Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

oczekują wzrostu pozycji, a nie widzą niczego

Ale, z czego mają być te wzrosty z paruletnich domen z nabitym PR? Wystarczy pomyśleć ile razy np. domena 3 letnia z SWL była zgłaszana do DT.

Czemu w SEO ciągle zbieramy nowe listy i na nowych listach pozycjonujemy? Bo stare są zajechane, to samo z domenami z SWL. Takie czasy, że system należy dostosować do panujących realiów.

Nie dziwię się też, ostrego sprzeciwu tworzących strony przed wprowadzeniem SR i nie mówcie tutaj, że liczy się dla was dobro klientów :zeby: . Sam mam na jednym koncie kilka starych domen z PR z przechwytu punktów dają z PR ponad 50k, a po przeliczeniu na SR 40% tego.

To sobie odpowiedz teraz sam, ile warte są Twoje strony. 

U mnie na jednym koncie tracę 10% przy przeliczeniu, drugie już się wyrównuje. Domeny kilkuletnie. 

Co ma guzik do wiatraka w tym przypadku? Wytłumacz mi proszę. Albo nie rozumiesz czym jest i jak działa Statrank, albo robiłeś strony na bazie domen z przechwytu i wypełniłeś je tekstami pisanym z automatycznie tworzonych synonimów. Bo innego wyjścia nie widzę. 

Porównujesz strony ze stata z jakimiś spamowymi listami? Przemyśl to jeszcze raz. Bo jeżeli równasz ze sobą strony tematyczne, z których wychodzi maks 5 linków z podstrony i strony, gdzie masz najebane obok siebie 100 000 linków o tematyce od viagry po siodła do jazdy konnej, to rozumiem czemu masz problem ze statrankiem. 

Porównujesz strony ze stata z jakimiś spamowymi listami? Przemyśl to jeszcze raz. Bo jeżeli równasz ze sobą strony tematyczne, z których wychodzi maks 5 linków z podstrony

Z tą rzekomą jakością stron w systemie to bym się nie rozpędzał na Twoim miejscu za bardzo. Wystarczy przejrzeć miejsca z linkami żeby się niejednokrotnie złapać za głowę.

• Like 1

IntoTheRain chyba nie zrozumiałeś co napisałem. Dla mnie najlepszym rozwiązaniem jakby system opierał się na czymkolwiek innym niż PR, jest Statrak to według niego, a nie według współczynnika co 3 lata temu był aktualizowany.

Ja nie jestem wydawcą, tylko z statlinka linkowałem, tak w czasie przeszłym bo obecnie linkowanie z stata jest nie opłacalne.

Co do jakości w statlinku to D_S już napisał jak to jest, a na temat tematyczności proszę cię nie wchodź, bo to jeden z największych mitów SEO.

To, że może ty się przykładasz do stron nie znaczy, że inni tak robią, wystarczy profil zaufany, żeby zobaczyć jakiego typu są to zwykle miejscówk i jakie ludzie stosują tricki. Najprostszy przykład to nabijanie tagami, 20 tekstów, 1 tekst w sidebarze i 100 tagów, tagi oczywiście dla zymłki robione w ten sposób nazwa_taguJakasLiteraAlfabetu.

IntoTheRain chyba nie zrozumiałeś co napisałem. Dla mnie najlepszym rozwiązaniem jakby system opierał się na czymkolwiek innym niż PR, jest Statrak to według niego, a nie według współczynnika co 3 lata temu był aktualizowany.

Ja nie jestem wydawcą, tylko z statlinka linkowałem, tak w czasie przeszłym bo obecnie linkowanie z stata jest nie opłacalne.

Co do jakości w statlinku to D_S już napisał jak to jest, a na temat tematyczności proszę cię nie wchodź, bo to jeden z największych mitów SEO.

To, że może ty się przykładasz do stron nie znaczy, że inni tak robią, wystarczy profil zaufany, żeby zobaczyć jakiego typu są to zwykle miejscówk i jakie ludzie stosują tricki. Najprostszy przykład to nabijanie tagami, 20 tekstów, 1 tekst w sidebarze i 100 tagów, tagi oczywiście dla zymłki robione w ten sposób nazwa_taguJakasLiteraAlfabetu.

Mówisz tutaj Panie kolego o głębokiej patologii. Każdy powinien się takowej wystrzegac i oby była eliminowana.

JanekSzeryf i co to DT (w którym znajdują się chyba już wszystkie strony z Pl i nie tylko) Ci złego zrobi?

i co to DT (w którym znajdują się chyba już wszystkie strony z Pl i nie tylko) Ci złego zrobi?

Pisanie, że znajdują się tam wszystkie strony jest bzdurą. Jeśli nie wiesz jak działa DT nie będę tłumaczyć, trzeba trochę poczytać i wysunąć wnioski z czym to się wiąże.

Edytowane przez janekszeryf

okazwłoka akurat w Twoim przypadku na brak przedłużeń może mieć wpływ promocja 50% ;)

Mam rozumieć, że gdyby nie promocja to linki by działały lepiej :) ?

• Like 2

Sprawdziłem jak wygląda na dzień dzisiejszy podlinkowanie domen w Statlinku z pomocą przyszedł mi majesticseo* i wskaźnik RD czyli liczba domen linkujących do strony

Pod uwagę wziąłem projekt, gdzie linki miały być przydzielane tylko na stronach PR lub SR >0. Przeanalizowałem pierwsze 400 linków.

Oto statystyki:

Domeny z RD = 0 - 84

Domeny z RD = 1-9 - 133

Domeny z RD => 10 - 183

Wnioski:

Ponad połowa stron jest bardzo słaba podlinkowana, co ma duży wpływ na moc systemu, pokazuje to też obecnie ile wart jest współczynnik PR, niepokojące jest, że aż do 21% stron testowanych nie prowadzi żaden link.

*strony w systemie mogą mieć linki z ukrytego zaplecza przed ms, ale takich stron jest zapewne mały ułamek.

• Like 1

Sprawdziłem jak wygląda na dzień dzisiejszy podlinkowanie domen w Statlinku z pomocą przyszedł mi majesticseo* i wskaźnik RD czyli liczba domen linkujących do strony

Wnioski:

Ponad połowa stron jest bardzo słaba podlinkowana, co ma duży wpływ na moc systemu, pokazuje to też obecnie ile wart jest współczynnik PR, niepokojące jest, że aż do 21% stron testowanych nie prowadzi żaden link.

Jestem trochę w systemie i akurat nie mam na koncie domeny, która ma mniej niż 200 RD linków profilowych (takich, które na rynku chodzą po około 1zł za link, linkowane na sam url) wg majestic. W praktyce mają więcej bo w majesticu nie były indeksowane. Mają tam jakiś stary PR i mają nowy SR 0 lub 1 z prostej przyczyny - nie ma na nich tekstów frazowych. Nowa strona na świeżutkiej domenie z tekstami pod SR bez linków ma SR3 z samego longtaila i pozycji >300. Więc wniosek też tutaj sam się nasuwa. 

Przykładowa domena z SR0:

domeny.JPG

Oraz SR10:

sr10.JPG

Problem z SR nie jest taki, że sprzedawcy punktów go nie chcą - jeszcze zanim był PR była mowa o nowym współczynniku i można było przejść już 3 lata temu gdyby był gotowy, a teraz PR znikł publicznie i jest szybkie wprowadzanie współczynnika - ale nie przez linkowanie domen, a dodawanie fraz z koszyka...

Edytowane przez mrjozo
  • Like 5