Skocz do zawartości

z czasem lepiej jest linkować zaplecze

Content

Rekomendowane odpowiedzi

Linkowałem pozycjonowana stronę. Preclami. Jest teraz wysoko, ale już nie awansuje od dłuższego czasu. Ma też dobre zaplecze, strony tematyczne, ale z PR 1 najczęściej, ot tak sobie trochę podlinkowane na początku celem zaindeksowania. Od pewnego czasu jednak umieściłem na nich AdSens i pozycjonuję je na słowa i frazy często wyszukiwane. Po około 10 dniach zauważyłem, że pozycjonowana strona która ma linki do siebie na tych stronach zapleczowych, skoczyła jeszcze wyżej. I tak zastanawiam czy to nie z powodu linkowania zaplecza. Przypadek, czy jednak zależność? W tym czasie stronę pozycjonowaną dodawałem do mniejszej ilości preclów bo czasu nie miałem.

Tak może być to efekt podlinkowania zaplecza. Ale z adsensem na zapleczu bym uważał google w prosty sposób je powiąże.

Najwięcej linków w sumie wychodzi do tej pozycjonowanej strony ale pomiędzy sobą zaplecze też linkuje. Jest tez co najmniej jednak taka, która do pozycjonowanej nie linkuje tylko też do zaplecza. Oczywiście celem samym w sobie jest m.in. wzmocnienie linku z linkowanego zaplecza do pozycjonowanej. Liczę na to, że mnie nie wykluczą z AdSense gdyż te strony są, jak to się ujmuje, wartościowe.

To idea Seodopalacza Jeża, żeby właśnie stworzyć strukturę stron A->B->...->CEL linkujących do kolejnych stron i w końcu do celowej strony z tym samym anchorem.

A przed chwila wpadłem na pomysł taki, żeby na dwóch podstronach pozycjonowanej strony umieścić linki do dwóch stron zapleczowych, które do pozycjonowanej nie linkują, tylko do innego zaplecza. Co o tym sądzicie?

Linkowanie zaplecza to działanie odpowiadające algorytmowi google, opartym w dużej mierze o analizę topologii internetu:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Wyszukiwarka_...topologii_sieci

Czyli bot analizuje linki prowadziące do strony, oraz strony które linkują. Wysoko jest strona, która ma linki z wartościowych (czytaj: też dobrze podlinkowanych) witryn.

Oczywistym jest więc, że musisz dbać o swoje zaplecze, aby było wartoścowe wg. google. Wartościowe = dobrze podlinkowane + linka innych czynników.

Pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności