Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy inni też to mają, ale ostatnio doskwiera mi pewna bolączka w Statlinku. Mianowicie kilka stron mam postawionych na hostingu, na którym w ostatnich dniach najwidoczniej jest jakiś problem z backupami - tzn. tworzenie backupów trwa dłużej, w czasie backupowania konta wszystkie strony są chwilowo blokowane i zwracają 403-ki. I akurat w tym momencie Statlink musi składać na takiej stronie dwie wizyty w krótkim czasie, a że dwa razy pod rząd widzi 403 to taką stronę deaktywuje i ucina punkty...

Oczywiście system sam nie sprawdzi później, czy strona już działa, i jej sam nie reaktywuje, tylko czeka aż użytkownik sam zobaczy że mu punkty u-yeah-bało i reaktywuje stronkę ręcznie...

Przydałoby się zatem wprowadzić w Statlinku zmianę, żeby system co jakiś czas sprawdzał nieaktywowane strony czy od czasu deaktywacji problemy techniczne na hostingu ustąpiły i ew. reaktywował stronę automatycznie

• 11 miesięcy temu...
7 godzin temu, karolex napisał:

Przydziela komuś nowe linki? U mnie od wczoraj zero nowych przydzieleń na nowych projektach.

Ten system to jest już chyba takiej jakości jak zaspamowane forum pomocy ;)
https://statlink.pl/forum/viewtopic.php?t=3837

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

• 3 miesiące temu...

Ten system to już chyba nie działa dodałem stronę i mieli ją od 2021-01-06 do dzisiaj i dalej jeszcze nie zeskanowało wszystkiego , a ich forum to już dawno zapomniana strona.

Zarabianie na stronie kilka sposobów monetyzacji strony lub bloga

hurtownia odzieży  damskiej i męskiej  - Międzynarodowy portal randkowy

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Cześć,

czy tylko u mnie system usuwa przydzielone linki samoczynnie??   codziennie mam nowe usunięte linki z projektów które miały przyrosty pozamykane.

dodatkowo w niektórych projektach czekam na przydzielenie linków ok 2 miesiące,  przyrost włączony a linków nie dodaje od 2 miesięcy.

czy to tylko u mnie takie problemy, czy to koniec statlinka ???

• 2 tygodnie później...

Wyprzedzając fakty żeby Wydawcy nie byli zaskoczeni jesteśmy na ukończeniu nowego algo którego efektem zamieciemy domeny nabijane frazami spoza REALNEGO zapotrzebowania. Wydawcom zalecam skupić się na frazach REALNIE zapotrzebowanych w systemie, zabiegi typu wrzucenie linków które zrobią zapotrzebowanie należy odstawić w niepamięć. 

Zapraszam Reklamodawców do nowej jakości która nadchodzi dużymi krokami, nie jest tak że systemy swl nie działają, kwestia wyrafinowania algorytmu i umiejętnego używania. Uwaga wracamy na właściwy tor.

@Tomek7777 jeżeli to z Tobą konsultowałem usunięcia prosiłbym o zamieszczenie informacji do czego doszliśmy.

Edytowane przez Noel

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

• 2 tygodnie później...

To ja odpowiem do czego doszliśmy - system usuwał linki z podstron niezaindeksowanych najwyraźniej po marcowym update wyszukiwarki, pofatygowałem się o zaciągnięcie kopii i wyselekcjonowanie adresów podstron z których zostały usunięte linki, 99% przypadków dotyczyło wypadnięcia podstrony z indeksu.

Ale na to forum zalogowałem się zgoła w innym celu niż odpowiadanie na powyższe. Chciałem poinformować, że intensywnie pracujemy nad systemem, znaleźliśmy kilka rozwiązań które się sprawdziły i poprawiły skuteczność, potrafimy od ręki celnie przydzielać linki do wybranych treści, w miarę zasobności do wybranych serpów, zarządzamy zapotrzebowaniem na tematykę zasobów, na tym nie koniec pomysłów - nadchodzi duża aktualizacja naszego algorytmu z którą odcinamy się od manipulacji wskaźnikami serwisów rankujących, w ostatnim tygodniu w ramach przygotowań do wdrożenia nowego algorytmu oczyściliśmy się ze śmieci. Nasz kierunek rozwoju to realna, skuteczna, zautomatyzowana, terminowa i atrakcyjna cenowo alternatywa dla rozwiązań whitepress'owych. Szczerze zachęcam do testowania Klientów oraz Wydawców którzy mają trochę wspólnego z jakością, ostatnie miesiące które za nami i te najbliższe przed nami to dla Statlink czas dynamicznej ewolucji.

Edytowane przez Noel

Zachęcam użytkowników zainteresowanych sprawdzeniem co dzisiaj potrafi Statlink, oraz tych którzy dawno nie weryfikowali swoich metod linkowania - do zastosowania prostych zasad które opisuję w zakładce "Optymalizacja Reklamodawcy" (dostępna po zalogowaniu), postępowanie zgodnie z kilkoma prostymi określonymi tam wskazówkami pozwala uruchomić nowe możliwości systemu. Sukcesywnie będę dopisywał tu istotne z punktu widzenia działania algorytmu informacje.

• 4 tygodnie później...