Skocz do zawartości

Pytanie Laika- piwownia w pasku adresowym

taberes

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam banalne pytanie. Otoz zlecilem wykonanie sklepu, problem w tym ze jest po czesku i np. kategorie produktow maja czeskie znaki diakrytyczne (np.:ě,š,č,ř,ž,ýá,etc.).

Problem polega na tym ze jezeli nazwa strony ma taki znak np: "Káva" to na pasku adresowym zamiast: www.costam.cz/kava ukazuje sie www.costam.cz/k_va

Czyli cala litera "a" zostala wykropkowana. Na jakichkolwiek stronach (poslkich czy czeskich) jezeli jest litera ze znakiem diakrytycznym to na pasku pojawia sie jej odpowiednik bez zkanlku diakrtycznego (np: zmaist á jest a).

Czy takie wykropkowanie i w zasadzie niepelne nazwy w pasku adresowym wyszukiwarki maja wplyw na pozycjonowanie???

Dzieki za odpowiedz.

Piotrek

Jesli bedziesz chcial pozycjonowac poszczegolne kategorie badz konkretne produkty, to tak. Rezygnujesz z przyjaznych adresow URL tam gdzie masz taki znak. _ moze byc zinterpretowany najwyzej jako bialy znak.

Ostatnio miałem okazję spędzić wakacje w Turcji. Znalazłem fajne informacje dla turystów. Pewnie mają tego więcej :)

Na koniec polecam artykuł Pauliny o najlepszych tabletkach na odchudzanie!

Proponuje zmienić array'em czeskie znaki ě,š,č,ř,ž,ýá na e,s,c,r,z,ya. Dla przykładu w Polsce na fraze osiagnac jest 3,670,000 zapytań, a na osiągnąć 3,450,000, a w top3 są te same strony.

Wypróbuj nowy i ładniejszy katalog sklepów GdzieKupic.org.

Wykonam strony Internetowe, szablony WordPress, wizytówki firmowe, skrypty php. Portfolio

Witam,

Dzieki za odpowiedz. Mniej wiecej jak myslalem ale firma odpowiedzialna za wdrozenie sklepu mi napisala:

"Nie mogę tego zmienić - oprogramowanie automatycznie konwertuje różne dziwne znaki na kreski. Nie ma to zasadniczego wpływu na pozycyjonowanie"

Dziwne jest dla mnie to ze w polskich sklepach przez nich zrobionych wszystkie polskie litery ze znakami diakrrytycznymi w pasku adresowym sa zamienione na literby bez znakow diak. wiec dlaczego nie jest to mozliwe dla czeskiego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności