Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Ja zauważyłem u siebie, że zapleczówki ze statlinkiem, które jeszcze nie zostały zgłoszone do systemu (ale statlink już zaincludowany) makabrycznie mulą, praktycznie skrypty statlink uniemożliwiają działanie strony. Nie wiem czy jest to związane z tym ostatnim padem ale przeszkadza. To samo ze stronami już zgłoszonymi do systemu ale jeszcze bez akceptacji. Na stronach "online" w systemie też zaobserwowałem sporadyczne takie "pady" spowodowane skryptami statlink.

Witam po urlopie, widzę że nagromadziło się troszkę spraw :)

Od dziś wracam do pełnej dyspozycji więc postaram się odpowiedzieć na zaległe maile

mrjozo - wyjaśniliśmy sobie sprawę, miałeś błędy w kodzie html na Twoich Stronach, przez to system nie widział wszystkich Linków Statlinka i deaktywował Ci Strony.

glina - tak jak pisał vspak system będzie indeksował tylko żyjące podstrony ale tylko pod warunkiem że nie wrzucisz kodu Statlink na podstronę błędu 404. W przypadku funkcjonalności Standard zaimplementowanie kodu Statlinka na podstronie błędu 404 spowoduje zaindeksowanie również tych starych podstron i strona zacznie generować błędy co doprowadzi do jej usunięcia z systemu.

Współczynnik treści jest liczony bez uwzględnienia nagłówka html <head>, bez tagów <a>, bez zdjęć i javascript, naliczany jest na zasadzie uśrednainia w perspektywie czasu dla wszystkich podstron zawierających Linki Statlinka, nasza polityka co do tego współczynnika idzie w kierunku obniżenia jego wpływu na punktację, algorytm punktacji pozostaje niejawny.

Problemy z połączeniem i mulenie - mieliśmy pada podczas mojego urlopu, reaktywacja odbywała się zdalnie dlatego zajęło to nieco więcej czasu jednak chcę wierzyć, że problemy z częstymi padami które nas nachodziły kilka tygodni temu mamy za sobą, poprawiliśmy sporo wydajność której brak powoduje pady i nie przestajemy nad tym pracować.

Edytowane przez Noel

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

mam drobne pytania do adminów:

1. czy statlink posiada zabezpieczenie umieszczania dwóch linków do tej samej strony jednak linkowanych różnymi anchorami w obrębie 1 podstrony/witryny?

2. jaka jest prowizja systemu - 5% czy więcej?

3. czy planujecie w przyszłości opcję dywersyfikacji opisów w około linków (coś jak w linkme?)

4. czy w systemie istnieje limit domen na jedno IP?

5. czy można dodawać strony na domenach regionalnych? jeśli dobrze wyczytałem strona na domenie regionalnej jest traktowana jak strona na subdomenie, a co w przypadku subdomeny na domenie regionalnej?

Edytowane przez eclipse

ad.5 po prostu nie opłaca się dodawać takich domen do systemu bo dostaniesz bardzo mało punktów za nią.

ad.2 o ile dobrze pamiętam jest to 5%

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint