Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

PR Statlinka to już temat iście legendarny.. ;/

Natomiast potwierdzam, że nie na wszystkich stronach linki zostały podmienione.

Tydzień temu wszyscy myśleliśmy że mamy do czynienia z awarią, tym razem widać że jest to włam (co pozwala twierdzić że zeszłotygodniowa "awaria" też prawdopodobnie była włamem).

A teraz całkowicie żartobliwie: dziwnym trafem włam pokrył się w czasie ze zmianami jakościowymi w Seomatiku ;) Miłośnicy teorii spiskowych będą mieli używanie ;)

Statlink niby nie działa, ale błędy o "nieznalezieniu wymaganych linków" jakoś na emaila przychodzą.

@IntoTheRain, Nie potwierdzam, mam podmienione linki na tronach dodanych dawno, które jeszcze ciągną na PR, a nie SR (na tych nowych, przepiętych na SR, też mam podmienione). Na razie ja u siebie nie znalazłem żadnej prawidłowości; w każdym razie część linków (większość) mam podmienione, a część nie.

@studioczystosci, już pisałem na innym forum (do którego również masz dostęp, więc zakładam że czytałeś), że PR u nich to dramat. Więc nie ma co liczyć na jakieś sensowne info. Dopiero jak rozwiążą problem to napiszą "problem zażegnany, wszystko ok".

Natomiast z resztą wypowiedzi się zgadzam, system jest liderem na rynku, i wieżę że przez te włamy nie padnie,tylko szybko się podniesie.

• Like 1

Tak czytałem o tym problemie na innym forum i chciałbym aby zaczęli informować o postępie prac w przypadku problemów bo ostatnio trochę słabo to wyglądało.

Admini odezwali się do mnie na @ jak mieli wszystko już ogarnięte.

Liczę na to, że szybko ogarną temat bo większość z nas ma dość spore ilości linków u nich,nie ukrywam że czas dla mnie się liczy.

Życzę im szybkiego powrotu do normalnej funkcjonalności systemu!

Edytowane przez studioczystosci

Blog SEO dla początkujących adeptów sztuki SEO. Medlabo.pl ciekawy serwis o medycynie i nie tylko.

Tak na szybko, mieliśmy włam, nie zamierzamy tego ukrywać. Ktoś bardzo nas nie lubi, mamy nasz typ ale jak nie będzie 100% pewności nie możemy tej osoby ujawnić publicznie. Z naszej strony przywracamy wszystko do stanu używalności. Jutro zgłaszamy to do Prokuratury, ponadto robimy wszystko żeby się zabezpieczyć lepiej jak bylo to do tej pory. Niestety włamują sie do banków, pentagonu i padło tez na nas. Chylimy głowy, ale się nie poddajemy. 

Kluczowym jest odpowiedź na pytanie, czy podmiana linków na stronach wydawców nastąpiła poprzez serwer Statlinka, czy włamywacze postawili własny system i udaje im się podmienić zdalnie skrypty na stronach wydawców. Może być bowiem taka sytuacja, że strony wydawców przestaną przyjmować polecenia z serwera Statlinka bo ostatnie wersje skryptów umożliwiają zdalna aktualizację.

Ale jakoś mam przeczucie, że większych problemów z tego nie będzie. 

Bing.com jest szybszy, daje lepsze wyniki. Mniej szpieguje.

Google uczy, Google radzi, Google nigdy nas nie zdradzi.

Sprawdziłem ręcznie teraz jedną moją stronę i linki do niej, 23 linki w/g GSC;

- 2 linki podmienione;

- 1 strona nie działa, jakaś bezsensowna, chiński spam;

- na jednej stronie brak linka mojego, inne są;

- na 4 stronach brak linków wychodzących, z tego jedna kilka minut wcześniej nie działał więc chyba wydawcy usuwają kody statlinka. 

Zobaczę co jutro, czy zostanie jak jest czy będą dalsze podmiany. 

Adku, jakie wydawcy powinni podjąc działania? 

Jeżeli będziecie wiedziec kto to zrobił, dajcie tutaj informację. Przyjaciela odwiedzi wówczas nie tylko prokuratura, tylko mam nadzieję, że będę tam trochę szybcije ;>

Obecnie Statlink.pl chyba nie ładuje się? Przynajmniej u mnie...

Edycja: Właśnie zaczęło ładować się prawidłowo.

Edytowane przez neon103

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Adku, jakie wydawcy powinni podjąc działania? 

Statlink już działa, nie wiem tylko z jakiego dnia są linki w systemie. Nadal jednak na niektórych stronach wydawców są podmienione linki. Teraz dajmy im kilka godzin na ogarnięcie tematu i posprawdzanie. 

I czekamy na odpowiedź czy na tych stronach wydawców gdzie są podmienione linki trzeba podmienić skrypty?