Skocz do zawartości

Alternatywa dla Analyticsa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

ostatnio postanowiłem zrezygnować z usług Googli pod względem sprawdzania oglądalności strony (mam zbyt wielki bounce teraz i nie chcę żeby wpływało to na pozycję).

Zna ktoś jakieś podobnie dobre statystyki? Piwik odpada - jest zbyt biedny i jakoś mi traci dane po 24h :/

Potrzebuję coś, co najlepiej nie wyświetla się na stronie w postaci obrazka/linku - darmowe, ukryte (no wlasnie jak Piwik albo Analytics) - mogę postawić u siebie na serwie nawet.

Swoją drogą - zna ktoś jakieś przypadki wpływania na pozycję przez korzystanie z Analyticsa (polepszanie/pogarszanie)?

Pozdrawiam

#seo @ ircnet

zaleca sie nie korzystanie z Analyticsa, miałem dwa przypadki gdzie poszedł cały długi ogon w miesiąc po podłączeniu Analyticsa, mam też meile od klientów z odpowiedzią typu: "niech Pan odłaczy nam to cholerstwo" i nie pisze tego dlatego ze za chwile wyposzczę statstyki :unsure: ale szczerze im google mniej wie tym lepiej

Marketing internetowy dla firm

Również szukam alternatywy dla Analitycs - najlepiej darmowej, chociaż może być płatna, ale wolałbym się nie pchać w stałe koszty abonamentowe.

Co do wpływania wyników Analytics na wyniki wyszukiwania - jeden z moich serwisów w niecały miesiąc po podinstalowaniu GA i utrzymującym się wysokim bounce rate spadł w wynikach (poleciał z TOP10 na większość wypozycjonowanych słów)...

a może by tak złożyć się na system urchin, dla tych co nie wiedzą to google analytics instalowane na swoim serwerze dzięki temu tylko my mamy do dostęp do statystyk.

Dla pojedynczej osoby to dość duży koszt, ale można kupić w kilka osób. Posiadam szybkiego dedyka i mógłbym hostować system.

Troszkę poszperałem i wyszło mi że chyba najbardziej opłaca się kupić system przez firmę w Wielkiej Brytani.

Po przewalutowaniu po dzisiejszym kursie wyszło mi 6607.61 PLN (1000 profili).

Mayko.pl - skuteczne pozycjonowanie stron www

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności