Skocz do zawartości

Podstawowe zasady do uruchomienia nowej strony...

Johnek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poraz kolejny "sparzyłem" się przy uruchomieniu nowej strony, zapewne przesadziałem z ilością i różnorodnością linków: stałe, dynamiczne, mocne, słabe.

Zapewne już każdy z Was ma mega doświadczenie i swój sposób na dobre "wejście" w google z nową stroną. Możecie się podzielić swoim sposobami, podstawowymi zasadami ?

młode domeny nalezy indexowac "natrualnie"

Powiedzmy tak*:

mamy nową stronkę z świerzutką domeną , dodajemy ją do katalogu Onet oraz WP , i szukamy 2-3 wypaśnych precli w ktorych zostawiamy linki. I to wszysko co robimy w pierwszym miesiacu z domeną , w drugim miesiącu przeclujemy podstrony domeny w trzecim katalogujemy strone głowną i preclujemy strone głowną w czwartym walimy już e-webinkiem :D

To jest mój sposób wcale nie mówie ze idealny ale działa

Marketing internetowy dla firm

A jak będzie w przypadku, gdy mamy już serwis np. 3 letni i chcemy zmienić naweę domeny. Stosujemy przekierowanie 301 na nowa domenę i czy ta nowa domena zastąpi tą stara, czy dostanie filtr i poleci w sina dal?

Podczepiłem się, bo nie ma sensu zakładać nowego tematu.

Co do twojego pytania, to można pododawać stronę do paru katalogów i umieścić w podpisie na jakimś forum. Początkowo dodawać mało linków, a z czasem zwiększac ich liczbę. Ja na pcozątku zawsze darowałem sobie SWL i po prostu katalogowałem.

seowyszbanner.gif

No ja dałem pare mocnych linkow z zaplecza i SWL delikatnie, na poczatku bylo ok ale teraz mega zawirowania nie na korzyść strony.

No widzę że jedyną dobrą radą to na początku tylko katalogi i cierpliwość, czy może udało się komus wystartować z stroną mocniej troche linkując... ?

Podstawowe zasady do uruchomienia nowej strony: dac 1 link z mocnej strony i zapomniec o stronie na 3-4 tygodni.

Nie dawac swl, nie dawac sporo linków. Jeden staly link z dobrej strony.

Pozwolę wtrącić się do dyskusji. Mam strone już cos koło 3 miechów na początku tak jak pisali koledzy powyzej postarałem sie o prae mocnych linków stałych aż google zaakceptuje stronę, po tym jak zaakceptował to zainstalowałem SWL, dwa styczne i dwa stałe powoli delikatnie dopingowałem ją SWL i dodatkowo za czołem dalej szukac mocnych linków ( z reguły Katalogi z wysoki PR) dostępne na liście Mara linkowałem na początku po 5 teraz po 10 :D i puki co przez twa miesiące pnę się w gorę, teraz na top 20 w 2 frazach.

Proszę o komentarz mojego sposoby i ewentualne korekty.

Paweł

-------------------------------------------

zaplecze = spam pod swl czy zaplecze tematyczne ? jezeli tematyczne, unikalne i robione pod userów. Można na nim generować niezły ruch i spożytkować to w różny sposób. A co do linkowania świeży stron - czy to portali czy zapleczówek tematycznych - zasada w sumie ta sama :)

Pozdrawiam

... po tym jak zaakceptował to zainstalowałem SWL, dwa styczne i dwa stałe powoli delikatnie dopingowałem ją SWL .....

Zainstalowałes na swojej stronie 4 systemy ? , nie no spoko

Tak bo doczytałem sie na forum ze inni podobnie robia posidają dwa statyczne i dwa rotacyjne jeżeli jak coś nie tak to prosze o porade.

Paweł

-------------------------------------------

Hmm, to ja sie podlacze pod temat, sam jestem posiadaczem dosc mlodej domeny, na poczatku po zoptymalizowaniu mety etc pod seo strona wyladowala na pewne frazy w top10/top20. Codziennie katalogowalem (wsio recznie) i otrzymalem pare mocnych linkow (z 3-4 serwisow), no i zdaje sie, ze zalapalem sie na filtr (site jest ale w serpach strony nima). Aczkolwiek mysle, ze tu nie chodzilo o linkowanie tylko o title strony glownej (<title>keyword, keyword2, keyword3, keyword4...</title>). Jezeli filtr poszedl przez title to orientuje sie moze ktos ile orientacyjnie cos takiego moze trwac?

PS: nie robcie takich title jak ja zrobileM:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności