Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Przydałaby się możliwość sortowania domen według kolumn w spisie stron dodanych do systemu. Ułatwiłoby to znacznie wydobycie stron, które mają np. małą ilość podstron zaakceptowanych w statlinku, lub małą ilość site, dużą ilość logów itp.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Niestety również i u siebie, zauważyłem malejący site z dnia na dzień, a co za tym idzie zmniejszającą się ilością punktów, i tak mimo unikalnych tekstów na stronie zostaje tylko 25 podstron w indeksie, podlinkowanie nie za bardzo pomaga, testowo dodałem jedną domenę do GWT z tak małym site i nie było powiadomienia. Ponoć tak działa nowy algorytm, że podstrony z mała ilością linków przychodzących a duża wychodzących wyindeksowuje, tylko czy 3 czy 5 linków wychodzących to dużo...

Szybki i sprawdzony serwer do GSA, CS czy ZennoPostera - SolidSeoVPS

Trzeba poczekać na zakończenie aktualizacji algorytmu... Kilka dni temu wyszła Panda 4.0

A wracając do zmian w Stalunku to uważam że na stronach emitujących linki powinny znajdować się max 2 linki z Statlinka. Do tego dodałbym prawdziwe uszczelnienie kategorii, albo dołożył jakiś skrypt, który dopasowuje linki na podstawie anchoru do konkretnych stron, na których wystękuje taki anchor. I wtedy Średni koszt punktów za 1 Link Standard może mieć: 25 zamiast 9.1 pkt.

Ponoć tak działa nowy algorytm, że podstrony z mała ilością linków przychodzących a duża wychodzących wyindeksowuje, tylko czy 3 czy 5 linków wychodzących to dużo...

Równie dobrze może liczyć współczynnik linków wewnętrznych do wychodzących. Stosunkowo duża ilość linków wychodzących -> wyindeksowanie. Ale to takie moje głośne myśli ;)

czy ktoś mam problem z wyświetlaniem linków na hostingu altblue.pl?

mam dużo informacji w logach o problemach z połączeniem.

Edytowane przez nowyyy31

Pozycjonowanie stron firmowych więcej na www.nowapozycja.pl

Domeny pod zaplecze praktycznedomeny.pl z ruchem niezlyadres.pl

• 2 tygodnie później...