Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Cześć, dosyć skutecznie przydzielamy teraz linki do treści wg fraz kluczowych przy założeniu że zasoby o takiej tematyce są w systemie. Widać to zwłaszcza w nowych przydzieleniach które skorzystały już z rozwijanego algorytmu, dla starych Linków które mają najczęściej wstrzymane przyrosty planujemy udostępnić jako opcję - funkcję optymalizatora, który będzie wymieniał najbardziej nietrafione przydzielenia na nowe trafione we frazę.

Dzisiaj póki takiej funkcji nie ma efekt optymalizacji można uzyskać ręcznie przy zaznaczonej opcji w edycji Linka: "Uzupełniaj przydzielenia Linków podczas wstrzymania przyrostu" oraz zdefiniowaniu Fraz Kluczowych - usuwając pojedynczo (raz na dobę) 1 słabą lokalizację z wykazu lokalizacji danego Linka uruchamiamy algorytm uzupełnienia, który w pierwszej kolejności próbuje przydzielić 1 link metodą celowania we frazy kluczowe.

Aha, jeżeli nie znajdą się zasoby o pożądanej tematyce zaraportujemy to Wydawcom.

Edytowane przez Noel

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

Przydałoby się zrobić coś, żeby system sam dokonywał próby reaktywowania strony deaktywowanej w wyniku np. jakiegoś błędu. Mogłaby to być opcja do włączenia/wyłączenia w panelu użytkownika. Bo teraz jest tak, że człowiek sobie wyjeżdża na weekend, wraca, loguje się do Statlinka - a tu punkty urżnięte, transfery urżnięte, bo system na którejś stronie stwierdził błąd i ją deaktywował. Urlop niewiele w takiej sytuacji pomaga, nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś mając problem techniczny z jednym hostingiem włączyłem urlop w Statlinku - a strony i tak mi deaktywowało.

• 1 miesiąc temu...

Od ponad tygodnia występuje w Statlinku problem z reaktywowaniem stron z powodu rzekomego błędu 403. Nie jest to prawdopodobnie związane z jednym konkretnym hostingiem, ponieważ dotyka to stron postawionych na różnych hostingach. Sprawa jest opisana na forum systemu, póki co jednak brak odzewu ze strony administratorów.

• 2 tygodnie później...

Problem rozwiązany, winne okazało się ModSecurity włączone przez Seohosta po aktualizacji DirectAdmina.

• 3 miesiące temu...

Przeniosłem cześć stron na nowy hosting i jest problem z połączeniem statlink.pl ze skryptem. Administrator hostingu poprosił mnie o przesłanie IP z jakiego dochodzi do połączenia. Czy mogę poprosić o udostępnienie tego IP - byś może jest blokowany przez firewall.

@Seo tekst najlepiej niech administrator hostingu skontaktuje się z adminami Statlinka. A Ty sprawdź, czy nie masz czasem powłączanych wynalazków typu ModSecurity. Ja miałem identyczny problem z Seohostem i okazało się, że winowajcą było włączone ModSecurity, które traktowało połączenia ze Statlinka jako próbę ataku.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Próbował ktoś zainstalować Statlinka na forum z phpBB 3.3.8? Próba wstawiania Statlinka do templatki skutkuje u mnie błędami 503.

Problem rozwiązany - trzeba włączyć super globalsy.

W pliku [katalog_forum]/config/default/parameters.yml wartość core.disable_super_globals ustawiamy na false, po czym w panelu admina forum czyścimy cache.

• 2 miesiące temu...

Domena o ID 19494 - system od poniedziałku twierdzi, że na zapytanie site: dostaje wynik 0 i straszy koniecznością podmiany domeny, byłbym wdzięczny za przyjrzenie się temu.

Edytowane przez Ivellios

• 1 rok później...
2 minuty temu, boloo napisał(a):

Podobno już wszystko ogarnięte, ale konieczna jest interwencja OVH na serwerze, żeby go postawić (info od Leona).

A znając OVH to nie wiadomo ile może to potrwać... (to już mój komentarz)

Dzięki za informację.