Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

A czy opłaca się dodawać strony (blogi) na wordpressie? Pewnie marny będzie współczynnika ale jeśli strona ma być rozwijana i zawierać dużo artykułów, czyli chce iść na jakość a nie na ilość, to ja nie bardzo widzę inne rozwiązanie niż wordpress jako strony zawierającej dużo artykułów. Oczywiście może być inny CMS jak Joomla itp. ale czy będzie lepszy?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

oczywisce ze tak. Znaczenie wspolczynnika tresci zaczynamy marginalizować. Będzie on istniał cały czas, tylko procentowo bedzie miał on dużo mniejszy wpływ na ilość przydzielanych punktów. Elegant ważne jest zeby te arty czy strona zachowala tematyczność, zeby to nie był serwis o wszystkim

Edytowane przez adek

No i właśnie o to mi chodzi. Stworzenie dużej strony z unikalnymi i wartościowymi, tematycznymi artykułami, która nie będzie prosta w wyglądzie tylko dlatego żeby współczynnik był wysoki, ale żeby ładnie się prezentowała i "nie podpadała" czyli maiła ankietę, formularz kontaktowy albo czas, ikony do serwisów społecznościowych, może czat i co tam jeszcze kto chce. A taka strona nie powinna być gorzej punktowana przez może niższy współczynnik.

%adek czy możesz zdradzić tajemnicę i napisać, ile procentowo w systemie stanowią strony stworzone na skrypcie wordpress albo joomla? A może na innych skryptach albo ile procent stanowią fora dyskusyjne itd.?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

@Elegant - musisz postawić sobie pytanie czy budujesz stronę dla użytkownika, czy robota. Nie oszukujmy się, ale to dwie różne sprawy, które niejako w SWL'ach wykluczają się.

Stworzenie dużej strony z unikalnymi i wartościowymi, tematycznymi artykułami, która nie będzie prosta w wyglądzie tylko dlatego żeby współczynnik był wysoki, ale żeby ładnie się prezentowała i "nie podpadała" czyli maiła ankietę, formularz kontaktowy albo czas, ikony do serwisów społecznościowych, może czat i co tam jeszcze kto chce.

To spieniężysz programami partnerskimi i reklamami. SEO to jedno, "okładka" to drugie. Nie mówię, że strony w Statlinku powinny mieć niską jakość użytkową (bo nie), ale skupianie się na formularzach kontaktowych i podobnych wydaje się w przypadku zastosowania SWL'i nieco bezpodstawne. Z mojego punktu widzenia będzie lepiej jeśli Twoja strona dodana do systemu będzie miała dobrze zoptymalizowane formaty linków, meta i znaczniki <h> niż była ładna i kolorowa. Być może powiesz, że jedno drugiego nie wyklucza, ale nie tędy droga. To tylko moje zdanie.

Potwierdzam także zdanie @qlwik'a; WP jest bardzo mało w Statlinku, bo trudno nim osiągnąć jakiś normalny współczynnik treści.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

elegant nie prowadzimy takich statystyk, ale jest tak jak pisze qlwik zalezy na co sie nastawiasz. Zwykla zapleczówke z unikalnych tekstem na 10 podstron na expirce nie bedziesz stawial na joomli. Raczej te rozwiazania dedykowane są duzym rozbudowanych dobrym serwisom które generuja znacznie wiecej punktów z oczywistych wzgledów ale są tez lepiej oceniane.

Wp są, odchudzić je też można :D Jeśli macie patrzeć przyszłościowo to odpuscie sobie ten wspolczynnik

Czyli mogę spokojnie stawiać sobie teraz stronki na wp i joomli? Strony pod SEO zgadzam się o to chodzi, ale chcę raczej postawić coś dużego niż iść na ilość małych stronek, dlatego podpytuję się o wp a wygląd - to taki dodatkowy dla mnie bajer. Chcę po prostu wiedzieć, czy to nie przełoży się negatywnie na punktację, bo wiadomo że zależy mi na punktach bardziej niż na wyglądzie.

jeszcze tego nie wiemy w jakim stopniu procentowy to zminimalizujemy końcowo, wiec na chwile obecną ciężko mi sie odnieść do Twojego pytania . Ale już to jest wdrażane

Edytowane przez adek

Panowie - czynników, które wpływają na tempo rozdzielenia linków na zapleczach jest kilka. Mam proste pytanie. Jak duży wpływ ma podlinkowanie konkretnej strony/podstrony? Proszę o konfrontację zapleczówki, która ma kilka/kilkanaście linków przychodzących z tą o powiedzmy 100-500 jednostkami na karku. Wiem, że nikt nie zdradzi mi algorytmu, ale oceńcie to proszę w jakiejś skali, powiedzmy 1-5.

Edytowane przez Paq

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio