Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

chcąc zredukować ilość linków gold na jednej ze stron wywala błąd jak poniżej, jak można to obejść?

"Kategoria do której próbujesz dodać Stronę została wstrzymana do odwołania z powodu przepełnienia. Spróbuj ponownie za jakiś czas lub dodaj inną stronę do otwartej Kategorii. Najkorzystniejszym wyborem jest dodawanie Stron do Kategorii o najmniejszym nasyceniu, w tych kategoriach Linki są najszybciej przydzielane, przekłada się to na szybsze generowanie Punktów. Informacja o nasyceniu Kategorii znajduje się na stronie startowej Panelu Użytkownika.

czytają to jacyś admini w ogóle? założyłem też wątek na forum statlinka i cisza..?

Te 190000 pkt to moje.

Oczywiście byłem świadomy, że to jakiś błąd systemu, ale nie spodziewałem się, że koniec z końcem ze 190 000 zostanie mi 25 468 po ręcznej moderacji adminów statlinka...

Swoją drogą czemu tak się dzieje? Czemu ograniczacie ilość wyświetlanych linków na podstronach do jakiejś liczby i później wycofujecie?

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Już dawno przestałem zaczytywać się w niuasne Statlinkowe, ale z tego, co widzę to administratorzy Statlinka w głównej mierze preferują urlopy :D Co nie zajrzę na wątki dotyczące Statlinka, to widzę wiadomości w stylu: "Sorry, był urlop, już się bierzemy do roboty". Z takim podejściem to wam szybko userzy ulecą moi drodzy.

• Like 1

Te 190000 pkt to moje.

Oczywiście byłem świadomy, że to jakiś błąd systemu, ale nie spodziewałem się, że koniec z końcem ze 190 000 zostanie mi 25 468 po ręcznej moderacji adminów statlinka...

Swoją drogą czemu tak się dzieje? Czemu ograniczacie ilość wyświetlanych linków na podstronach do jakiejś liczby i później wycofujecie?

Korespondowaliśmy na ten temat i myślałem że już wszystko zostało wyjaśnione, widać jeszcze publicznie trzeba. Otóż limit ilości Linków przydzielonych do Strony został wprowadzony od dawien dawna, ostatnio po fali zawirowań został jeszcze zmniejszony ma to charakter ochrony zasobów. Rozumiem Twoje rozczarowanie bo coś zostało zabrane ale jak sam piszesz świadomość buga była z Tobą więc cieszę się że chociaż na tej płaszczyźnie panuje zrozumienie. Był to bug który w tydzień potrafił przydzielić tej Stronie tyle Linków na ile normalnie potrzebowałby roku, pogódź się więc z tym że zareagowaliśmy i ciesz się zarazem bo w dłuższej perspektywie mogłoby to zaszkodzić Twojej Stronie.

Kwestia Limitu nie jest tematem uśpionym, w nawiązaniu do tej wypowiedzi:

https://statlink.pl/f...php?p=8258#8258 mieliśmy w planach umożliwić niektórym Stronom zwiększenie Limitu ponieważ w interesie systemu jest optymalne wykorzystywanie zasobów a nie ich ograniczanie jak sądzą niektórzy! Twój przypadek przyspieszył tą kwestię ponieważ ta Strona również kwalifikuje się na podwyższenie limitu więc dajmy sobie czas i wiarę w dobrą wolę administracji systemu a wszyscy będą zadowoleni.

Już dawno przestałem zaczytywać się w niuasne Statlinkowe, ale z tego, co widzę to administratorzy Statlinka w głównej mierze preferują urlopy :D Co nie zajrzę na wątki dotyczące Statlinka, to widzę wiadomości w stylu: "Sorry, był urlop, już się bierzemy do roboty". Z takim podejściem to wam szybko userzy ulecą moi drodzy.

Dawno przestałeś się wczytywać ale jeżeli ktoś poszedł na urlop to wyłapałeś i wydaje Ci się to nienaturalne, otóż ludzie pracują i urlopują to się ludziom pracującym należy. A po urlopie się nadrabia moim zdaniem to jak najbardziej naturalna sprawa - życie, tym bardziej że system jest przez nas obsługiwany i rozwijany z pieczołowitością. Jeżeli mój urlop w jakiś sposób odbił sie negatywnie na Twoim uczestnictwie w systemie to czekam na konkret w czym mogę Ci pomóc, zamiast tego wylewania żalu. Dodam, że bug o którym piszę powyżej był obsługiwany przeze mnie podczas urlopu z uwagi na krytyczny priorytet i urlop mi w tym nie przeszkodził. Ludzie odpoczywajcie, urlopujcie, to jest potrzebne by efektywnie pracować!

Ps. Dlatego też daliśmy Wam funkcję Urlop w systemie ;)

Edytowane przez Noel

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

jak jest w statlinku z wordpressem i tagami? jeśli WP ma np 30 podstron i 20 podstron dla tagów to czy można taką stronę dodać do systemu? linki będą wyświetlane wtedy na 30 czy 50 stronach?

jesli bedzie to jak w Twoim przypadku to ok, ale są userzy którzy tagują jeden art 4, 5 razy. Takich stron nie przyjmujemy lub je usuwamy. Wszytsko w granicach rozsądku

Nie widzisz takiej opcji, bo jej nie ma i bardzo dobrze. Przydział nawet 5 tys. punktów na dodany URL daje jakieś 700 linków. Nie wiem jak wyobrażasz sobie przejrzenie kilku czy kilkunastu tysięcy stron/podstron, z czego miałbyś wybrać dla siebie 700. Pomijam już aspekt techniczny po stronie systemu jak przydział zasobów, ich moderację, wycenę itd.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

...ale z tego, co widzę to administratorzy Statlinka w głównej mierze preferują urlopy :D

Nie ma jak się z tym nie zgodzić. Od 2 dni pisze maile, że z ich winy jest coś nie tak z połączeniem ze skryptem i nie doczekałem się żadnej reakcji. Skutek... automatyczne usunięcie strony z systemu...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Wie ktoś może jakim cudem jedna strona mogła otrzymać aż 190608 punktów?

Aktualnie na jednej stronie może wyświetlać się tylko 1000 linków. To ta strona chyba musi mieć z PR 9-10?

Tak pytam z ciekawości jak jest u innych bo moje strony to mają tak maksymalnie 10-15k punktów.

a wiesz od kiedy obowiązuje ten limit?? no właśnie. To już masz odpowiedź;)

zakładałem multikonta dostałem bana