Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

tak, teraz treść jest porównywana do innych stron a nie jest liczone ze stosunku treść/kod

ja mam pytanie o backlinkowanie zaplecza - co polecacie? bo u mnie jest jakiś dramat, przykład:

domena linkowana publikerem + okazjonalnie SB:

ilość linków które dodał i znajduje publiker: 264 + linki z SB powinny stanowić drugie tyle

ilość linków w/g MajesticSEO External Backlinks: 21

jakieś rady? staram się coraz mniej używać do tego SB, natomiast czy zna ktoś jakiś fajny zautomatyzowany sposób podbicia BL?

rozumiem że pewnie chodzi o linki na każdej podstronie strony z dużym site, tylko że tu też mam odstępstwa:

- mam sobie np stronę: 281 Indexed URLs w/g Majestic

- na każdej podstronie w/w strony linkuję do innej strony

- BL tej strony to w/g Majestic poniżej 100

gdzie jest błąd?

Mam zaplecze statlink na hostingu seoline.pl, i deaktywowało mi 2 z moich stron z powodu błędów połączenia, czy ktoś ma również problem z tym hostingiem?

Zdeaktywowało mi 1 stronę, wywala błąd ze zmienną REMOTE ADRESS.

mniej znaczy więcej

Zdeaktywowało mi 1 stronę, wywala błąd ze zmienną REMOTE ADRESS.

No to mam to samo, pytanie czy za moment zdezaktywuje wszystkie i czy seoline bloknął adresy IP Statlinka?. Czy może jest ktoś tu z seoline kto mógłby się wypowiedzieć w tej kwestii?

Jeżeli chodzi o błąd z REMOTE ADDRESS to wskazuje że hosting ma niedokonfigurowany serwer www, należy to im zgłosić, zmienna REMOTE_ADDRESS musi wskazywać adres IP zdalnego komputera a nie żaden inny. Przerabialiśmy to z innymi hostingami.

W kwestii blokowania adresów IP natomiast korzystając z okazji wspomnę że zdarzają się przypadki, że niektóre hostingi zamiast chirurgicznie wycinać szkodliwe adresy ip na poziomie ids lecą całymi klasami adresów a nawet całymi hostingami wycinają ruch, idą na łątwiznę i myślą że mają problem z głowy. My jako Statlink nie popieramy takiego działania, wycinanie adresów hurtem jest nieprofesjonalne, może szkodzić seo i przez to jest sprzeczne z naszą polityką.

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

działa.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

zmienialiśmy serwery więc ostatnio mogły wystąpić problemy z dostępem do Statlinka ale to już za nami, teraz wszystko powinno działać.

co do php-fusion na pewno można kwestia skonfigurowania tego skryptu (m.in. wyłączenie przekierowania strony głównej) ale jak to zrobić nie podpowiem ponieważ nie bawiłem się tym, proponuję pokwerendować na naszym wewnętrznym forum i tam szukać odpowiedzi.

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

A u mnie od kilku dni nie działa, nie jest to wina przeglądarki, bo ani na Operze stron się nie otwiera ani na FireFoxie wyświetla się błąd. Wyczyszczenie cache nic nie daje. Może moje ip jest blokowane? Sprawdzam już od kilku dni o różnych porach. Napisałem do Noel i zero odzewu.

Ktoś możę mi podać do nich e-maila, żebym mógł to chociaż zgłosić mailem?

Edytowane przez Pierwsza3

Nie prowadzę firmy SEO ale lubię być w TOP3