Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Czy długo jeszcze będzie trwała sytuacja z niemożliwością dodania stron do większości kategorii? W sekcji "Twoje strony" wszystkie kategorie mam oznaczone na zielono, jednak próba dodania strony do kategorii która mnie interesuje kończy się komunikatem że kategoria jest przepełniona, patrzę do "Panelu użytkownika" a tam moja kategoria oznaczona na czerwono i 60% zapełnienia... a nie będę przecież na siłę tworzył stron pod inne kategorie w tematyce, w której nie czuję się że tak powiem "specem"...

Czy ktoś ze Statlinka w ogóle tutaj jeszcze zagląda? Cały czas jest problem z poblokowanymi kategoriami zapełnionymi w kilkudziesięciu procentach. Przykładowo kategoria "Rozrywka" ma zapełnienie 78% i jest zablokowana. Tymczasem w "Twoje strony" w formularzu dodawania nowej strony wszystkie kategorie świecą się na zielono. Coś jest nie tak

Oczywiście że zaglądamy, jesteśmy tu nieustannie i drążymy kod algorytmu :)

Prezentacja Kategorii w Panelu Stron poprawiona, wróciły czerwone. Co do odblokowywania kategorii natomiast jest tak że system blokuje kategorię która przekroczy nasycenie na tydzień czasu karencji, więc jeżeli jakaś kategoria jest co chwile przepełniona to znaczy że nie potrzebujemy w niej zbyt wiele Stron i należy nastawiać się na zapokajanie innych kategorii z większym zapotrzebowaniem czyli idea działa prawidłowo stymulujemy Kategorie w których nam brakuje. Może odrobinę postaramy się złagodzić restrykcje, ograniczymy ilość blokowanych kategorii jednocześnie ale nie oczekujcie proszę że zupełnie poluzujemy bo jest to niezmiernie ważne w skali systemu by zaspokajać potrzeby tematyczne, w tej chwili 80% to linki tematyczne.

Przypominamy natomiast o zielonej karcie, jeżeli Strona jest naprawdę wartościowa na 4-5 gwiazdek można ją zgłosić poza kryteriami za pomocą formularza kontaktowego do Moderatora

Edytowane przez Noel

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

Testuję sobie Statlinka i tak:

Mam 25 linków dla jednego URL-a. Po sprawdzeniu scrapeboxem dostaję takie wyniki:

10 podstron zaindeksowanych w G

15 podstron niezaindeksowanych w G

WTF !? Przecież link na stronie niezaindeksowanej nie ma żadnej wartości.

Chciałbym, aby moje linki widniały na podstronach zaindeksowanych w G. Czy jest w statlinku taka opcja ?

Druga sprawa - sprawdzam PR podstron zaindeksowanych:

PR1 - 1 podstrona

PR0 - 2 podstrony

PRN/A - 7 podstron

WOW !

Sprawdzam linki wychodzące na tych podstronach:

Na tej na której mógłbym zostawić linka czyli PR=1 jest 27 wychodzących. Na reszcie podstron jest od 6 do 27 linków wychodzących...

Czy ja mam takiego pecha czy rzeczywiście to tak nieciekawie wygląda ?

Czy linki można przydzielać wg PR podstron ? Bo przecież mnie nie interesuje jaki PR ma domena główna, tylko podstrona na której jest mój odnośnik.

27 linkow wychodzacych to wg systemu w oóle nie powinna strona być w systemie - zgłoś do usunięcia. indeksacja podstron jest sprawdzana co jakis czas (co kilka dni) wiec moze udało Ci się trafić na fakt, że te strony wyelciały i statlink nie usunął ich jeszcze z systemu.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

A co mi po tych linkach z n/a ?

ale czego oczekiwałeś ? że każdy będzie miał pr>100 ;) ? żaden system tego nie gwarantuje :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zawsze możesz używać innych SWLi, np. w LinkMe na 25 linków będziesz miał 15 faktycznie istniejących, z tego na palcach jednej ręki policzysz te w indeksie (o PR już nie wspomnę)... jaki SWL spełnia Twoje kryteria, czyli nie przydziela linków na N/A i ma 100% przydzieleń w indeksie, chętnie przetestuję

zecke algo statlinka dopuszcza emisje linku na stronie niezaindeksowanej tylko w momencie jak strona ta jest w fazie ,,skanowania". Czyli strona ta np wypadla z indeksu, padł serwer lub szereg innych czynników moglo o tym zadecydować. Tyle że system ma 3 skanowania w odstępie m.in 2 dni i czas pomiędzy stwierdzeniem braku linku, lub braku strony w indeksie a fizycznym usunieciem i przydzieleniem na nowo wydłuza się , i trwać moze nawet do tygodnia. Pewnie zapytasz czemu Tobie nagle tyle sie trafilo. Być może ma to związek z ostatnimi banami, mogles trafić na ,,podpadniętą" kategorię :) Oczywiście te linki zostaną przydzielone na nowych serwisach.

Co do stron Pr n/a to jest rzecz którą już mamy na tapecie i niebawem otrzymacie informacje co będziemy i jak w tej kwestii działać.

Skorzystaj z seomatika, ja nie narzekam na skuteczność.

toś doradził - gorzej trafić nei można.