Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Czy u Was też opcja "pozycja STOP" działa "jednorazowo"? Sprawdza pozycje dotąd aż faktycznie fraza wejdzie w dane kryterium, a potem mam wrażenie, że przestaje monitorować tą pozycję totalnie - fraza spadnie nie ważne czy tydzień po tym czy miesiąc, system nie reaguje i wciąż wstrzymuje link bo ma starą "pozycję STOP".

Jest to o tyle niewygodne, że masę takich linków trzeba edytować, kopiować jako nowe i odpalać ponownie by zaskoczyły z nową pozycją - tym samym wprowadzać zamęt w obecnie rozlosowanych linkach wycofując je a zdaje się tego od początku admini chcieli unikać tworząc system stały.

Edytowane przez Rainmaster

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

czy istnieje jakiś skuteczny sposób na 100% zapełnienie stron systemowych linkami?

Na bardzo wielu, które mam, poziom zapełnienia to oscylacja wokół 50%

co zrobić żeby poszło w górę?

Niestety nie ma skutecznego sposobu. Zakładając, że strona spełnia wymagania systemowe (ruch na stronie, BL) to można mieć tylko nadzieję, że po około pół roku obłożenie linkami dojdzie do 80% - 85% co jest b. dobrym wynikiem.

Mój rekord to po niecałym roku 88.33%

Od jakiegoś czasu system celowo nie wykorzystuje wszystkich slotów, więc obecnie osiągnięcie wysokich zapełnień nie będzie możliwe.

Trzeba również brać pod uwagę, że mały procent linków jest w ciągłej rotacji. Komuś nie podoba się strona i wycofuje ręcznie link. Ktoś rezygnuje z linkowania, zmniejsza ilość punktów lub stracił punkty. Dlatego też tak ciężko utrzymać stabilny poziom zapełnienia powyżej 80 - 85%.

Nie ma jak się z tym nie zgodzić. Od 2 dni pisze maile, że z ich winy jest coś nie tak z połączeniem ze skryptem i nie doczekałem się żadnej reakcji.

Twoje wiadomości musiały zostać obsłużone ponieważ jestem na bieżąco ze sprawami technicznymi albo nie doszły do mnie, warto zaznaczyć że skuteczną formą kontaktu jest formularz kontaktowy po zalogowaniu, przy wysyłaniu maili bezpośrednio na leon@ może być różnie jestem zasypywany spamem :) Jeżeli sprawa jest świeża możesz jeszcze napisać i popatrzymy co da się zrobić choć z autopsji 99,99% przypadków z brakiem łączności kończy się problemem po stronie hostingu najczęściej filtrowanie.

Czy u Was też opcja "pozycja STOP" działa "jednorazowo"? Sprawdza pozycje dotąd aż faktycznie fraza wejdzie w dane kryterium, a potem mam wrażenie, że przestaje monitorować tą pozycję totalnie

Przyjrze się problemowi oczywiście naszym założeniem było stworzenie funkcji wielorazowej jeżeli tak nie jest to jest to błąd którego nikt nie zgłaszał do tej pory

Linki nofollow kosztują tyle samo co standardowe, wprowadzenie tego typu Linków ma na celu umożliwienie różnicowania źródła. Padła propozycja żeby ilość Linków nofollow definiować procentowo, będzie lepiej?

Gamsiu wyczerpująca odpowiedź na pytanie o zapełnienie.

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

Panowie, szybkie pytanie...

Przy wszystkich dodanych stronach w systemie nagle dostałem info na czerwono o wersji klienta 84. W czym problem? Zaktualizować pliki z instalatora?

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

Powinny się zaktualizować automatycznie, ręcznie aktualizuj dopiero gdy dostaniesz powiadomienie że aktualizacja automatyczna się nie powiodła. Ogólnie wchodzimy w okres wzmożonej aktywności ponieważ sezon urlopowy się kończy więc będziemy troszkę modernizować system, poprawiać, wprowadzać nowe funkcje.

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

U mnie aktualizacja przebiegła dosyć sprawnie. Na kilkaset stron ręcznie musiałem zaktualizować tylko kilka. Podejrzewam, że problemy z aktualizacją są również winą niestabilnych hostingów tak jak to ma miejsce w przypadku komunikatów o braku linków czy braku połączenia.