Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

janeszeryf od chętnie poznam Twój id na priva i przeanalizujemy wspólnie Twoje zasoby o ile je posiadasz w naszym systemie i zastanowimy się co robisz źle ze mało punktujesz lub dostajesz słabsze oceny. Marches pisz na adek@nawasystemu .pl ew na naszym forum wewnętrznym kwestie ponownego rozpatrzenia oceny. Co do linkowania z domen Pr0, moc ciągle jest tylko zmienił się sposób linkowania. Już dawno nawalanie skończyły się czasy gdzie nawalało się achnorami. Spóbujcie linkowanie anchorami zminalizować do 5-10 procent a reszte robic brandowo, url, no follow itp.

Kolejny aspekt mocy czy niemocy ;) Dodajcie świeża domene A do 50 katalogów i taka samą B także do tych samych katalogów. Wpisów do A nie linkujcie a podlinkujcie nawet samimi PR0 do B i wtedy zobaczycie różnice.

Zerknąłem w jedną z moich stron linkowanych,

14651882467097944833_thumb.jpg

i się zastanawiam czy opcja przywrócenia wymogów BL chociaż minimalnych nie byłaby dobrym rozwiązaniem, sorry ale nikt mi nie wciśnie kitu, że linki z takich stron są mocne, a przyjdzie update PR, i te piękne cyferki z całą pewnością zamienią się w 0 lub zmaleją. Jeśli to nie możliwe to proszę adminów o dodanie opcji przydzielaj do stron z PR >0 i mających jakiekolwiek BL, wolę 1 linka ze strony z PR 1 co ma jakiekolwiek BL niż, 1 linka ze sztucznie nabitego PR 6 do której nie prowadzą, żadne BL.

Edytowane przez janekszeryf

i się zastanawiam czy opcja przywrócenia wymogów BL chociaż minimalnych nie byłaby dobrym rozwiązaniem, sorry ale nikt mi nie wciśnie kitu, że linki z takich stron są mocne, a przyjdzie update PR, i te piękne cyferki z całą pewnością zamienią się w 0 lub zmaleją. Jeśli to nie możliwe to proszę adminów o dodanie opcji przydzielaj do stron z PR >0 i mających jakiekolwiek BL, wolę 1 linka ze strony z PR 1 co ma jakiekolwiek BL niż, 1 linka ze sztucznie nabitego PR 6 do której nie prowadzą, żadne BL.

Nie wiem czy wiesz, ale jak zablokujesz dostęp robota MS do strony to MS pokaże wartość 0 dla stron po jakimś czasie. Odkad zniesli limit BL według MS, poblokowałem wszystkie strony przed robotem MS bo z tego co wiem to szanują w MS wolę własciciela strony

Edytowane przez grzelak84

Fachowcy Blisco Ciebie https://blisco.pl/

Nie wiem czy wiesz, ale jak zablokujesz dostęp robota MS do strony to MS pokaże wartość 0 dla stron po jakimś czasie. Odkad zniesli limit BL według MS, poblokowałem wszystkie strony przed robotem MS bo z tego co wiem to szanują w MS wolę własciciela strony

Doskonale wiem, że linki przychodzące do strony są liczone, a jedynie wychodzące nie, jakby tak było jak mówisz to jaki sens miało by pokazywanie w exporcie linków tych wartości.

to niestety prawda, ludzie przechwytują domeny z PR ale bez BL. w takiej sytuacji podlinkowywanie spamem jest bez sensu, bo tylko przyśpieszy wyzerowanie PRu, więc się zostawia BL=0, a przechwycenie domeny z BL jest dużo droższe, bo ludzie się o nie biją -> błędne koło (jak nie wiadomo o co chodzi to o kase)

ja nie zauważyłem żeby efektywność spadła, a już na pewno nie mocno

Doskonale wiem, że linki przychodzące do strony są liczone, a jedynie wychodzące nie, jakby tak było jak mówisz to jaki sens miało by pokazywanie w exporcie linków tych wartości.

Niestety ale tak do końca nie jest, jak dacie blokade w htaccess i w ten sposób pokaze się botowi Ms, że strona jest nieczynna to linków do stron nie wyświetli a pojawi się komunikat: "Sorry, there are no results for this query" Dlatego, że dla domen nieaktywnych nie pokazują linków. Jeżeli użyje się funkcji Use Historic Index. To linki już mogą sie wyswietlić.

Fachowcy Blisco Ciebie https://blisco.pl/

Zróbcie coś ze statem...

Odnoszę ostatnio wrażenie (choć może się mylę), że efektywność systemu mocno spadła.

Spadła , ja zauważyłem, a do tego cena punktów idzie w górę, i są podobno jakies mega wahania punktów i handlarz własnie mi zwrócił kasę, bo mówi, że lipa, miał pełno punktów i nagle ma dużo mniej...

Edytowane przez mmr88

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/