Skocz do zawartości

Walka z wiatrakami na wp i onecie

breja

Rekomendowane odpowiedzi

Wpakowalem sie w dziedzine ze pierwsze 10 wynikow z posrod bardzo wielu hasel to jest spam w slowach kluczowych komentarzach ukrytych tekstach i altach. Stosujac czyste metody i wkladajac duzo wysilku w 1 slowo przebijam sie na 7 miejsce niestety pozostale kombinacje slow kluczowych nie jestem w stanie obstawic a zajumja je te same witryny z setkami ukrytych tekstow.

napisalem na poczta@wp.pl dostalem szablon zebym poczytal odpowiedzi i jak nie znajde odpisal z tego maila (na adres ppoczta@wp.pl) minol tydzien i 0 reakcji a spam widac golym okiem nawet wypelnilem formularz kontaktowy z ta sama trescia listu.

napisalem tez na szukaj_abuse@portal.onet.pl 0 reakcji.

Pytania:

gdzie jeszcze mozna pisac? moze sa jeszcze jakies adresy

jak ma wygladac tresc takiego listu bo teraz to poprostu wziolem po kolei adrersy stron i opisalem kazda z nicj typu:

[1]

adres: https://xxxxxxxxx.pl/

strona w katalogu onet.pl: TAK

uwagi:

meta title - 4 razy slowo xxxxx w tym 3 po sobie.

meta Description - 5 razy slowo xxxxxx w tym 3 po sobie.

meta KeyWords - 4 razy slowo xxxxx w tym 3 po sobie.

inne - w kodzie komentarze ze slowami kluczowymi xxxxxx

[2] ...

Przy okazji czy slowa kluczowe sa liczone we frazach typu:

rower, rower zielony, rower czerwony, rower niebieski, rower srebrny, rower czrny

jest liczone jako 6 razy slowo "rower" czy to sa oddzielne frazy i jest to dopuszczalne i liczone oddzielnie ?

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Wielu znas na swoich stronach ma taki lub inny "trik" bo inaczej się nie da. W popularnych dziedzinach klientom mozna polecic boxy sponsorowane niz robic batalię o pierwsze miejsca. Nie ma sensu się szarpać. To autorzy największych wyszukiwarek muszą tak dopracować metody znajdywania stron internetowych zeby nie mozna bylo sobie nabic miejsca w wyszukiwarce "trikiem". Stron mojej konkurencji do pozycjonowania mógłbym wymieniać bez końca lecz to nie o to chodzi. Moda na dobrą pozycję spowodowała, że spośród miliardów stron w internecie tylko dobrze wypromowane będą na poziomie i często aktualizowane. Pamiętam internet z czasów mojego pierwszego komputera, gdzie może to wyda się śmieszne, ale większośc adresów DOBRYCH stron internetowych znałem na pamięć i nie potrzebowałem googla czy innych onetów.

Druga sprawa to że nie ma JEDNOLITYCH i KONKRETNYCH wyznaczników co jest trikiem/spamem/sposobem a co nie. Ile to rozmów było prowadzonych na temat co to jest spam w poczcie elektronicznej a co nie. Jest pewien opis po polsku (chyba tłumaczenie) co dobrze to pokazuje.

https://www.faq.enter.net.pl/simple-polish.html

Moze warto stworzyc stronę internetową na wzór osiołków i tam ujawniać brudne zagrywki pozycjonerów? No ale kto z nas chciałby się tam znaleźć, przez przypadek i niesłusznie oczywiście... ;-)

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

Dostalem odpowiedz z onetu co ciekawe utworzona o 25 maja 2005, 00:06:51 :-)

tresc:

Witam,

bardzo dziękujemy za informację strony zostały zablokowane.

--

Redakcja Szukaj Onet.pl S A

https://szukaj.onet.pl

ale minelo juz sporo czasu i nadal strony ktore zglosilem sa wyswietlane :/

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

moze napiszesz jakies konkrety a nie kazdy tylko wszystkich w kolo oskarza a zadnych przykladow...

ja do Ciebie pisalem ze spamujesz i na poprawiles swoich stron mimo ze odpisales ze nie miales pojecia ze to co robisz to jest spam...

a tak w ogole jak do googla raz pisalem to mi w ogole nie odpisali...

irytuje sie troche ale dla mnie nie koniecznie ktos z wp, onetu, google musi nam odpowiadac... zglaszamy swoje uwagi a to co oni z tym zrobia to juz jest ich sprawa tak sobie mysle ze jak by mieli na setki maile dziennie odpisywac to tam sztab ludzi powinien pracowac tylko do odpisywania na maile a nie o to w tym wszystkim chyba chodzi...

pzdr

btw. z doswiadczenia wiem ze update bazy w onecie troche trwa to nie ma sie co pieklic.. poczekaj z 48h i zobacz czy strony wylecialy a nie jakis nadpobudliwy jestes... :twisted:

Nieważne jak i co .

O czym tu mówić jakaś pani w wyszukiwarce usuwa strony potem idzie i dosypuję węgla do kotła żeby wyszukiwarka nie padła.

Ludzie mamy 21 wiek a jak czytam te działy to Pachnie sredniowieczem 8)

W tej wyszukiwarce lepiej kupić sobie Link sponsorowany zawsze mozna powiedzieć że się kupiło coś w muzeum ;)

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

ja do Ciebie pisalem ze spamujesz i na poprawiles swoich stron mimo ze odpisales ze nie miales pojecia ze to co robisz to jest spam...

A to chyba nie do mnie ? jakas pomylka

W tej wyszukiwarce lepiej kupić sobie Link sponsorowany zawsze mozna powiedzieć że się kupiło coś w muzeum

Zastanawiam sie wlasnie nad wykupieniem bo mam przeczucie ze onet i wp w tej dziedzinie maja wiekszy udzial w wyszukiwarce niz wypada to ze statow ogolnych ale narazie nie zarobilem ani zl wiec jeszcze poczekam chwile. Z drugiej strony dlaczego mam placic jezeli wiem ze moja strona bylaby na 1 pozycji zeby nie definitywny spam stron przedemna.

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności