Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie to nie zlicza. Od tygodnia zero przyrostow po blascie i SB.

Zlicza na 100%, ale bardzo marnie. Też myślałem, że nie zlicza, ale tak, jak pisałem, zliczyło mi parę linków z blasta SB z 30. i 31. października.

O tym właśnie mówię... Są przyrosty, ale mizerne... dlatego myślałem podratować niebo BL zapleczówek linkując je między sobą. Tylko nie wiem czy to najlepszy pomysł z punktu widzenia bezpieczeństwa zaplecza (chodzi mi tu o ewentualną ingerencję G, które zauważy dziwne powiązanie pomiędzy wszystkimi tymi domenami).

jak już wszyscy narzekają na yahoo to też sobie pozwolę, jedną ze stron linkuję na kilka sposobów:

-linki sitewide z innej mojej strony - site strony w G = 297, link na każdej podstronie, yahoo nie zlicza z tego ani jednego linku, a w indeksie ma tylko stronę główną

-kilkanaście blastów scrapeboxem - kilkaset dodanych i sprawdzonych wpisów autoapprove, w indeksie Y około 40-kilku

-katalogowanie publikerem - publiker sprawdza dodane linki, dodał 257 wpisów które faktycznie istnieją, Y widzi z tego około kilkunastu

łączny wynik BL na dzień dzisiejszy: 53 :) w rzeczywistości linków jest spokojnie 10x tyle...

Przyłączam się do narzekania na yahoo;). Czy w najbliższych planach jest zamiana yahoo na coś innego?

Jak istotna treść zawarta w url domeny przy ocenie strony? Mam na myśli 2 teoretyczne przypadki:

1) strona koty.pl na której zamieszczam teksty o tematyce prawniczej

2) strona dla.pl na której zamieszczam teksty o tematyce prawniczej

W przypadku 1 domena ewidentnie nie jest powiązana z treścią. W przypadku 2 domena nie sugeruje moim zdaniem konkretnej treści serwisu. Czy ocena domeny w przypadku 1 i 2 będzie się znacznie różniła zakładając że strony wyglądają identycznie pod względem pozostałych parametrów podlegających ocenie?

Jak istotna treść zawarta w url domeny przy ocenie strony? Mam na myśli 2 teoretyczne przypadki:

1) strona koty.pl na której zamieszczam teksty o tematyce prawniczej

2) strona dla.pl na której zamieszczam teksty o tematyce prawniczej

W przypadku 1 domena ewidentnie nie jest powiązana z treścią. W przypadku 2 domena nie sugeruje moim zdaniem konkretnej treści serwisu. Czy ocena domeny w przypadku 1 i 2 będzie się znacznie różniła zakładając że strony wyglądają identycznie pod względem pozostałych parametrów podlegających ocenie?

1, nie zostanie przyjeta

2. Standard przyjmiemy o ile bedzie miala wzglednie dobre parametry, w godzie musisz sie postarać żeby ją powiazac z trescią (nazwe domeny)

Odnosnie yahoo zdajemy sobie sprawe, jutro pojutrze napiszmey coś bardziej konkretnego.

"Nie udało się aktywować strony ponieważ nie udało się połączyć z domeną https://xxx.info, możliwe że Twoja Strona jest w tym momencie nieosiągalna, wystąił problem z DNS domeny lub adres IP statlink.pl jest blokowany przez Twój serwer/hosting."

Mój usługodawca pyta jaki adres IP odblokować. Gdzie znajdę ten IP? :)

Nie udostępniamy adresów ponieważ zmieniają się one często więc nie ma to sensu, trzeba po prostu odblokować klasy ovh.

Yahoo najprawdopodobniej niezlicza już BL. Czy coś się zmieni z progiem 100 BL dla stron? Bo pewnie nie tylko ja mam domeny pod statlinka już zrobione, a nie mam jak nabic BL.

z progiem nie przewidujemy żeby się coś zmieniało

ja zupełnie nie rozumiem brania pod uwagę Y!

żadnego SWLa w Polsce nie stać nawet na 49$ miesięcznie za dostęp do np API Ahrefs-a ;)

Nas też nie stać, ale stać nas na stworzenie własnego narzędzia, wszystkich zainteresowanych narzekaniem na YBL informuję, że nasze narzędzie jest już na ukończeniu aktualnie gromadzi dane na co trzeba trochę czasu i jest testowane. Dajmy sobie jeszcze tydzień może dwa i problem powinien być rozwiązany, Statlink sam będzie mierzył BL Wasze działania więc na rzecz podniesienia BL nie pójdą na marne. Nie twierdzimy przy tym że Statlink BL będzie najobiektywniejszym miernikiem BL w branży ale będzie działał w oparciu o swoje metody a wynik będzie wyznacznikiem w kryteriach przyjęcia Strony do systemu.

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

Bardzo dobrze, że Statlink odejdzie od narzędzia Y!

Mam jedno poważne pytanie. Chcę dodać do jednej strony ok. 100 linków (każdy ma inny anchor). Importując hurtowo mogę ustawić przyrost linków dzienny. Z tym, że w moim przypadku każdy link (anchor) będzie miał jedną sztukę. Moje pytanie brzmi: jeśli ustawię 100 linkom przyrost "1 link na 2 tygodnie" to rozkład tych linków rozłoży się w czasie? Nie chciałbym, żeby te 100 linków pojawiło się pierwszego dnia.

P.S.: Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi =)

jeżeli pojawi się taka możliwość to udostępnimy narzędzie do sprawdzenia BL bez dodawania Strony, dziś jest jeszcze za wcześnie by to zagwarantować.

jeżeli chodzi o 100 Linków, niestety jest duże prawdopodobieństwo że linki pojawią się w stosunkowo krótkim czasie, 1-2 dni w zależności od aktywnosci innych Użytkowników.

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl