Skocz do zawartości

seodopalacz

Marchewka

Rekomendowane odpowiedzi

Powinnam napisać RATUNKU moje zaplecze pokazuje sie w gugielku(7-40). Precli z moim wpisem nie widać, a pozycjonowanej strony w ogóle nie mogę znaleźć(ostatnio w ok 70 pozycji)

Napisałam tez na forum seodopalacza, ale tu udziela sie zdecydowanie wiecej osób

Potrzebuję zrozumieć jak działa seodopalacz. W małych liczbach :) do rzeczy:

stan posiadania

***Jeden Precel seo-dopalaczowy -pokazuje aktualnie 248 / 2750 (+28 dziennie)

***jedno zaplecze w postaci 8 (ośmiu !) stronek HTML site 22 punkty 11 (skąd site 22 jak jest sześć stron zaindeksowanych, a ogólnie 8 sztuk ?? ??) Zaplecze jest niestety troche tematyczne, tzn zawiera podobną tematykę jak strona pozycjonowana i nie bardzo nadaje sie do czytania:) w tej chwili - no i głupio wyglada jak w pierwszej dziesiatce googla mamy po wejściu na stronę jakieś zlepki słów...

***dwa linki , każdy z innym anch, jeden do strony glównej pozycjonowanego serwisu, drugi do podstrony. Ustawione na przyrost 1 i max 5

Linki(ustawienia) to ustawienie arykulów w preclach?czyli przybywa mi dziennie 2 arykuły z moimi linkami gdzies w preclach? i bedzie przybywać dopóki nie osiągnę 5 wpisów?? Dobrze myslę?

CHYBA ŹLE :) Bo powinnam mieć teraz 4 artykuły w 4 preclach. Na zapleczu mam czasem dwa takie same linki ze swoich anchorem, ale WSZYSTKIE prowadzą do jednego precla. na dodatek w tym preclu nie ma żadnego z trzech artykułów które ustawiłam na wyłaczność 5 pobrań.

Czy w takiej sytuacji powinnam mocno zredukować swoje zplecze? Chodzi o sytuacje opisaną na samym początku. Jak tak dalej pójdzie to moje zaplecze bedzie w pierwszej trójce na pozycjonowane frazy...no i Wielki googiel moze się zdenerwować?

Wszystkie domeny i serwisy są młodziutkie maja ok miesiaca, dwóch; tematyka pozycjonowania to ogólnie grafika komputerowa,frazy średnie zaplecze niekoniecznie czytelne dla człowieka, ale tematyka słownictwo naglówki tytuły dobrane pod temat

NO I CO DALEJ?

Już Ci piszę Słońce Ty moje. :-)

Ustawienie: przyrost 1, max 5 oznacza, że codziennie aktualnie przydzielona ilość Twoich punktów będzie się zwiększać o 1, aż osiągnie 5 i wtedy przestanie dalej przyrastać. To za mało by osiągnąć jakikolwiek efekt, przy cenie 1 wpisu wynoszącej 5 dużych punktów, wychodzi na to, że zażyczyłaś sobie mieć 1 wpis co 5 dni i nie więcej niż 1 wpis. Systemy to podejście ilościowe, przy obecnym stanie rynku przy kilkudziesięciu, kilkuset wpisach, można widzieć efekty, ale nie przy jednym.

Posiadając precle z licznikiem 248 / 2750 (+28 dziennie), możesz swobodnie dziennie ustalić większe przyrosty, lub dodać więcej precli dla jeszcze większych przyrostów. Starzy linkorowi wyjadacze dają przyrosty i po 1000 dziennie. Innymi słowy, pierwszą radą byłoby jednak zwiększenie przyrostów i stworzenie alternatywnych stron, tak, jak Ci to tłumaczyłem ok. 2-3 dni temu przez telefon.

Jeżeli dotyka Cię problem Zaplecza wyskakującego wysoko, umieść na górze swój banner. Analogicznie, w wypadku Twojego precla, możesz dodatkowo umieścić na nim reklamę (z poziomu panelu), np. flashowy banner. Rozchodzi się o traffic i w miarę możliwości wysokie miejsca różnych stron, tak, aby z SERPów Google uzyskać jak najwięcej klientów.

Systemy stałe (a SeoDopalacz jest szczególnym rodzajem systemu stałego) nie dają i nie dawały szybkich efektów, ale ich podstawową cechą jest duża stabilność pozycji. Dla szybkich efektów stosuje się systemy rotacyjne, których działanie jest związane z większym ryzykiem.

Pozdrawiam, J.

P.S. Pisz do mnie częściej, jesteś perełką tego systemu. :-)

Wielkie dzięki za wyjaśnienie.

Teraz to o punktach i ilości wpisów wydaje mi sie tak oczywiste, ze wstyd mi ze nie mogłam dojść o co chodzi.

Natomiast do do zaplecza to jestem bardzo zdziwiona bo- naczytałam się ze czym wiecej linków wychodzących to gorzej (wydawało mi się ze dla strony z której wychodzą jakoś też nie najlepiej) tymczasem dodanie linków zaplecza dało niezłego kopa jesli chodzi o szybkość indeksowaniea i (pewnie posrednio) pozycje w google.

Cieszę się ze seodopalacz jest nastawiony na długofalowe działanie, bo jeszcze strona pozycjonowana nie ma ostatecznego kształtu. No i wygląda na to, ze system nadaje się teź dla niepozycjonerów ,tylko takich osob które chca wypromować swojch kilka stronek.

mam kilka zaprzyjaźnionych stronek to też na nich mogę zobaczyć jak to działa.

Oczywiście swoje przemyslenia i watpliwości będe przedstawiać.

O jak miło, jeż odpowiada na pytania :) To ja mam o wiele trudniejsze pytanie.

Ustawienie: przyrost 1, max 5 oznacza, że codziennie aktualnie przydzielona ilość Twoich punktów będzie się zwiększać o 1, aż osiągnie 5 i wtedy przestanie dalej przyrastać.

A więc mamy te 5 linków i jak teraz zrobić aby mieć 3 linki?

.

A więc mamy te 5 linków i jak teraz zrobić aby mieć 3 linki?

Zadałeś pytanie z cyklu:

- Masz 2 gruszki, dostałeś 2, masz razem 4.

- Dobrze, a więc mam 8 gruszek, jak zrobić żeby było 3? :rolleyes:

Jeśli masz 5 linków (25 punktów) i chcesz mieć jutro 3 linki (15 punktów), dajesz przyrost -10, limit 15, czekasz 1 dzień i masz już 3 linki.

Pozdrawiam, J.

Była od początku, z resztą był z nią związany poważny błąd, który naprawiliśmy przed oficjalnym startem sytemu.

Można dawać dodatnie i ujemne przyrosty oraz określać limit docelowy jako większy lub mniejszy od aktualnego. Do woli.

Pozdrawiam, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności