Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

welcome.php jest zaincludowany na wszystkich podstronach więc ma prawo wyświetlać linki na podstronach a nie tylko na głównej

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

bori więc lituję się, Twoje Strony są martwe zajrzyj sobie w statystyki, smrodzisz na forum bez kart w ręku :) z takim podlinkowaniem system nie dość że nic nie przydzieli ponad stronę główną to jeszcze usunie je z systemu jeżeli sytuacja się utrzyma. Poza tym Strony traktowane są jako tagowe ponieważ mają podział na kategorie, podział na autorów, oraz podział datami, dla nas to tagopochodne klienci linkujący wypowiadali się na ten temat jasno, nie oznacza to że na takich podstronach nie dodamy Linka, może i dodamy max 20% ale najpierw Strona musi wykazać się podlinkowaniem i Linkami na podstronach artykułowych. Sprawdziłem dwie Strony z kilku które podałeś na resztę szkoda mojego czasu, 72628 jest skrajnie zerowa, 73125 ciut lepsza bo ma nawet jedną podstronę artykułową która staje się kandydatem do przydzielenia Linków ale to wciąż bardzo słaba Strona garść podstron połowa tagowa i brak ruchu.

Od zawsze trzeba było w Statlinku podlinkować niektózy chcą mieć dobry system żeby klient był zadowolony i żeby na nim zarobić ale inwencja ogranicza się do dodania przechwyconej Strony z tekstami do systemu i.... na tym koniec! Jeszcze zaserwowanie ceny 10zł. i marudzenie na forum. Pomyłka to nie ten system. Stronie trzeba zapewnić życie, nie trzeba dopalać niewiadomo jak i niewiadomo czym ponieważ to szkodliwe i dlatego znieśliśmy wymogi osiągnięcia wysokiego progu BL ale stonowane podlinkowanie i przy okazji pokierowanie w ten sposób indeksacją włąściwych podstron artykułowych to podstawa.

Kiler u Ciebie widzę że się ruszyło, też Strona tagowa ale żyje i widzę że łapie kolejne Linki przyglądam się jeszcze czy ich gdzieś nie zgubi, potwierdź proszę sytuację.

Edytowane przez Noel

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

Hej Leon, ja rozumiem ze wprowadziliscie ograniczenia na strony "Tagowe" z mojej strony strony tagow jako takich nie maja, jest jedna kategoria oraz daty ale to funkcjonalnosc WP i tego zmieniac nie bede zeby to wyindeksowac bo raz ze musialbym to robic dla kazdje strony, dwa ze nie wiem czy strony beda dluzej w statlinku :) Nie zmienia to faktu ze strona ma 30 artykulow (zaindeksowanych) gdzie system linki przydzielic powinien tym bardziej po tak dlugim okresie czasu. Rozumiem ze podstrony tagowe dostana ewentualnie linki pozniej i nie wiecej niz 20% ale to nie w tym rzecz teraz bo normalne podstrony linkow tez nie uraczyly. Widziales sam ze podana przykladowa strona ma calkiem dobre parametry BL i RD i nie sa to smieciowe linki.

Poki co widze nadal przydzielonych 6 linkow ale % wykorzystania zasobow spadl do 6. Niestety jak to mowia tego do gara nie wloze :)

Bede sie jej przygladal i dam znac za tydzien jak wyglada sytuacja.

Leon wielu użytkowników narzeka na brak przydzieleń linków poza stroną główną. Czy mógłbyś wyjaśnić na jakiej podstawie system stwierdza czy dana domena ma martwe podstrony (system sprawdza czy są linki do podstron w majesticseo?) ? Czy jeśli domena ma np 100 artykułów to żeby system przydzielił linki na wszystkich podstronach to wszystkie muszą być podlinkowane? Oraz co znacza "brak ruchu" czy system sprawdza ruch z googl'a czy ogólnie ilość wyświetleń danej podstrony a może w inny sposób?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Leon wielu użytkowników narzeka na brak przydzieleń linków poza stroną główną. Czy mógłbyś wyjaśnić na jakiej podstawie system stwierdza czy dana domena ma martwe podstrony (system sprawdza czy są linki do podstron w majesticseo?) ? Czy jeśli domena ma np 100 artykułów to żeby system przydzielił linki na wszystkich podstronach to wszystkie muszą być podlinkowane? Oraz co znacza "brak ruchu" czy system sprawdza ruch z googl'a czy ogólnie ilość wyświetleń danej podstrony a może w inny sposób?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

podpisuje się pod pytaniem

Dodatkowo chciałbym przypomnieć, że po pojawieniu się słynnej listy prawie każdy zablokował wszelkiego rodzaju boty chodzące po stronach co na pewno znacznie zmniejszyło ruch.

None are more enslaved than those who falsely believe they are free.

tagowe ponieważ mają podział na kategorie, podział na autorów, oraz podział datami, dla nas to tagopochodne klienci linkujący

i nie ma znaczenia że są tylko zajawki? pytałem po zmianach na forum systemu i odpowiedź była że kategorie z zajawkami są ok, teraz widzę już nie są, ale akurat to można obejść

no i dołączę się do pytania co oznacza ruch, miałem je zadać ale kolega mnie uprzdził

i teraz już chyba będzie wszystko jasne

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

Teraz znasz nasz ból :D bo wydajemy kase na domeny, na arty, tracimy czas na składanie stron, serwery i wielkie g pkt a nie wspomnę o przydzieleniach, przecież to zależne jest od siebie.

@bori79 nie wiesz co to znaczy ruch ?:D dodajesz stronę która ma 10kuu dziennie, wtedy jest akceptowana, dostajesz za nią kilka k pkt w Statlinku i gitara(uwaga nie tylko na głównej), potem dostajesz filtra i po sprawie. Tylko pamiętaj to nie jest zwykły SWL, artykuły muszą mieć po 100k znaków, być dla ludzi, wartościowe, PR 5-6, unikalny skrypt pisany przez najlepszych programistów w Polsce specjalnie pod wytyczne Statlinka, do tego na unikalnym IP, domena minimum 10 letnia z tematycznymi BL z wysokiej jakości stron typu onet, wp, interia, gazeta, najlepiej zagraniczne linki ze stron Microsoftu, Apple itd. Wtedy kurna masz tyle punktów że spokojnie 50zł miesięcznie z nich wyciągniesz (z wynajmu).

• Like 3

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

@Marches,

Jak to mowia you made my day :D

Ale przykra prawda jest ze po zmianach algorytmu chyba nawet sami admini nie wiedza jak system przydziela linki ( a raczej czemu ich nie przydziela :) ). Zalozenia byly ze ograniczamy emisje na podstronach uwazanych za tagowe do 20% brzmi fer. Wyszlo natomiast ze nie przydzielami nigdzie, no moze poza stronami z duzym site na ktorych wiem z roznych zrodel przybylo punktow..... Tylko czy o to chodzilo ?

Miala byc zacheta do dodawania nowych zasobow, zwiekszenia puli domen itd... Niestety wyszlo jak zawsze :)

A patrząc po statystykach domen w systemie, raczej ich ubywa aniżeli przybywa, ludzie nie przedłużają pr 0 i pr 1 bo im się nie opłaca. Dodawanie nowych z kolei widać spadło bo na początku był wielki BOOM, a teraz jakiś przyrostów wielkich nie widzę, a dlaczego, bo nie przydziela linków na tych stronach to jak to ma zachęcić ludzi do dodawania nowych zasobów

Co do ograniczenia ilości tagów jest jak najbardziej słuszne i tu popieram w 100% bo ludzie sztucznie nabijali sobie punkty, dodatkowo linki z tagów nie mają mocy, ale żeby nie przydzielało na podstronie zaindeksowanej z artykułem to jest już dziwne. Z 20 domen dodanych miesiąc temu mam 4k punktów czyli około 15euro jakby punkty szły na sprzedaż, dodam że na zakup domen wydałem blisko 120 euro, jak tak dalej pójdzie to nawet nie będzie na opłatę za domeny.

Admini statlinka powinni określić jasno, że w przypadku wordpressów we wtyczkach SEO powyłacząc no index dla kategorii i dat, wtedy same arty będzie indeksowało

Lepiej niech się wypowiedzą admini Statlinka, raz a konkretnie bo wymagania coraz większe a pkt prawie wcale, i drodzy admini zauważcie że nam się już nie opłaca robić stron skoro tylko na głównej są linki, przykre, ale prawdziwe i mówicie sobie co chcecie, ale każdy kto robi strony może wam w każdej chwili zapodać wyliczenie.

to ja mam taki przykład:

strona ID 73016

Majestic BL: 102679

Majestic RD: 412

strona nie na WP, a na statycznym HTMLu a więc bez kategorii, bez tagów, bez archiwów, bez autorów, bez dwóch podstron z identyczną treścią

4 gwiazdki, w pełni zaindeksowana, dodana 22.10

ilość przydzielonych linków: 5 :D

określmy jasno oczekiwania - czy mamy puszczać na stronie autosurfs'y? bo przecież wymaganie, żeby zapleczówki miały ruch jest jakieś idiotyczne, od kiedy ruch wpływa na cokolwiek, przecież G nawet nie wie czy na stronie jest ruch czy nie. a jeśli nie o ruch chodzi to o co? trzeba podlinkowywać każdą podstronę z osobna bo inaczej nigdzie nie przydzieli? jak dla mnie jest jakiś bug, który próbujecie tłumaczyć na około, bo jeszcze go nie wykryliście

niestety, ale takich stron jest sporo, cześć WP, cześć HTML i też na głównej tylko linki, więc jasnym jest że skoro nic się nie rusza i nikt nie chce sensownie tego wytłumaczyć to po co tworzyć strony ? lepiej wynająć i tyle.