Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

nie cytujemy bez potrzeby

Kolega temat zamknął...

W dużej mierze... sam mam kilkadziesiąt linków z kilkunastu RD. No i wystarcza. Pytanie, czy tym, którzy linkują to wystarcza.

• Like 1

Mam rozumieć, że gdyby nie promocja to linki by działały lepiej :) ?

Odnosiłem się do przedłużeń punktów u Ciebie, nie do jakości systemu.

"Wypłyniętą" listę domen każdy mógł sobie przecież przejrzeć i wyciągnąć wnioski, nawet bez założonego konta w systemie.

A to że nowy algorytm oceniania będzie prowadzić do patologii to żadna nowość. Było tak już poprzednio ze współczynnikiem ilości treści, tagami itd

Edytowane przez MaxPan
nie cytuj w całości!

Panowie to że 1 stycznia przechodzimy na statrank wynika z tego że większość wydawców chciała mieć czas na reakcje na te zmiany. Zostało jeszcze półtora miesiąca. Chcemy ograniczać zasoby statrank0 do minimum , chociaż mamy świadomość że całkowite ich wycinanie może być złe dla tych co mają statrank i nagle ten wskaźnik im się wyzeruje. Temat jeszcze do przemyślenia.  Chcemy odejść od tekstów ,,okalających ale też od emicji linków w sitebarach. Co do list, upublicznień, tyle ich było jak siedze w seo ze chyba nie ma co wpadać w panikę. Zrobimy test z ich mocy, zweryfikujemy czy może nie są jakoś oflagowane.

odnośnie Stratank 0, nie widzę sensu całkowitego wyłączania tej funkcjonalności. Po pierwsze każdy klient będzie mógł skorzystać z opcji przydzielaj lub nie na statrank 0 wiec rozwiązuje nam to problem ,,niechcianego linkowania". Ci co dodają zaplecza o zerowych parametrach będą mieli świadomość że nie uzyskają dużych ilości punktów, wiec tym samym w pewnym momencie zacznie im się opłacać działać na statranku. Ponadto są klienci którzy korzystają z najtańszych linków i dla nich dedykowane będą zasoby ze statrank 0.

Najwyższa pora zrobić coś z osobami i stronami które używają tego typu zagrywek:

adresstrony.pl/s/slowo/ lub adresstrony.pl/slowoLITERADLAZMYLKI

Tego typu zagrywki nie służą nikomu dobrze bo:

1)dostajemy link na wygenerowanej podstronie z DC

2)nabijany jest współczynnik treści w stosunku do innych osób tworzących zasoby

boje się ze systemowo tego nie wyłapiemy. Jak macie takie przypadki to prosze na adek@nazwasystemu.pl.  Przeważnie jest tak ze to robi ta sama osoba, te same osoby. Majac taki cynk ;) przegladamy całość zasobów użytkownika.

Adek wyeliminujcie wielokrotne linkowanie na tej samej domenie w obrębie projektu.

zglaszam do leona

• Like 1

2)nabijany jest współczynnik treści w stosunku do innych osób tworzących zasoby

To niech pozwolą na przestawienie starych stron ze starego współczynnika na nowy, wtedy zjawisko nabijania współczynnika może się nie skończy ale zostanie znacznie, ale to znacznie ograniczone. Bo ja na swoim koncie mam na przykład następujące przypadki:

1) strona na domenie dziesięcioletniej, w systemie od 2009 roku, robiona z myślą o żywym człowieku, ponad 1000 artykułów o długości od 3k do nawet 50k znaków (średnio powiedzmy 9k - 12k) + pod wieloma artykułami dziesiątki komentarzy od czytelników

Współczynnik treści = 0,80 - 0,84 przy czym raz po raz jest on obniżany, bo np. zdarzyła się chwilowa awaria i strony nie było w sieci przez kilka-kilkanaście minut, albo system znalazł dwie podstrony na krzyż gdzie jest mało treści a dużo kodu...

2) kilka stron typu "zapleczówka", po kilkanaście-kilkadziesiąt artykułów, dodane do systemu po wprowadzeniu nowego współczynnika, w porównaniu z 1) treści na nich jest jak na lekarstwo

Współczynnik treści = 1,00 praktycznie nie do ruszenia

Kiedyś wnioskowałem o przełączenie strony 1) na nowy współczynnik, w odpowiedzi otrzymałem komunikat że strony nie przełączą i że "nic ci to nie da". Jako dowód na to, że jest to za przeproszeniem guzik prawda, podam jeszcze jeden przypadek:

3) strona na domenie dziesięcioletniej, również obecna w systemie od 2009 roku, robiona z myślą o żywym człowieku, kilkaset artykułów różnej długości + forum + dział gdzie użytkownicy pozakładali sobie blogi i pododawali swoje notki

Stary współczynnik: 0,7 - 0,8

W marcu 2012 strona przez problemy techniczne była przez kilka dni niedostępna, w związku z czym wyleciała z systemu. Po usunięciu problemów dodałem ją ponownie, zmian w kodzie nie wprowadzałem praktycznie w ogóle, a że to było już po wprowadzeniu nowego współczynnika...

Współczynnik treści: 1,00 - nie do ruszenia, nawet jakieś awarie na serwerze nie robią na nim wrażenia, cały czas aż do teraz jest 1,00

Panowie to że 1 stycznia przechodzimy na statrank wynika z tego że większość wydawców chciała mieć czas na reakcje na te zmiany. Zostało jeszcze półtora miesiąca. Chcemy ograniczać zasoby statrank0 do minimum , chociaż mamy świadomość że całkowite ich wycinanie może być złe dla tych co mają statrank i nagle ten wskaźnik im się wyzeruje. Temat jeszcze do przemyślenia.  Chcemy odejść od tekstów ,,okalających ale też od emicji linków w sitebarach. Co do list, upublicznień, tyle ich było jak siedze w seo ze chyba nie ma co wpadać w panikę. Zrobimy test z ich mocy, zweryfikujemy czy może nie są jakoś oflagowane.

Ok, sidebary nie. To gdzie linki będą mogły byc emitowane? Stopka/header? 

@up najlepiej linki rozrzucić w kodzie strony tak żeby na pierwszy rzut oka wyglądało to w miare naturalnie

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.