Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

GWT wskazało mi kilka linków z Pr>0 (a konkretnie 2-3) jako lfinki szkodzące mojej witrynie.

Znajde, porównam z listą i dam znac.

pozdr

Ludzie myślcie trochę, zgłaszając stronę do ponownego rozpatrzenia usuwamy wszystkie linki z SWL, logiczne jest, że człowiek z SQT wszkaże wam tego typu linki, chociaż domena miała by PR 10, jeśli jednak chcecie te linki pozostawić to zadbajcie aby by były one no follow lub miały odpowiedni anchor. To, że wskazali te linki nie oznacza one, od razu, że są szkodliwe, a to, że anchor jest nienaturalny.

dlatego zaproponowałem, żeby Statlink zrobił opcję oznaczania pozycjonowanego klienta który dostał filtr, oraz opcję przypisania do tego klienta domen które google wskazał jako "szkodliwe".

Zafiltrowane domeny + linki ze statlinka + ta cała zgłoszona lista doman + domeny podane przez google jako szkodliwe dadzą razem całkiem (jak sądzę) sporą bazę wiedzy na podstawie której będzie można jakieś wnioski wyciągać.

"To, że wskazali te linki nie oznacza one, od razu, że są szkodliwe, a to, że anchor jest nienaturalny."

No tak. Jest też taka opcje, że sie dostalo po dupsku nie za to czym się linkuje tylko jak się linkuje... ale tego globalnie raczej nie zmierzymy.

To nie będzie takie proste. Jestem po pierwszych odpowiedziach na ponowne rozpatrzenie zgłoszenia witryny. Google w emaili wskazało kolejne linki - domeny statlinkowe, który na liście spamwwyszukiwarce nie ma.

SiteCondition daje im po 85% jakości ;)

Uzupełnienie: Z wyrzekaniem się (disavow) domen, które mając statlinka mają PR0 też nie będzie tak łatwo. Mając 4 "przykładowe URL-e" (2 raporty po 2 linki) 2 domeny miały wyzerowany PR a dwie kolejne PR trzymały ;)

Edytowane przez esevau

To nie będzie takie proste. Jestem po pierwszych odpowiedziach na ponowne rozpatrzenie zgłoszenia witryny. Google w emaili wskazało kolejne linki - domeny statlinkowe, który na liście spamwwyszukiwarce nie ma.

1. Jeśli już coś zgłaszasz to logiczne że musisz wyczyścić wszystkie linki, nie tylko te z listy (spamwwyszukiwarkach) ale całego swl inaczej będziesz ciągle dostawał w odpowiedzi przykłady z swl.

2. Po usunięciu linków w panelu statlinka zanim one faktycznie znikną ze stron mija około 5 dni, to też może być przyczyną. (usunąłeś linki w panelu i od razu zgłaszasz do rozpatrzenia)

Z linkami ze statlinka niestety jest drobny problem (podobny jest z innymi SWLami) bo po odjęciu linków nie znikły mi wszystkie przez co w drugiej iteracji jako przykłądy dostałem linka z SL ... najwyraźniej albo nie został zdjęty od 15 września albo został bo od swla został odłączony ...

edit: pisząc RR do G nie trzeb aużywać nazwy SWLa - wystarczy hasłowo :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ja bym prosił o sprecyzowanie stanu faktycznego? Czy linki się wyświetlają? Domyślam się, że tak ale już nowych nie będzie. Jak tylko system zadziała to odpalając archiwum z przed ponad miesiąca to linki które dodałem znikną, stare usunięte wskoczą spowrotem system będzie rozdawał linki na usuniętych stronach itd itd

polecą pozycje albo za tak ogromne pozbycie się linków można "niespodziankę" w GWT znajeźć.

nowych linków oczywiście nie będzie do czasu uruchomienia systemu ponownie, nie było informacji że uruchamiamy wersję sprzed 1,5 miesiąca tylko że próbujemy odzyskać wersję z dnia awarii. Stabilność linków zostanie zachowana.

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

Kopia zewnętrzna co 45 dni?! Jakiś żart chyba. A podobno nie dawno przy piwku było wychwalenie stabilności systemu i taniego serwera.

Trochę pokory Panowie - wiele osób żyje z systemu, inwestuje i zostaje w takiej sytuacji z ręką w mokrej kupie.

Czekam na dobre informacje powrót systemu ze stanem z wczoraj.

nowych linków oczywiście nie będzie do czasu uruchomienia systemu ponownie, nie było informacji że uruchamiamy wersję sprzed 1,5 miesiąca tylko że próbujemy odzyskać wersję z dnia awarii. Stabilność linków zostanie zachowana.

Proszę o klarowną informację - rozumiem, że w momencie awarii, nowe linki nie będą przydzielane. Proszę mi jednak powiedzieć (w wersji jak najbardziej pesymistycznej) z jakiego dnia po uruchomieniu systemu zobaczę stan przydzielonych i czekających na przydzielenie linków? (skoro nie sprzed 1,5miesiąca to sprzed ilu (mam nadzieję dni)

Z powodu filtra tydzień temu pousuwałem linki z systemu. Wysłałem prośbę o rozpatrzenie pisząc, że pozbyłem się wszystkim podejrzanych linków. Nie chcę, żeby SQT pomyślał, że zrobiłem ich w balona bo nie wiem teraz czy te linki są usunięte i co będzie jak statlink powstanie po awarii - czy będą znowu emitowały się "przypałowe" linki czy nie..

Edytowane przez arczer

Witam,

Zauwazylem na ok 50 stronach, ktore linkuje statem - ilość spada, mimo że pkt przed awarią na koncie były i to przed awarią ze sporą nadwyżką - Statlinki możecie się wypowiedzieć?

edit.

przeaanalizowałem również konkurencję etc i każdemu linki spadają, i to nie tyko z tego tygodnia, ale również wcześniejszych okrs'ów - tak więc porażka na całej linii co zrobiliście, dziecinada...

Edytowane przez brodacz

Obserwator Brodacz. Wódki i pacierza nigdy nie odmawiam.