Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nadzieję też, że nie będziecie akceptować stron z nabitym site na kilak tysięcy, tylko serwisy z prawdziwą treścią dla ludzi.

a czy strona nie tworzona pod site, nie może mieć kilka albo kilkadziesiąt tysięcy site ?

W systemie podoba mi się że możemy wyświetlać 1 albo 2 linki, a nie jak w innych SWL tylko 5

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

jeszcze jedno pytanie, trochę głupie, ale w FAQ nic nie ma

ile max. można gwiazdek dostać ? 5 czy 3

EDIT: jeszcze jedno:

jak dodać wiele anchorów do jednej strony, musimy dodać tą stronę 10 razy za każdym razem z innym anchorem ?

aaa... przydałoby się rozbudować FAQ

obecnie są 3 gwiazdki, ale gdy opracujemy ostatecznie kryteria selekcji przez moderatora, może się zdażyć, że skala urośnie do 5 pkt.

o anchorach pisałem post wyżej, do każdego anchora dodajemy link, system ułatwia dodawanie seryjne linków.

Mam nadzieję też, że nie będziecie akceptować stron z nabitym site na kilak tysięcy, tylko serwisy z prawdziwą treścią dla ludzi.

a czy strona nie tworzona pod site, nie może mieć kilka albo kilkadziesiąt tysięcy site ?

W systemie podoba mi się że możemy wyświetlać 1 albo 2 linki, a nie jak w innych SWL tylko 5

Dokładnie, Ty decydujesz na ile chcesz poświęcić domenę.

Ktoś kwestionował kolumnę "Maksymalna odnotowana wartość Site" w liście Stron, oraz "Maksymalna odnotowana wartość BL" w liście Linków. Chciałbym wrócić do tego aspektu, czy jeżeli strona spada któryś raz z rzędu to nie warto mieć poglądu ile miała w szczytowej formie a ile ma dziś?

Czy możemy zrezygnować z tej kolumny? Czy powinna pozostać?

Proszę edytować post zamiast pisać jeden pod drugim

Irek

Edytowane przez Irek
Połączenie postów.

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

Popieram Buncola. Przecież Statlink nie jest nastawiony na site :P Więc właścicieli stron w systemie też site nie powinien interesować :P

Z BL podobnie - przecież od tego są inne narzędzia monitorujące, chociażby DP...

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Przecież to proste:

A - ile BL było najwięcej (taka historia strony)

B - tam masz wartość, która wpisujesz przy dodawaniu linka, tzn. ile razy ma go pobrać

C - to samo co w B, tylko ile ma zostać max. dodanych linków

D - ile razy pobrało link

D- punktowy koszt pobranych linków

W końcu pobrało mi linki. Patrząc gdzie mi je zamieściło to mam spore wątpliwości co do jakości serwisów dodanych do systemu.

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

Liczymy na to, że użytkownicy pomogą nam w selekcji stron, do tego celu służy link "zgłoś podejrzenie spamu" w liście przydzielonych linków. Proszę bez wahania wyrażać swoje zdanie na temat stony na której znajduje się Link.

Ponadto wciąż jesteśmy na etapie precyzowania kryteriów selekcji, mogą się zdażyć domeny które były dodane wcześniej na potrzeby testów aczkolwiek nie są to na pewno śmietniki gdyż od początku założenia jakościowe są niezmienne. Zachęcamy do dodawania dobrych stron i do eliminacji tych gorszych.

Edytowane przez Noel

Na wszystkie Wasze pytania odpowie Wam Leon, gg:1803083 , Nick na Pio Noel

Pisałam wczoraj, więc przypominam się ;-)

Czy do systemu może być podpięta domena, która już emituje linki z innego systemu?

Czy do systemu może być podpięta domena, która już emituje linki z innego systemu?

Oczywiście, jednak wartość takich stron (tym samym uzyskanych punktów) jest mniejsza dla systemu statlink z uwagi na większą ilość linków wychodzących. Dodatkowo wprowadzamy twardy limit ilości linków wychodzących ze stron, którego przekroczenie będzie skutkowało usunięciem strony z systemu.

Edytowane przez Noel

W końcu pobrało mi linki. Patrząc gdzie mi je zamieściło to mam spore wątpliwości co do jakości serwisów dodanych do systemu.

podaj przykłady mi na priva , przyjrzymy się. Co do linków które dostajemy, od początku piszemy ze nie chcemy spamu w systemie. Do 20stego to wersja beta, wiec jakis link na stronie słabszej moze sie trafic. Jesli juz jestesmy przy tym temacie, pytanie do userów, bo to dla Was bedzie ten system. Dodatkowo w systemie jest opcja zgłoś spam, jesli nawet jakis ,,kubus" doda coś co na początku będzie wartosciowe a potem np podmieni pliki, user który otrzyma linki na spamie zgłasza to do nas, my interweniujemy

Nie chcemy w systemie katalogów, nawet tych najepszych, nie chcemy precli, nie chcemy zadnych generatorów contentu. Czy mamy ,,ciąć" dalej? czy są jakies www których nie życzycie sobie w systemie?

System jest po częsci odpowiedzią na ostatnie sytuacje w serpach, filtry ,.bany. Moje wnioski to w częsci złe sąsiedztwo ale w duzej mierze takze nie zachowane proporcje w linkowniu śmieciami. Tak jak duza czesc z Was mnie tez to dotkneło, uczymy sie na błędach idziemy do przodu ;)

Korzystajac ze statlinka user będzie dostawał wartosciowe linki, takie mamy założenia.

Dlatego czekam na wasze wskazówki czego mamy nie przyjmować, otwieramy się na Wasze sugestie :)

Edytowane przez adek

Cytując wspominany mechanizm naliczania punktów, o który wciąż pytają użytkownicy statlinka

Koszt uzyskania linku jest uzależniony od tego na jaką stronę trafił, czyli zależy od: ilosci linków wychodzących z tej strony, jej proporcji treści do kodu, jej pr, jej oceny przez moderatora. Tak więc koszt jest relatywny i nie da się go dokładnie wyliczyć bez danych wewnątrzsystemowych.

Podobnie jest z naliczaniem punktacji za dodane strony, te same kryteria mają zastosowanie. Ilość punktów uzyskanych zależy od ilości linków przez tą stronę wyświetlanych (będzie kolumna informująca o tej ilości) za każdy przydzielony link właściciel strony otrzymuje ilość punktów pobraną od właściciela linku na zasadzie czynszu za miejsce linkowe.

...chciałbym wspomnieć o jeszcze jednej istotnej sprawie, mianowicie Linki są przydzielane do nowo dodanych Stron dopiero po upływie 5 dni. Jest to związane z algorytmem oceniającym jakość dodanych podstron danej Strony. Nie trudno więc zauważyć, że progresywny przyrost punktów za dodaną Stronę rozpoczyna się własnie dopiero po tych 5 dniach karencyjnych od dodania Strony do systemu, kiedy zaczynają być na niej wyświetlane Linki.

Z powyższego wynika jeszcze jeden fakt, na który chciałbym zwrócić uwagę - czym dłużej strona jest w systemie statlink, tym więcej punktów dostarcza jej właścicielowi gdyż więcej jest przydzielonych do niej linków za które otrzymuje punkty. Usunięcie i dodanie ponowne Strony powoduje "budowanie reputacji od początku".

Taki mechanizm ma dodatkowo wzmacniać jakość systemu statlink. W połączeniu z możliwością zgłaszania przez użytkowników podejrzenia spamu sprawia, że czas gra na korzyść systemu powodując samooczyszczenie, tym samym też działa na korzyść użytkowników dodających Strony nazwijmy je ogólnie - dobrymi. Ta Strona, która przetrwa dostarczy właścicielowi dużo punktów, a przetrwa ta Strona, do której nikt nie będzie miał zastrzeżeń!

Edytowane przez Noel

Tylko co znaczy dokładnie strona dobra. Przecież chcąc pozycjonować stronę główną (np. jakiejś firmy, jakiś portal, etc...) nie dodam na niej linków z systemu :/ A reszta stron to tak naprawdę zaplecze... Gorsze lub lepsze ale zaplecze.

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Gorsze lub lepsze ale zaplecze.

i własnie kruzyk chodzi o to lepsze zaplecze. Jako ze nie jestesmy z kosmosu mamy tego swiadomosc, ze w systemie nie bedzie stron firmowych tylko zaplecze. Ale chcielibysmy miec wartosciowe strony, strony z których szukajki doceniaja linki. Wiec jak mozesz wypowiedz sie na jakiego typu stronach chciałbys dostawac swoje linki, post wyzej napisałem co nie akceptujemy :D

kruzyk, ale zaplecza z jakaś treścią np opisy gg, teksty piosenek, cytaty są chyba dozwolone, dodatkowo możesz robić ładne zaplecze a konkretnie stronki tematyczne :D Strona może mieć np 10 ladnych podstron i wystarczy że zdobędzie jakiś PR to już punkty lecą :)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-)