Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

To jakaś parodia jest, jakiś smarkacz dał listę stron na necie na której jest nawet chomikuj.pl, nazwa.pl, onet.pl, open.fm czy namedrive.com (normalnie nie wierze)

i adminii każą te strony usunąć z systemu bo niby szkodliwe, litości, U mnie domeny zadbane niektóre nawet z 2005 roku dobre linkowanie bez xrummerów i sb, ponad połowa moich domen do wymiany bo ktoś dał listę stron strony oczywiście z PR, mam je usunać z Google czyli kupić jakieś beznadziejne domeny z nabitym pr, a porzucić wartościowe domeny. To nawet nie jest śmieszne

Edytowane przez janekszeryf
  • Like 1

Najgorzej, że może znaleźć się kolejny pokemon, który wyciągnie listing stron ze statlnika i gwiazdki mu w tym nie przeszkodzą.

Ja też mam niestety do wymiany domeny z PR4 i inne. Dostało się przede wszystkim domeną, które są w systemie już długi czas.

Mnie bardziej zastanawia czy po podmianie domeny na nową staż ze starej domeny przechodzi na nową ? :)

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Moja domena jest na tej liście i wyzerowało jej PR, dlatego działania Statlinka moim zdaniem są uzasadnione.

Będzie, albo jest info jak ma ta podmiana dokładnie przebiegać? Mam przerzucić treść na nową domenę i zgłosić do Statlinka?

Haha co z tego że jest na liście, onet też jest i są nawet strony które nie emitowały nigdy linków

akurat te z wyzerowanym PR rozumiem, ale te ktore utryzmaly PR nie powinny ponosic zadnych konsekwencji, bo tak naprawde nie ma 100% pewnosci ze sa one bezwartosciowe lub szkodliwe, chyba ze ktos pokaze dowod ze w GWT zostaly one wskazane.

wiec jak najbardziej popieram slowa janekszeryf

Panowie (szeryf) wypowiadacie się na forum gg, piszecie na gg i jeszcze na PiO. Wychodzicie z założenia że czym więcej tym lepiej? Jeszcze Fejsa proponuje :) Esevau lista która wypłynęła to nie jedyna przyczyna powiadomień więc jeśli takowe dostałeś działaj z ponownym rozpatrzeniem wg własnej strategii. Co do tej listy: https://spamwwyszukiwarce.blogspot.com/2013/09/lista-stron-zaplecza-z-patnymi-linkami.html i domen które w jakiejś części są lub były lub są w stacie podjęliśmy decyzje że nie emitujemy już linków od paru dni na domenach które się pokrywają (statlink -lista). Domeny te można podmienić. Co do domen z wysokim PR z tej listy będącymi w stacie podjęliśmy decyzje że nie usuwamy ich przez 30 dni bo w tym czasie przeprowadzimy testy czy domeny te szkoda czy nie. Po 30 dniach będziemy wiedzieć więcej. Do testów zapraszamy też samych zainteresowanych.

Co do domen z wysokim PR z tej listy będącymi w stacie podjęliśmy decyzje że nie usuwamy ich przez 30 dni bo w tym czasie przeprowadzimy testy czy domeny te szkoda czy nie. Po 30 dniach będziemy wiedzieć więcej. Do testów zapraszamy też samych zainteresowanych.

Czyli domen z PR na razie nie trzeba podmieniać?

Najgorzej, że może znaleźć się kolejny pokemon, który wyciągnie listing stron ze statlnika i gwiazdki mu w tym nie przeszkodzą.

Dokładnie. Nawet po "oczyszczeniu" systemu ze stron wymienionych na liście (co moim zdaniem zakrawa na paranoję), jakiś pseudopozycjoner-uwalacz może sporządzić kolejną listę i ją opublikować.

Już wyraziłem swoje zdanie na ten temat na forum Statlinka, ale powtórzę i tu - moim zdaniem, dokonywanie tak radykalnych działań w systemie w oparciu o jakieś "listy spamerskich stron" publikowane przez znudzonych gimbusów jest lekko mówiąc zbyt pochopne. Przecież w taki sposób z systemu, oprócz małych stron zrobionych z myślą o generowaniu punktów, pozbywacie się również witryn naprawdę wartościowych, z dużym PR i TrustRank'iem, na starych domenach, z dużą ilością unikalnego contentu (bo są to nie tylko artykuły ale również komentarze czytelników czy wpisy na forach) oraz posiadające wiele linków naturalnych.

U mnie na przykład "oberwała" witryna z PR 3, stojąca na siedmioletniej domenie, podlinkowana dziesiątkami tysięcy linków, z czego zdecydowana większość to linki naturalne, umieszczane przez czytelników tej witryny. Linki z SWL'i czy katalogów stron stanowią w tym przypadku zaledwie ułamek procenta całości. Wartościowa witryna! Ale nie, stronę należy usunąć, bo jakiś pajac umieścił ją na liście...

jeśli statlink dba o swoich użytkowników powinien tą sprawę rozwiązać w inny sposób. według mnie tylko domeny bez pr powinny być wyrzucone z systemu.

Usługi seo, zaplecze, link building, copywriting e-reklama

Najlepszy program partnerski, do 40 procent prowizji od każdej sprzedaży - sprawdź tutaj

no to gratuluję że posiadacie własne zdanie kierowane własnym interesem, poza Waszym jednak interesem jest jeszcze interes klientów i całego systemu, rozwiązanie z przeprowadzeniem testu który zdecyduje o losach tych Stron to salomonowe rozwiązanie ale niektórzy zachowują się jakby z góry wiedzieli że te domeny są jednak zafiltrowane, dajmy sobie szansę się dowiedzieć i podjąć decyzję w oparciu o wiedzę pragmatyczną!

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

1. Listing moim zdaniem powinien zostać całkowicie zablokowany, bo może znaleźć się osoba, która wyciągnie adresy stron i je publicznie opublikuje.

2. Powinien też być dostępny z poziomu zakładki "instalator" plik htaccess blokujący wszystkie boty typu: majestiseo + robots.txt.

Nie ma co rozpaczać tylko pozyskiwać domeny z PR.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Panowie (szeryf) wypowiadacie się na forum gg, piszecie na gg i jeszcze na PiO. Wychodzicie z założenia że czym więcej tym lepiej? Jeszcze Fejsa proponuje :) Esevau lista która wypłynęła to nie jedyna przyczyna powiadomień więc jeśli takowe dostałeś działaj z ponownym rozpatrzeniem wg własnej strategii. Co do tej listy: https://spamwwyszukiw...mi-linkami.html i domen które w jakiejś części są lub były lub są w stacie podjęliśmy decyzje że nie emitujemy już linków od paru dni na domenach które się pokrywają (statlink -lista). Domeny te można podmienić. Co do domen z wysokim PR z tej listy będącymi w stacie podjęliśmy decyzje że nie usuwamy ich przez 30 dni bo w tym czasie przeprowadzimy testy czy domeny te szkoda czy nie. Po 30 dniach będziemy wiedzieć więcej. Do testów zapraszamy też samych zainteresowanych.

Ja jestem JanekSzeryf, a nie żaden szeryf i z Tobą nigdzie nie pisałem więc nie wiem skąd te uwagi. Druga sprawa sami promujecie ten adres strony jeszcze na na forum G go dajcie, zamiast jak najbardziej go ukryć to wszędzie już go widzę brawo,