Skocz do zawartości

Zerowy efekt amatorskiego pozycjonowania

Serwis-Kop

Rekomendowane odpowiedzi

a wiec warto dodawać linki na własną stronę kierujące na własną stronę? bo juz w koncu niewiem....daje to cos?? :unsure:

ebialystok.pl - Firmy Białystok

Nowy branżowy katalog firm województwa Podlaskiego to Podlasie Online.

Sale weselne Białystok to miejsce gdzie zorganizujesz imprezę okolicznościową.

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam

A jak wstawiać te linki z anchorem ?

I mam kolejne pytanie kiedy będzie jakaś aktualizacja w google co do tych linków, i PR

Ogolnie to coś dziwnego z google się dzieje raz mam pozycje nr5 a raz 10 bardzo dziwna sprawa i potrafi się to zmienić w ciągu kilku minut

Pozdrawiam

PR - nigdy nie wiadomo :)

link: - jest to tylko kilka przykładowych linków, google nigdy nie podaje całości

wejdź na yahoo.com i wpisz w wyszukiwarce linkdomain:[adres strony] - czasem trochę przesadzona ilość, ale bardzo zbliżona do rzeczywistej(możesz sprawdzać co 1-2 dni powinny być zmiany jak linkujesz)

aha i pamiętaj przy linkowaniu że adres z www i bez www to dwa różne adresy - bądź konsekwentny używaj jednej z dwóch wersji.

Co do linków i anachora to wszyscy piszą a nikt nie wytłumaczy co to jest:

jak wstawiasz jakiś link to anachor to jest słowo/fraza która się wyświetla jako link; jak piszą wyżej koledzy poumieszczaj w podstronach linki do strony głównej z pozycjonowaną frazą - <a href="www.serwis-kop.pl" title="Części JCB">Części JCB</a>

Pogrubionym dałem właśnie anachor - czyli rzecz o którą wszystko się rozbija. Może wstawisz taki link gdzieś w okolicy adresu kontaktowego - jest na każdej podstronie. Obok nazwy firmy, albo pod mailem jako adres strony: "WWW: Części JCB". Powinno to wyglądać mniej więcej tak:Części JCB

Zmień ten tytuł - tak jak wyżej radziła koleżanka dobrym pomysłem może być:" JCB Części zamienne do maszyn budowlanych JCB : SERWIS-KOP Rzeszów" Wtedy masz dwa zyski: po pierwsze lepiej pod względem seo, po drugie jak ktoś szuka "JCB Części" to od razu przykuje to jego uwagę(taki tytuł na liście wyników google).

screw oto fachowa porada wielkie dzięki, teraz będę tak katalogował jak mi napisaliście za co wielkie dzięki wszystkim

Na jednej podstronie mam PR 2 https://www.serwis-kop.pl/ofirmie.htm a jest to nie za często odwiedzana strona i dziwi mnie właśnie dlaczego ma najwyższy PR a główna ma PR 1

Za kilkanaście dni napisze jaki przyniesie mi to efekt :)

Serdecznie Pozdrawiam

Serwis-Kop ja proponuję takie rozwiązanie dla twojej strony :

1.

<TITLE> Nazwa firmy (jakiś znak oddzielający) słowo (frazy) kluczowe 1 (znak oddzielający) słowo (frazy) kluczowe 2 ... </TITLE>

Jako znak oddzielający estetycznie wygląda ». Nagłówek jest bardzo ważny w wyszukiwarkach. Im bardziej się on odróżnia od innych tym większa szansa, że ktoś w niego kliknie.

2.

Rozwiń description (daj więcej tekstu), który będzie 2-3 razy zawierał pozycjonowaną frazę.

3.

Na stronie nie widzę mapy strony. Warto ją dodać i podlinkować (np. z katalogów).

4.

Dobrze, że piszesz arty do precli, tylko pytanie - czy zaakceptowane artykuły podlinkowujesz? Jeśli nie, to warto taki zabieg zrobić (np. przez SWL), dodatkowo je podpingować (np. z serwisu ping.in).

5.

Twórz tematyczne zaplecza, na różnych domenach (dobrze by było mieć je również na kilku serwerach) i linkuj tak jak w pkt. 4 + katalogi (możesz tu użyć Addera).

6.

I jak już wspomniano, dodawaj stronę do katalogów - zacznij od tych wartościowych (katalogi onet, wp, gery, gwiazdor itp.). Warto włożyć te kilka złotych na szybkie rozpatrzenie wpisu. Stosuj kilka anchorów (np. części JCB, części do maszyn budowlanych JBC, części marki JBC - to tak przykładowo)

7. Widzę, że monitorujesz ruch na stronie (stat24), to dobrze. Pozyskane frazy ze statystyk będziesz mógł później wykorzystać do Long Tail.

I taka mała uwaga - Nie linkuj strony pozycjonowanej (firmowej) z SWL, ponieważ łatwo w ten sposób złapać filtr !

To co napisałem będzie kosztowało sporo pracy, ale efekt na pewno będzie zadowalający.

A tak na boku - bardzo fajnie zrobiona stronka, łatwa nawigacja i przyjemny wygląd.

Co do linków i anachora to wszyscy piszą a nikt nie wytłumaczy co to jest:

jak wstawiasz jakiś link to anachor to jest słowo/fraza która się wyświetla jako link; jak piszą wyżej koledzy poumieszczaj w podstronach linki do strony głównej z pozycjonowaną frazą - <a href="www.serwis-kop.pl" title="Części JCB">Części JCB</a>

Wiesz co ogladnij ten wyklad

https://www.sprawnymarketing.pl/artykuly/pr...ong-tail-a-seo/

i dowiesz sie ze tylko jeden link powinien prowadzic z podstrony do strony glownej inaczej googlarka sie mota.

Jesli w menu ma juz jeden to jesli dolozy kilka wiecej jak mowisz bedzie mial niezla ale kiche!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności