Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Przed chwilą zauważyłem w panelu użytkownika ciekawą rzecz, otóż na moim koncie "nowy" współczynnik ilości treści najwidoczniej oszalał albo są wprowadzane jakieś zmiany, gdyż zamiast dotychczasowego 1.00 zaczęło mi wywalać kwiatki typu 1.50, 3.60, itd. Trwało to tylko chwilę, teraz wszystko wróciło do normy.

A ja zauważyłem, że przy linkach jest w końcu informacja zarówno o PR i SR - przynajmniej wiadomo, na jakich parametrach wyświetla się strona.

Przy 20 najnowszych linkach:

1 DOMENA PR:2 SR:1
6 DOMEN PR:3 SR:1
1 DOMENA SR:2
3 DOMENY PR:4 SR:1
1 DOMENA PR:5 SR:4
6 DOMEN PR:4 SR:0
2 DOMENY PR:3 SR:0

Procedura migracji punktacji z PageRank do Statrank
Informujemy,  że zgodnie z zapowiedziami od dnia 1 stycznia rozpoczynamy procedurę odejścia od nieaktualnego wskaźnika PageRank. Oczekujemy, że proces ten znacząco wpłynie na wzrost mocy systemu. Przyjęliśmy następujący algorytm postępowania:

1. Dnia 5 stycznia wszystkie Strony których punktacja w oparciu o StatRank będzie równa punktacji PageRank +/- 5% lub ją dowolnie przewyższy zostaną automatycznie przepisane do punktacji StatRank.

2. Pozostałe Strony bazujące na PageRank poddane zostaną rozłożonej na okres 3 miesięcy deprecjacji punktacji PageRank począwszy od 1go stycznia. W tym okresie znaczenie wskaźnika PageRank będzie malało przez co malała będzie punktacja Stron punktowanych w oparciu o PageRank. W momencie zrównania się +/- 5% Spadającej punktacji PageRank z punktacją StatRank nastąpi przepisanie Strony do punktacji StatRank.

Rozwiązanie pozwoli nam płynnie przejść z jednej punktacji do drugiej, ale ponieważ algorytm znany jest już dziś daje możliwość przygotowania się poprzez podniesienie jakości zasobów bazujących na PageRank i zniwelowanie różnic punktacji. Szczerze do tego zachęcamy Wydawców, nasi klienci tego oczekują. 

• 2 tygodnie później...

1. Coś się zmieniło z przeliczaniem "profilu zaufanego" ? Ciągle pkt rosną, a ten procent dziwnie dzisiaj zmalał o kilka punktów :) 

2. Czy ktoś też ma taki problem, że system, pokazuje, że niby strona daje błąd 404 mimo, że tak naprawdę jest ok i linki na tych stronach się wyświetlają normalnie ?

może ktoś z załogi czyta ID domen: 96833 oraz 97464

2. Jeśli są to marginalne ilości to olej

Dokładnie. Od czasu do czasu może akurat strona była niedostępna przez chwilę gdy system chciał się połączyć, albo za długo się ładowała. Poza tym nawet jak wszystko było ok to system też się czasami gubi. Miałem takie sytuacje, że wywalało błąd, że jakaś tam podstrona nie jest w indeksie google; sprawdzam ręcznie - jest; po 2-3 dniach błąd znikał.

Dralik, przy biznes-host miałem to samo. Wykosiło mi w cholerę zasobów, bo ich serwery udają, że działają. Przeniosłem na Linuxpl - działa wszystko, a zasoby wrócą - spokojnie. 

Co do spadku profilu zaufanego - u mnie ta sama sytuacja na jednym koncie :o 

Edytowane przez IntoTheRain

@okazwłoka,  nie odpisują, kiedyś raz odpisali ale to już chyba po 5-7 mailu jak mi nerwy puściły i zaniżyłem w 8 wiadomości poziom rozmowy (tzn monologu) ... co prawda wtedy akurat była moja wina (znowu można byłoby przytoczyć nazwę biznes-host i problemy z tym związane, tylko po co ...)

Edytowane przez Dralik

Też uważam poziom kontaktu ze Statlinkiem na mizerny (mi akurat zawsze odpisują bardzo szybko). W systemie jestem krótko, ale w sumie od początku czuję się w nim jak piąte koło u wozu. Jeśli nie pojawi się jakaś poważna konkurencja na rynku, to pewnie się nie zmieni, a szkoda...

Na ten moment stalink jest najlepszym systemem i trzeba z niego korzystać, nie ma innej opcji.

Może dla niektórych to rzeczy oczywiste ale napiszę dla sprostowania, nie mogę powiedzieć, że odpisujemy na wszystkie wiadomości błyskawicznie, mogę jednak z czystym sumieniem stwierdzić że żadna wiadomość wysłana formularzem nie pozostaje bez odpowiedzi z naszej strony. Niektóre problemy wymagają analizy, nadajemy sobie priorytet, jeżeli widzimy coś ważnego dla systemu zajmujemy się tym w pierwszej kolejności a często krytyczna analiza dla prawidłowego działania systemu czy też jego skuteczności trwa kilka dni. Chcąc utrzymać model systemu darmowego wydłużamy czasem czas reakcji dla zgłoszeń mniej istotnych. Ale nigdy nie jest tak że nas tu nie ma bo i bez zgłoszeń mamy nad systemem pracy rozwojowej i analiz nie do przerobienia, gdyby system miał chodzić sobie sam nikt by nie napisał w tym wątku że to "najlepszy system" za które stwierdzenie dziękuję jest to najlepsze podziękowanie za naszą pracę. Nie można przy tym kontekście pominąć zgłoszeń które spychamy priorytetem z premedytacją na sam koniec. Są to zapytania o rzeczy które są wysmarowane w FAQ, czy też inne kwestie leżące po stronie Użytkownika od Użytkowników "po co mam szukać, po co sprawdzać, najpierw spytam". Tak jak pisałem mamy roboty nie do przerobienia i sympatyzujemy z Użytkownikami którzy potrafią dać odczuć że odrobili lekcje, szanujących w ten sposób nasz czas.

Edytowane przez Noel

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

Panie i Panowie, skupiamy się bardziej na pisaniu na forum systemowym, tego nie ukrywamy. Najszybciej jest jak w sprawach technicznych piszecie przez formsa lub na Leon@<nazwasystemu.pl>  , w sprawach moderacji, pytań o strony, reocen do mnie adek@<nazwasystemu.pl>

Żaden mail nie pozostanie bez odpowiedzi, jaka by nie była ;)   Po 1 stycznia będzie nowe rozdanie ,,mocowe". :)  Ponadto zachęcam do dodawania zasobów, na tę chwile nie ma punktów na rynku, my nie mamy, nie ma nikt większych ilości, a to co sprzedawane idzie jak świeże bułeczki :)