Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Co do mocy to bym się spierał, ostatnio samym statlinkiem zrobiłem 2 stronki na czołowe pozycje, może jest mniejsza moc niż kiedyś, ale duża w tym zasługa zmian jakie zaszły w Google i nie podlinkowanych domenek. Sam teraz testuję rozwiązanie różnicowania anchorów ze stron z Page Rank 0, koszt taki jest malutki bo za 1000 punktów otrzymujemy jakieś 300 linków na tego typu stronach, czyli około 15zł za 300 linków

Jeśli chodzi o ilość punktów to na własnym przykładzie straciłem jakieś 10 % zasobów punktowych, też nie wiem czemu, może ludzie linki wycofują, a system w ich miejsce nie przydziela nowych bo jest za dużo na podstronach.

jakość (wartość dodana - bezpieczeństwo) jest naszym targetem

Byleby tylko jakość stron i linków nie była zbyt wysoka, w sensie "podejrzanie" wysoka dla wujka G. :P

A niestety Statlink właśnie chyba za bardzo poszedł w jakość w pewnym momencie. Zaczęło się od wyrzucenia subdomen z systemu (przyznam, że do teraz nie do końca rozumiem powody tej decyzji, jakby nie można było zrobić wartościowej strony na subdomenie... albo może po prostu jestem za głupi by to pojąć, I don't know...)

Jeśli chodzi o punkty, to ja w ostatnim czasie zanotowałem 20% spadek. Wzięło, walnęło i zabrało kilkadziesiąt tysięcy punktów. Powód? Z moich stron wycofano jakieś 3000 linków.

Edytowane przez Ivellios

Przy imporcie pokazuje mi że mam "Błędny identyfikator Grupy 1". ID grupy jest dobrze wpisywane, więc o co może chodzić? Ogólnie ostatnio mam duże problem z importem (do niektórych kategorii dodaje do innych wyrzuca błędami).

edit: już ok. Nie wiedzieć czemu statlink nie widział grupy którą dodałem.

Edytowane przez bartosm

• 3 tygodnie później...

Panowie, od przynajmniej 18 marca są problemy z nowo dodanymi witrynami. System oznacza na nich tylko stronę główną jako jedyną podstronę spełniające kryteria. Pisałem do Leona przez formularz kontaktowy, na forum leży temat: https://www.statlink.pl/forum/viewtopic.php?t=2917, ale nie doczekałem się odpowiedzi.

Strony mają po 5 linków na głównej i stoją w miejscu: tak to wygląda (np. ID: 75957, 76136, 76176, 76408, 76443).

Możecie coś z tym zrobić?

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

System chyba znów się przytkał, załadowanie jednej podstrony trwa u mnie teraz nawet kilkanaście (!) minut

Mi znikły przez wyindeksowyanie przez Google podstron. U was też dzieją się dziwne rzeczy z wyindeksowywaniem podstron czy tylko u mnie jest taka tendencja i fortunately102 ? Podstrony, które były sporo czasu w indeksie teraz wylatują.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)