Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzie można znaleźć jakieś wskazania jak należy budować obecnie strony / dobierać domeny? Taki hit u mnie to jest jedna oceniona na 3*** która generuje łącznie... 44 pkt. Co ciekawe ma obecnie dodane 50 linków, więc jak rozumiem część linków jest za 0 pkt? Ktoś poda przepis na stronę+ domenę, żeby dawały min. te 500pkt?

jest opisane:

1 gwiazdka - domena z Pr 0, unikalny tekst, skromna grafika (1 zdjęciowa). Ocenianie tez będą tak strony z dużą ilością tagów, nazwy domen mniej dopasowane do treści.
2 gwiazdki - domena z Pr1 lub większy, reszta jak w przypadku gwiazdki 1 lub serwis z Pr 0 ale domena dopasowana treścią do nazwy domena, treści bardziej pisane pod użytkownika (serwis informacyjny), układ strony bez błędów, opcjonalnie komentarze, grafika powiązana z artykułem dla kolejnych podstron.
3 gwiazdki - domena z Pr1 lub większym, treść serwisu dopasowana do nazwy domeny, treści bardziej pisane pod użytkownika (serwis informacyjny), układ strony bez błędów, estetyczne wykonanie, większa ilość podstron, grafika powiązana z artykułem dla kolejnych podstron, ew nieduże forum , blogi.
4-5 gwiazdek - domena z Pr1 lub większym, mocne parametry, serwis na wysokim poziomie, strony firmowe, sklepy internetowe, blogi, fora dyskusyjne (realne , nie wystarczy nabić 50 postów i zainstalować skrypt), bardzo dobre strony zapleczowe które są nie do odróżnienia od realnych serwisów, treści powiązane z nazwą domeny. 

E: Jak chcesz dużo pkt to musisz podlinkować strony tak żeby Statrank poszybował do góry, strona bez linków emitowanych z SR 5 z 3 gwiazdkami generuje około 600 pkt.

Edytowane przez Dralik

Wstawiając teksty na strony, najlepiej kierować się wskazaniami w sekcji "frazy kluczowe". Na moich "najbiedniejszych statrankowo" stronach SR zaczął rosnąć po dodaniu kilkudziesięciu tekstów o pożyczkach, chwilówkach, kredytach, itd. No i oczywiście linkować, linkować i jeszcze raz linkować.

• 3 tygodnie później...
2 godziny temu, AcheroN napisał:

Myślał ktoś o tym, żeby robić strony statlinkowe z https? Chodzą słuchy, że linki z takich stron mają większego kopa. A ogarnąć taki certyfikat można za darmo.

Jedna z moich stron właśnie uczestniczy w testach HTTPS (wystarczy dać przekierowanie w htaccess a system sam sobie zaktualizuje dane w panelu). Być może rzeczywiście coś w tym jest, zauważyłem że niedługo po zmianie protokołu aktywność użytkowników (komentarze, jakieś linki, itd.) wzrosła. Tylko że razem ze zmianą na HTTPS dokonałem również sporej optymalizacji owej strony, żeby przyspieszyć jej ładowanie. Możliwe więc, że jest to efekt albo samej optymalizacji albo zadziałała tu i optymalizacja i HTTPS.

Dnia 13.03.2017 o 13:56, Ivellios napisał:

Tylko że razem ze zmianą na HTTPS dokonałem również sporej optymalizacji owej strony, żeby przyspieszyć jej ładowanie. Możliwe więc, że jest to efekt albo samej optymalizacji albo zadziałała tu i optymalizacja i HTTPS.

No to nie masz pojęcia jak http wpłynęło na optymalizacje. Jak się testuje to jedną rzecz, a nie 10.

Chciałem przetestować Statnlink'a od strony pozycjonowania - kupiłem 30 linków, minęły prawie 2 miesiące i... echo. Linki na tych stronach są, ale ani Google ani żaden inny Crawler nie zaindeksował od tego czasu tych podstron na nowo (z moimi linkami).

To standard w tym systemie?