Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Ze względu na zgłaszane przypadki łamania zasad a tym samym osłabiania systemu przez Użytkowników dodających Strony niezgodne z kryteriami lub modyfikujących Strony w kierunku niezgodnym z przyjętymi zasadami (fake PR, kopie treści, zerowa jakość treści, i inne), informujemy że wzmożyliśmy remoderację zasobów funkcjonujących w systemie. Stworzyliśmy narzędzie do Remoderacji która będzie teraz nie incydentalna a systematyczna, dodatkowo wprowadzimy Moderację Warunkową o której niedługo napiszemy więcej. Użytkownicy działający na szkodę systemu oraz ich zasoby bezdyskusyjnie są i będą blokowane w imię zasady "lepiej mniej a dobrze. Publikujemy ten komunikat dając szansę tym Użytkownikom do których jeszcze nie dotarliśmy na poprawienie swoich zasobów. Dołożymy wszelkich starań by świadomość nieopłacalności oszustwa/naciągania w Statlink była powszechna, wielu Użytkowników już się o tym przekonało, zwłaszcza w ostatnich tygodniach. Dobro ogólne systemu jest tożsame z dobrym interesem każdego z Użytkowników, przecież także tych dostarczających zaplecze, Użytkownicy nie rozumiejący tej zasady proszeni są o dobrowolne opuszczenie pokładu Statlink.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

No w moim przypadku mam taka informacje przy jednej domenie i chetnie bym sie dowiedzial co jest tego powodem.

ID domeny to 58014 Jest do duzy serwis ogloszeniowy, realny dzialajacy serwis a nie strona stworzona pod system. Strona dodana 09.2012 i nie zmieniana od tamtego czasu, tak wiec dziwi mnie ta informacja. Na stronie zanotowalem spadek linkow ale byl spowodowany raczej tym ze system przydzielil ich tam ponad ustalony limit i zawsze okresowo potem je wycofuje.

Swoja droga mam pytanie czemu system przydziela linki ponad prog maksymalny ? Np standardowy prog to chyba 800 linkow a system jesli strona jest rozbudowana potrafi dodac wiecej. Nie daloby sie wprowadzic poprawke aby system nie przydzielal poza ustalony limit ?

Jakis czas temu domena oberwala mocnym spadkiem PR bo system przydzielil ponad 4000 linkow mimo ystalonego limitu na 3000.

Z mojej strony czasem nie chcialbym zeby taka ilosc byla przydzielona bo raz ze potem skacza punkty dwa jest to niebezpieczne dla domeny.

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Proszę o sprawdzenie strony o ID 19494. Zmniejszam ilość kodu, zwiększam przy tym ilość treści, a system co robi?

Obniża mi współczynnik ilości treści, a co za tym idzie - wycina punkty, co w efekcie skutkuje zamykaniem transferów. W ciągu ostatniego tygodnia na podanej podstronie system obniżył współczynnik ilości treści o 0,07, wycinając przy tym jakieś 20 000 pkt.

Dodatkowo po zwiększeniu ilości treści zdarza się, że system dezaktywuje stronę, podając że na takiej a takiej podstronie jest błąd w kodzie. Przy sprawdzeniu walidator HTML-a świeci na zielono, że wszystko jest OK.

Proszę o sprawdzenie sytuacji, a najlepiej - jeśli to możliwe - przełączenie strony na nowy współczynnik lub zaradzenie tym problemom w inny sposób.

Do jasnej cholery zróbcie z tym coś wreszcie! Upycham treść na stronie na potęgę, a system ma to gdzieś i zamiast podnieść współczynnik to mi go obniża!!!!!! Czyli im więcej treści dodam tym mniejszy mam współczynnik! Dzisiaj ścięło mi go o jakieś 0,17 i tym samym skasowało kilkanaście tysięcy punktów!!!!! Ludzie ja przez te cyrki w Statlinku razem z punktami tracę kontrahentów a co za tym idzie setki złotych!

No i cały czas też system wyciąga z kapelusza jakieś błędy w kodzie KTÓRYCH NIE MA!!! WALIDATOR ŚWIECI NA ZIELONO!!! Sam sprawdzam kod, wszystko jest ok, nie ma żadnych błędów - ale Statlink wie lepiej!!! Wymyśla błąd, wywala podstronę z systemu, deaktywuje mi całą stronę raz po raz, LUDZIE DO CHOLERY TO SĄ JAKIEŚ JAJA!

Dokładnie, to nie rozwiązuje żadnego problemu. Nie będę przecież trzymał niewykorzystanych kilkudziesięciu tysięcy punktów, tylko dlatego, że a może systemowi coś się uwidzi. Większość punktów wynajmuję, oczywiście staram się mieć jakiś bezpieczny zapas "w razie czego", no ale co z tego skoro system wycina dziesiątki tysięcy punktów za jakieś pierdoły.

Ja już naprawdę stosuję na podanej stronie kombinacje wyższego rzędu tylko po to, aby utrzymać jak najwyższy współczynnik ilości treści. Treści na stronie jest masa, a kodu jak na lekarstwo, tym bardziej że niezmieniające się elementy w dużej części przeniosłem do zewnętrznych plików *.js. No ale Statlink wie lepiej i gdy dokładam dodatkową treść... obniża mi współczynnik, zamiast podwyższyć lub zostawić go w spokoju.

Przepraszam za tego kapsloka w poprzednim poście, ale ja już naprawdę wchodzę w stan najwyższej irytacji z powodu tego, co Statlink mi ostatnio funduje.

Dlatego proszę administratorów tego systemu o jak najszybszą interwencję, ewentualnie poradę co powinienem na stronie zmienić. Chociaż ja nie wiem co tu jeszcze można poprawić, tym bardziej że błędów w kodzie HTML praktycznie nie ma, jedynie od święta trafi się jakiś przestarzały tag, ale to wszystko...

No dobra, jakieś błędy w kodzie jednak były, usunąłem je. Jednak to nie przyniosło jakiegoś zadowalającego efektu, gdyż Statlink w dalszym ciągu wykrywa mi błędy nawet na podstronach, na których kod HTML wolny jest od jakichkolwiek błędów. Walidator świeci na zielono - ale Statlink musi inaczej, wywala komunikat o błędzie, usuwa podstronę z systemu i jeszcze bardziej obniża współczynnik ilości treści. Dzisiaj poleciało mi kolejne 6000 pkt. Ja już nie wiem, o co temu systenowi chodzi :|

Współczynnik treści powinien być jakoś inaczej rozwiązany, żeby ludzie nie kombinowali tak jak jest to obecnie, upychanie na jednej podstronie oprócz artykułów zajawek w postaci połowy kolejnego artykułu itp., wszystko to sztuczne nabijanie współcznnika i tak mając stronę z 30 artkułami każdy po min. 1500 znaków uzyska się jakieś 0,50 współczynnika przy dobrych wiatrach, a różnice w punktach są ogromne przy współczynniku 1 a 0,50

Szybki i sprawdzony serwer do GSA, CS czy ZennoPostera - SolidSeoVPS