Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Spróbujmy teraz spojrzeć na wykorzystanie zasobów ponieważ dopiero zostało ono przeliczone na pełnej próbie danych. Teraz system powinien się nieco rozruszać, nowe zasoby nam w tym pomagają.

Nadmienię że domeny które mają skrajnie duże wykorzystanie z małym błędem są domenami, które nabijały punkty tagami a teraz ta dysproporcja wypływa więc możnaby polemizować nad jakością takich zasobów.

Nie ograniczałbym się do tezy że pole rozwoju systemu znajduje się tylko poniżej pewnego założonego poziomu ekonomicznego, pole rozwoju jest tam gdzie osiągnięty efekt. Wykluczamy napływ niskiej jakości kontentu ponieważ będziemy go usuwać jak będzie trzeba razem z Użytkownikiem, nie martwmy się więc o to tylko wspólnie szukajmy metody na dalsze osiąganie efektu, koncepcji masowej już dawno powiedziano dobranoc.

Propagacja wycofywania Linków trwa max 5 dni. Jeżeli po 5 dniach wisi zgłaszać na formularz.

Rozszerzenie Kategorii trudno nam określić czasowo ponieważ jest z tym sporo pracy, koncepcja jest opracowana aktualnie wdrażamy.

Edytowane przez Noel
  • Like 1

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

Proszę również zauważyć że ostro wzrósł koszt linka. Wcześniej średnia rzeczywiście kręciła się około 7 punktów, teraz dla nowych projektów/przydzieleń mam już ponad 10 pkt. A znajomy mówił o 15.

Jeżeli klienci uznają że system dalej działa to wzrośnie i koszt punktów. A samych punktów teoretycznie trzeba będzie mniej. Lub, żeby utrzymać liczbę linków - trzeba będzie kupić dużo więcej punktów (o jakieś 50%). Co również może podciągnąć cenę do góry.

Boli mnie tylko że jak codziennie przeglądam linki to codziennie widzę nowe PR0 do usunięcia.

dymna.jpg

W systemie nie ma wiele miejsca na emisję nowych linków; stare linki wycofują się ze stron i rozkładają na nowych zasobach, a jak jeszcze do tego dorzucić świeże linki zlecane w panelu, to już robi się ciężko.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Skąd takie info, że stare linki wycofują się ze stron ? Wtedy byśmy mieli doczynienia z rotacją, po prostu linki nie są przdzielane na starych zasobach do czasu dojścia poziomu zasobu poniżej 100 %, link na stronie pozostaje dopóki użytkownik nie usunie go. Według mnie tak to powinno być, ale czy tak jest niech się wypowie Leon czy Adek

Zanim wszyscy wydawcy stron uzupełnią zasoby do zbicia poziomu obłożenia linków do 100 % pewnie jeszcze trochę. W międzyczasie widać jednak, że część użytkowników wycofuje linki (wykresy w panelu usera). Fakt faktem, że nie odbywa się to automatycznie, co pewnie błędnie zasugerowałem w poprzedniej odpowiedzi.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

z PR 0 na pewno wycofują wszystkie linki - miałem trochę stron PR0 w systemie i większość z nich generuje obecnie 6pkt i ma 0 linków, podejrzewam więc że wycofywanie z PR0 dotyczy 100% linków na tych domenach, a nie tylko jak ktoś zaznaczy wycofywanie z PR0. dodam, że moje domeny nie były na ostatniej liście która krążyła po sieci

Witam,

moja domena, której pr został wyzerowany i usunąłem ją z systemu w narzędziach google otrzymała wiadomość:

Wykryliśmy na stronach tej witryny wzorzec nienaturalnych, sztucznych, mylących lub manipulacyjnych linków wychodzących. Może to być wynik sprzedawania linków przekazujących pozycję w rankingu PageRank lub udziału w programach wymiany linków

dodam że domena była na tej liście upublicznionej w sieci

Taki komunikat to standard dla domen z wyzerowanym PR, a i dajcie sobie spokój z tą listą nie ma znaczenia czy domena jest na niej czy jej nie ma, nie rozgrzebujcie znowu tego tematu bo i onet.pl tam jest, a jakoś jemu pr nie wyzerowało.

• Like 2

w ahrefs, majestic i innych podobnych już nas nie widać

nie usuwamy permanentnie Linków nadwyżkowych pozostawiamy do naturalnego wypadnięcia.

co do przydzieleń nowych Linków na Stronach PR0 to margines, na PR0 raczej pozostają Linki do naturalnego wypadnięcia. Ostatnio mam jakąś fobię przed podawaniem konkretnych info publicznie, szczegóły chętnie będę podawał na spotkaniach :)

Edytowane przez Noel

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl