Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Generalnie zasada taka że strona może być i nie w indeksie ale roboty po linkach chodzą ( co widać w logach) i do końca nikt nie wie czy algo zlicza te linki czy nie. Nie pamiętam aby ktoś z wyszukiwarki takiej informacji udzielał.

Oczywiście jedna sprawa kiedy domena ma bana a druga sprawa kiedy jakaś podstrona serwisu nie jest w indeksie, może to 100% DC, suplemental, lub inna przyczyna.

Musieli by mieć jakiś algorytm co rozmieszcza linka tylko tam gdzie podstrona aktualnie w indeksie, ale wliczając wahania site: jest to niemalże niemożliwe.

Max ja to wszystko wiem.

Chodzi mi o fakt, że ostatnio coś się dzieje i że projekty dodane jakiś czas temu z przydzielonymi np 50-100 linkami ani się nie ruszą po miesiącu.

Sprawdzam wczoraj i w 90% przypadków cache nie zwraca nic - wiem że brak cache nie znaczy, że robot nie chodzi po podstronach ale całość dla mnie oznacza, że coś się dzieje :)

Ogólnie ostatnio indeksuje słabo w tym też chyba linki statlinka.

Edytowane przez ManiaQ

Dobra Max bo pomyślę, że sobie posty chcesz ponabijać

po co mi więcej :D. Powiem tak, też oczywiście to zauważyłem, ale tłumaczę to sobie raczej zmianami( wahaniamy) site na stronach donorach, jak zmianami w samym systemie. Oczywiście mogę mylić się.

System znowu zapchany, przez 3 dni na 360 linków przydzielił mi system 1 link(słownie jeden link), a w paru kategoriach system nie przyjmuje wogóle stron z przepełnienia. Wydawcy nie zarabiają bo im strony nie generują punktów, użytkownicy kase wydają na punkty, a nie mogą jej wykorzystać.

Czy planujecie wprowadzenie opcji indeksacji wpisów np. przez speed-links lub blackindexera?

Chodzi mi o użytkowników, którzy nie widzą linków bo mają mniej niż 5000 rozdanych linków. Nie bardzo ufam, że każda podstrona jest zaindeksowana, chętnie dopłacę za taką opcję żeby codziennie pingowało najnowsze rozdane linki albo wszystkie z konta.

Swoją drogą myślę, że kwestię pokazywania linków też trzeba jakoś rozwiązać inaczej.

Podstawą jest to żeby nie pokazywać ich wszystkim ze względów bezpieczeństwa i tu się zgadzam.

Jednak ilość przydzieleń linków na koncie wcale nie musi być najlepszym rozwiązaniem.

Bo co np w sytuacji gdy mam

Jedno konto z 10000 przydzieleń i jedno z 300 przydzieleń. Ze względów organizacyjnych nie jestem w stanie połączyć tych kont ale tracę informacje o przydzieleniach na drugim koncie. A jestem raczej zaufanym użytkownikiem statlinka od lat.

Czy planujecie wprowadzenie opcji indeksacji wpisów np. przez speed-links lub blackindexera?

Chodzi mi o użytkowników, którzy nie widzą linków bo mają mniej niż 5000 rozdanych linków. Nie bardzo ufam, że każda podstrona jest zaindeksowana, chętnie dopłacę za taką opcję żeby codziennie pingowało najnowsze rozdane linki albo wszystkie z konta.

Przelej te pieniadze na jakas fundacje, bedzie z tego wiekszy pozytek :)

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...