Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, AdamBoganD napisał:

"piekarnia Olsztyn" na stronie o leczeniu grzybicy słabo

Tematyczność nie jest wyznacznikiem mocy miejscówki

• Like 1

Coz wydaje mi sie ze moc systemu wzrosla, natomiast jesli uzytkownik oczekuje ze dodajac linka "grzyby prawdziwki" w kategorii przyroda znajdzie tam same strony o grzybach prawdziwkach to sie chyba mija z celem i nie rozumie do czego ten system sluzy....

Tego typu glosy niedoswiadczonych userow systemu brane pod uwage na serio przez adminow prowadzic moga do tego ze system zamieni sie w seo dopalacz Jeża.

Jak skonczył seo dopalacz Jeża starzy uzytkownicy PIO pewnie wiedza.... tematycznosc tematycznoscia ale jak to mowia nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu :)

każdy brak punktów prowadzi wiadomo do czego, a nowy system powstał :)
Ja tam punkty już szykuje dla nowych klientów, którzy odpadną z tego systemu, a to niestety będzie prawie pewne z wiadomych powodów.

Stracę tu 100k pkt inni też to ludzie żyjący z SWL wiadomo gdzie się przeniosą, chociażby dla próby :)

• Like 1

Jest drobna roznica  13 tys domen w stacie i 200 w nowym systemie... Prawde mowiac wole miec linki z 13 tys sprawdzonych domen :)

Nie przesadzajmy bylo troche zmian miejmy nadzieje ze admini majac szerszy wglad podejmuja sensowne decyzje.

Stat juz chyba 10 lat na runku i mam nadzieje ze kolejne przezyje :)

No nie wiem czy tak wszyscy chetnie przeniosa domene do neiznanego systemu majac w stacie stabilny system rynek i klientow...

Nie przekonuje mnie system w ktorym jest mniej domen niz ma przecietny sprzedawca w stacie. Jakby ktos powaznie podchodzil do sprawy to by z 2-3 tys domen sam dodal...

Edytowane przez Kiler

Masz rację, dlatego ja nie promuje jakoś nadzwyczajnie nowego systemu, bo tak jak piszesz jest to narazie jedna wielka niewiadoma, ale że każdy brak punktów na rynku prowadzi do ucieczki klientów sam zapewne widzisz.  Klienci będą gdzieś szukać alternatyw, a gdzie ? Należy sobie na to pytanie odpowiedzieć. Obserwuje koszyk fraz i tam zasadniczo można zauważyć, że idzie to w złym kierunku.

@Kiler trochę czuję się wywołany do tablicy - myślenie 0 1.  A przecież można korzystać z jednego i z drugiego. 13 000 + 200 = 13 200 (codziennie dochodzą nowe i na ten moment jest 220). Stabilność nowego systemu to jeszcze kwestia czasu, to fakt. Ale obecnie nie można też mówić o stabilności w statlinku.

Zle mnie zrozumiales oczywiscie ze mozna korzystac z obu, tylko nie sadzisz ze ciezko nazwac systemem zaplecze skladajace sie z 220 stron ?

Wiesz pewnie ze zeby taki system mial racje bytu musi osiagnac pewna mase krytyczna, a jesli wlasciciel daje na wstepie 200 domen (a nie na przyklad 2000) to jest bardzo maly wklad i zacheta dla innych...

Wydaje mi sie ze takie 5000 domen to by oznaczalo ze system jest wart uzywania dla zwyklego usera...

Co nie zmienia tego ze trzymam kciuki bo im wiecej alternatyw tym lepiej dla usera oraz dla samego stat bo trzeba sie troszke bardziej starac.

Edytowane przez Kiler
  • Like 1

@Kiler - nie wiem jakie frazy robisz statem, że masz odwagę napisać, że "moc systemu wzrasta". Od kiedy wprowadzono statrank nie zauważyłem żadnej poprawy mocy tego systemu. Robię teraz kilka testów na frazy i niestety nie zauważyłem niemal żadnych wzrostów.

Ale skoro system dla domen, które mają kilka lat w sieci, w ch... backlinków, dla stron na których niektórzy z pocałowaniem w rąsie wzięliby linka statlink przyporządkowuje statrank...2 tadadam to dla mnie ten system jest g... warty obecnie.

Oczywiście możliwe, że inni mają za******e wzrosty, ale ja takich nie notuję.

No to źle Cie zrozumiałem. Tylko, że jakby tu napisać...hmm. Widoczność lokalizacji nie jest wyznacznikiem mocy linka. Tak mnie się chyba wydaje. Mnie nie interesuje widoczność tylko wzrost pozycji, a ten nie notuje w statlinku już od dłuuuuuuuuuuuuuuuuugiego czasu. Oczywiście jako dywersyfikacja profilu linków to może i tak, ale jak ktoś pisze, że ma wzrosty na tym systemie to jedyne co mnie zastanawia to to, jakie frazy robi nim.