Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

moze masz szczescie, bo ja problemow z innymi systemami niz statlink tez nie zauwazylem na tych samych hostingach..

Nie można mówić o szczęści przy tak dużej liczbie stron jakie mam wpięte w system Statlink oraz inne systemy.

Może wypowie się ktoś kto korzysta równocześnie z hostingów i swojego serwera?

Moje prywatne serwery są optymalnie skonfigurowane i obciążone w granicach rozsądku. W przypadku hostingów shared, gdzie z jednej maszyny korzysta 100 i więcej uzytkownków różnie to bywa.

Witam. Mam pytanie odnośnie systemu. To samo pytanie zadawałem już ponad rok temu ale od tego czasu nie działałem w systemie i nie wiem czy nic się z tej sprawie nie zmieniło. Chodzi o domeny regionalne, czy nadal domeny .waw.pl są traktowane jak inne domeny główne? nic się w tej sprawie nie zmieniło?

strona stata urlop to ma od początku powstania więc nic nowego, może administracja powinna wprowadzić opłaty, dotacje, darowizny itp bo nie stać ich na konkretny serwer :fool:

mysle ze jak będziesz chciał następnym razem po sprzedazy stron przenieść z je z jednego konta na drugie (niestandardowa usługa) to zostaniesz poproszony o taką wpłate skoro nalegasz.

Regionalnych oraz subdomen nie przyjmujemy do systemu od dłuższego czasu. Admin był na 1,5 tyg urlopie, i wtedy mozliwe ze występowaly jakies zadyszki. Teraz juz działa wszystko sprawnie.

Tworze nowe zaplecze i zastanawiam się nad domenami.

Czy lepszym rozwiązaniem będą domeny .com .net. .info czy .es .de.

Które statlink lepiej punktuje? Czy to bez różnicy skoro oba typy domen są 1go rzędu...

Edytowane przez tomson85

Serwer statlinka ma urlop majowkowy i trzeba zaczekac az zechce mu sie wstac
to samo i u mnie. 2-3 dni brak przydzieleń

Update Pr często powoduje przetasowania i spowolnienie akcji przydzielania, sytuacja z punktami musi się wówczas unormować. Czasem również zdarzy się nam nieumyślnie zamulić algorytm normalna sprawa ale to tylko dowód na to że nieustannie coś robimy, rozwijamy algorytmy Statlinka by utrzymać jego skuteczność na wysokim poziomie. Dziś jednak mamy już pełną prędkość i jesteśmy już dużo wyżej z ilością przydzieleń.

Sądząc po wstrzymaniu stron ludzie masowo wycofują swoje linki? ;)

jw.

Z innej beczki:

Jakie jest IP statlinka albo jak zgłąsza się bot statlinka?

Na neteasy deaktywuje mi strony, ktore oczywiście działają - support odsyła do statlinka.

Suport wysyła do Statlinka ale problem na 99% przypadków jest po stronie hostingów. Pomijając dziury w dostępności serwisów, częste timeouty, to dodatkowo hostingi wycinają adresy IP klasami zamiast precyzyjnie. Statlink zawsze posiada adresy IP na wyłączność więc nie ma mowy o szkodliwym działaniu na hosting a mimo to jesteśmy chronicznie wycinani i odblokowywani i wycinani i odblokowywani przez niektóre hostingi. Co do adresów IP info jest w naszym FAQ.

mi dezaktywuje losowo strony na wielu hostingach (neteasy, hekko, jupe), logowanie do ich panelu trwa wieki.. statlink to jest i byla fuszerka po tym wzgledem ;/.

To na 99% wina hostingów. Wszyskie moje strony podpięte do Statlinka stoją na prywatnych serwerach dedykowanych i problemu z dezaktywacją nigdy nie zauważyłem.

To że Statlink czasem przymuli to znaczy tyle że naprawdę ciężko pracuje. Kwestia dezaktywacji powinna już być zrozumiała, w oszczędnościach trzeba być rozsądnym.

moze masz szczescie, bo ja problemow z innymi systemami niz statlink tez nie zauwazylem na tych samych hostingach..

To różni Statlinka od innych, weryfikacja u nas jest rygorystyczna to się przekłada na jakość/moc.

Edytowane przez Noel

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

• 3 tygodnie później...

Ostatnimi czasy system przydziela mi tylko linki na podstronach, np na 100 przydzielonych linków ani jeden nie znajduje się w domenie głównej. Kiedyś nie było z tym problemu. Jak wymusić przydzielanie linków na stronach głównych chciaż w pewnym stopniu?

Chcesz zrealizować marzenia? Wykonujemy skoki spadochronowe z 4000 metrów w całej Polsce.

A co ile system średnio przydziela link na stronie głównej? Czy jest to zależne od kategorii?

Ewentualnie jak będę sukcefywnie usuwał linki w podstronach to w końcu wylosuje coś na stronie głównej?

Chcesz zrealizować marzenia? Wykonujemy skoki spadochronowe z 4000 metrów w całej Polsce.