Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ograniczenie z przenoszeniem strony ze Statlinka Standard do Gold zostanie zniesione? Mam strony które dziś z uwagi na niedostateczny PR w Goldzie zostałyby zmarnowane uzyskując za nie nie dość pkt., a które mógłbym podpiąć ze Standardu poziom wyżej gdyby G jednak je obdarował. W Standardzie z uwagi na content z kolei się marnują...

2. czy w związku z tym: https://googlewebmastercentral.blogspot.com...s-external.html planujecie jakieś zmiany w algorytmach, albo przyjmowaniu subdomen?

Po co coś zmieniać? Przecież to chyba dotyczy tylko subdomen w obrębie jednej domeny.

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

nie mogę już edytować powyższego posta a mam parę pytań do Adminów Statlinka, mam nadzieje że double-post będzie mi wybaczony :angry:

1. załóżmy że mam dodane 2 linki do tej samej strony o różnych anchorach. pytanie - czy Statlink posiada algorytm sprawiający że nie wylosuje mi jednocześnie 2 linków na tej samej podstronie?

2. czy w związku z tym: https://googlewebmastercentral.blogspot.com...s-external.html planujecie jakieś zmiany w algorytmach, albo przyjmowaniu subdomen?

1 nie wylosuje

2. w Seo spokój cechuję mistrzów :) Trzymamy ręke na pulsie, w statlinku jak wiecie i tak zdecydowana większość serwsiów to domeny z Pr, bo opłacalności stawiana stron na subdomenach do tego z PR0 jest słaba. Po powrocie Leona z urlopu mozna zastanowić sie prewencyjnie nad zmnjszeniem ilości subdomen przyjmowanych w obrebie domeny. Ale żadnych drastycznych zmian typu wycinanie subdomen z systemu nie przewidujemy ;)

• 2 tygodnie później...

Informujemy, że w związku problemami z uzyskaniem informacji o PageRank na kilka dni wstrzymujemy skanowanie systemowe obecnie dodanych zasobów pozostając przy wczorajszych parametrach PR. Nowe serwisy będą dodawanie i ocenianie jako PR0 a po ewentualnej korekcje PR przez Google zostaną reocenione przez system. Zakładamy że jest to chwilowy błąd który zostanie naprawiony. W przeciwnym razie będziemy wdrażać alternatywny model liczenia wartości Stron.

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

jeśli nie będzie PR (chociaż w to szczerze wątpie) to nie mam zamiaru za PR0 mieć 50pkt początkowo, wtedy statlink będzie kompletnie nie opłacalny dla handlarza, chyba że za 10k dostanie z kilka set zł

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Nie bardzo rozumiem o co chodzi ze skanowaniem. Ogólnie Strona może dostać się do systemu wielokrotnie jeżeli nie została zbanowana i za każdym razem od początku poddawana jest tym samym procesom (w tym skanowaniu). Skanowanie jest cykliczne więc parametry Stron są aktualizowane.

Jeżeli chodzi o linki wychodzące jeżeli ich nie widać a system zgłasza ich obecność to sprawdź proszę czy nie stosujesz cloakingu który jest zabroniony w systemie i Strony stosujące takie metody są banowane. W sieci są dostępne narzędzia do sprawdzania cloakingu, np tu: https://www.webtoolhub.com/tn561346-cloaking-checker.aspx

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl