuje kilka stron, jak narazie nic nie poleciało mi, ale zauważyłem dośc ciekawą sprawę, mianowicie ostanio ilość wyników na określone frazy bardzo się zmienia (np księgarnia internetowa, zazwyczaj ok 16 mln dzis tylko 9mln, na kilka innych to samo, ale nie aż tak znacznie) Czy to gogle urządza jakieś czystki ? Nie wiem czy to ma związek z filtrem (bo strony z filtra są podobno dalej w indexsie)

Czy ktoś zauważył coś takiego ? (wiem że są rózne DC, ale aż tak duże róznice?)

Marcin

Witam! Nie umieszczam nowego tematu, ponieważ podejrzewam, że to co stało się z domeną, którą pozycjonuję, może być następstwem tych rzeczy, o których była mowa w tym temacie.

Na początku sierpnia zauważyłam, że wyszukując w google frazy, na które pozycjonuję domenę - strona zaczyna "znikać" ze swoich pozycji. Najpierw spadła hen daleko na jedną frazę, w przeciągu kilku czy kilkunastu godzin pozostałe frazy też poleciały. Pozycjonowałam stronę na cztery frazy, wyniki utrzymywały się na 2, 3 i 4 stronie wyników. Teraz od ponad miesiąca na wszystkie frazy strona spadła na 10,13 i dalsze strony wyników. Dodam, że strona nie uczestniczy w żadnej wymianie linków, była linkowana jedynie z katalogów stron, z forum itp. Wszystkie linki były regularnie i ręcznie dodawane. Nie dostałam żadnej informacji od Googli na Google Tools, że strona niespełnia jakościowych kryteriów Googli. Myślałam, że to minie, ale strona nadal utrzymuje się na wyszukiwane frazy na 10,13 i dalszych stronach wyników (waha się jedynie o kilka miejsc w górę i w dół).

Czego to może być sprawka? Co zrobić, aby strona wróciła na wyższe pozycje? Dodam, że jest to strona firmowa, nie ma tam żadnego badziewia, a w tym momencie stoi hen daleko za jakimiś katalogami stron na wyszukiwane frazy.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

Domena to apaw.pl

Nawet wpisując nazwę firmy, wyskakuje ona dopiero na którejś pozycji z kolei (za np. katalogiem).

Domena została dodana do Googli jakoś na początku czerwca i od tego czasu jest pozycjonowana - tak jak napisałam żadnej wymiany linków i takich spraw, jedynie sukcesywne dodawanie do katalogów, katalogów firm. Anchory to frazy na które pozycjonuję stronę lub adres domeny, ewentualnie anchor + nazwa firmy.

Nie mam pojęcia dlaczego tak się stało, ponieważ nie używam żadnych niezgodnych z polityką Googli zabiegów, typu ukryte linki w treści strony itp.

Z góry dziękuję za pomoc.

mi się wydaje, że zwyczajnie strona jest za słabo podlinkowana. W google masz zaindexowane 3(!) linki. WIem, że g kłamie w tych sprawach, ale ja na bardzo proste frazy mam tą liczbę kilkurotnie podniesioną do potęgi. Katalog, który Cię wyprzedza nawet w nazwie ma ich 556. Na początku byłeś na drugiej stronie wyników bo taki bonus daje google nowo zaindexowanym stronom. Okres dobroduszności minął i poleciałeś. Według mnie to też nie jest filtr, ale ja się nie znam. Ot zwykły grajek ze mnie nie pozycjoner;) Także nie linczuje, jeżeli się mylę

witam ponownie.

owszem, polecenie link: pokazuje tylko 3 linki, jednak w narzędziach google dla webmasterów liczba linków jakie wskazują na tę domenę (wraz z dokładnymi ścieżkami) to prawie 400 linków. Druga witryna, którą pozycjonowałam (na podobnie konkurencyjne frazy) posiada jeszcze mniej linków, a wisi w top10. W Fresh Site Bonus jakoś nie wierzę, a nawet jeśli coś takiego jest, to chyba to nie powód że strona poleciała o prawie 10 stron w dół w wynikach (a nawet więcej) i znajduje się za katalogami lub też stronami mającymi niewiele wspólnego z wyszukiwaną frazą.

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności