Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

To poste nie musicie korzystać z tej opcji jak nie chcecie. To oczywiste że właściciele stron, którzy odsprzedają swoje punkty będą za usunięiem tej opcji, ale wy też stracicie na jej braku w dłuższej prespektywie.

Co z tego że wiem gdzie są moje linki jak nie mogę ich usunąć? Jedyna opcja to usunąć wszystkie (wylanie dziecka z kąpielą), albo zgłoszenie niechcianych linków to o to chodziło?!

Edytowane przez Nowy 12
  • Like 1

Wygląda na to, że największa durnota w historii Statlinka została właśnie zdjęta. Znów widzę przydzielenia linków, a mam duuużo mniej niż 7000 :)

• 3 tygodnie później...

Zastanawia mnie jaką taktykę przyjął statlink przy moderacji, sprawdziłem linki pierwsze z brzegu, gdzie ponad 70% wygląda tak:

picture-14.htm
zdjecie-39.htm
foto-46.htm
podstrona-4.htm
tag/nauczyciel
foto-2.htm
page/4
fotka-20.htm
picture-1.htm

Domyślam się, że na tych stronach jest wybitna treść

Z tego co widzę to można spotkać strony gdzie: w sidebarze wyświetla się tekst na 3,5k znaków a sam wpis ma 2k znaków. Myślałem, że takie zagrania nie przechodzą a pewnie współczynnik treści podnosi znacznie.

Edytowane przez Seo tekst

Zależy jeszcze, co jest w tym sidebarze i czy wrzucona tam treść powtarza się na podstronach, czy nie.

Takie numery stosują też najczęściej użytkownicy na stronach ze starym współczynnikiem treści, który w porównaniu z nowym jest cholernie niekorzystny. Gdyby można było przejść na nowy współczynnik, nie byłoby problemu z treścią w sidebarach i podobnymi wynalazkami.

@ Seo tekst: Technicznie rzecz biorąc, jeśli na podstronie jest więcej rotującego duplikatu od unikalnej treści, to algo powinien oznaczyć to jako podstronę tagopochodną i obniżyć priorytet przydzielenia linków do niej.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

• 2 tygodnie później...

Jeśli masz komunikat o Fake PR to znaczy, że domena ma nabity PR z 301 i nie będzie przyjęta do systemu niezależnie od jej pozostałych parametrów. Wpisz w wyszukiwarkę info:tutaj_nazwa_domeny.pl i zobacz, co ta komenda Ci zwraca. Jeśli info: wskazuje na inną domenę niż właściwą, to znaczy, że masz Fake i domena jest spalona.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

• 2 tygodnie później...

Drodzy admini, mam wielka prosbe - robilem ostatnio podmiane kilku domen.

Wybralem opcje zamiany na nowa domene PR0, zgodnie z instrukcja podalem nazwy, system przyjal zarejestrowalem domeny, przenioslem strony, i system po zaindeksowaniu przeniosl je do moderacji....

.... przynajmniej taki byl komunikat, niestety strony maja w systemie status "Oczekuje na Google PageRank>0"

To chyba dziwnie skoro podmienialem na strony bez PR :)

Prosilbym o szybka naprawe tego bo strony wisza tak juz dobre kilka dni i chyba sie nie doczekaja podmiany a punkty mi wyzerowalo przechodzac na ten status....

No właśnie mnie to strasznie denerwuje że strona musi mieć PR "nabity" niby nie ma znaczenia PR ale każdy go respektuje jeszcze. To co mam mieć domeny z 1.5lat temu bo mają pr i takich mam szukać? Dlaczego tylko z PR są przyjmowane? Można zrobić podział przecież.