Skocz do zawartości

Usunięcie z indeksu google "tymczasowe"

Dr Spin

Rekomendowane odpowiedzi

Co oni gadają za głupoty.

Jeszcze tworzysz skin dla pająka w IPB SEO, a oni gadają, że to cloacking?

Bot ma lepiej, pobiera mniej danych, wszystko dla niego zostało zoptymalizowane ...

Głupota z ich strony, pewnie ktoś Cię podkablował w web toolsach.

Na plus jest jednak to, że Cię poinformowali.

No to jest wlasnie nie tylko durnota ale i szczyt ignorancji, zwalszcza ze pilnowalem aby forum nie lamalo zadnych zasad i regul.. w koncu to wazna praca dla mnie i kilku innych osob. To dzieki temu w ciezkich chwiliach zwiazancyh ze zdrowiem mielismy jakas odskocznie.

Jestem nie tyle zły co jest mi strasznie przykro w zwiazku z ta sytuacją. Nie wiem co mam własnie robic. Dobrze ze jest baza uzytkownikow ktorzy sa aktywni, ale ruch z google to ok 80 %.

Jak to wyglada ta czasowo z powrotem, czy ktos wrocil do indesku szybciej niz np po 30 dniach? Czy strony wartosciowe (chociaz ciezko tu jednoznacznie okreslac) sa traktowane lepiej czy nie?

Dzieki za odpowiedzi

Pozdrawiam serdecznie

miałem tak samo kiedyś

pierwsza rzecz to poprawia się to co się nie spodobało G. (z G się nie dyskutuje)

i szybciutko pisze do nich, że jest jest OK i niech łaskawie "naprawią swój błąd"

to wyindeksowanie trwało nawet kilka miesięcy więc trzema mieć silne nerwy

(szczególnie jak G. zapewnia 80% wejść)

pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do indeksu

ad :-)

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.

Jak myslicie jak wyglada usuniecie z wynikow czy czekac cierpliwie czy po prostu wstawic na domene awaryjna?

Wygląda tak, że usuwasz powód bana i piszesz do nim o tym, a oni go zdejmują. Znajomy miał taką sytuację kiedy ukrył tekst na stronie ;-) i chyba nie czekał dużo dłużej niż miesiąc.

Dzis znajomy z pokrewenej dziedziny do mnie napisal ze podobna sytuacja. Tez ma spore forum i to samo. Widocznie jakis upierdliwy konibijca siedzi i "uprzejmie donosi" pewnie jest nawet na tym forum i bedzie czytac ten wątek. Juz tak kiedys mialem tylko ze z reklamami google, dlatego przestalem podawac tu jakiekolwiek dane :)

Najgorsze jest to, że nie ma z kim dyskutować o sprawie. Napiszą maila i sprawa załatwiona.

Ja kupiłem wyekspirowaną domenę z banem i za Chiny nie mogłem się doprosić reindeksacji, domena ma bardzo atrakcyjną nazwę. Zrobili to dopiero po roku!!! Teraz ban minął, ale domena dalej ma jakiegoś dziwnego filtra, nawet najprostsze frazy są poza pięćdziesiątką. Szkoda bo dałbym im już teraz zarobić na adwordsach a tak siedzę i czekam i się zastanawiam czy zacząć z nową domeną czy jeszcze czekać i liczyć na łaskę.

Ja kupiłem wyekspirowaną domenę z banem i za Chiny nie mogłem się doprosić reindeksacji

W identycznym przypadku doczekałam się odbanowania w mgnieniu oka. Nie minął chyba nawet tydzień.

co do zdejmowania zapraszam na mojego bloga :)

autentycznie zdjęli mi bana w 3 dni od złożenia wniosku, więc nie można powiedzieć że Google nie interesuje się niczym link do wpisu

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Szkoda bo dałbym im już teraz zarobić na adwordsach a tak siedzę i czekam i się zastanawiam czy zacząć z nową domeną czy jeszcze czekać i liczyć na łaskę.

Hmm czyli sugerujesz aby wykupic kampanie adwords na zbanowana domene?

Pozdrowionka i dzieki wszystkim za odpowiedzi :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności