Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Mi jakoś magicznie znalazło dla jednej strony BL 190. A dodałem ją przedwczoraj, gdy Yahoo! Search już było martwe o.O

Mam wrażenie ze mojej stronie nie zostaly w ogóle przydzielone pkt za PR1.

Suma PR: 1

Domena waw.pl - 2 letnia

Strona dodana do systemu ponad miesiąc temu, PR od ponad roku

PUNKTACJA: 208

Pytanie: gdzie pkt za PR? " średnia liczba przyznanych punktów: PR 1 - 1214"

Edytowane przez yomas

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

Mam wrażenie ze mojej stronie nie zostaly w ogóle przydzielone pkt za PR1.

Suma PR: 1

Domena waw.pl - 2 letnia

Strona dodana do systemu ponad miesiąc temu, PR od ponad roku

PUNKTACJA: 208

Pytanie: gdzie pkt za PR? " średnia liczba przyznanych punktów: PR 1 - 1214"

te 208pkt to za 100% zapełnienia, bo chyba nie? napisz zapełnienie linkami, to wiele wniesie do tematu. wiedz też, że 1/2 punktów na bank Ci utnie za subdomenę (regionalkę)

eclipse,

zapełnienie strony linkami to ok 25% po miesiącu w kategorii: mieszkanie, dom, rodzina. Nie mniej jednak sądziłem, że mimo wszystko przy domenie z PR (nawet w przypadku regionalnej) bonusy sa większe :|

A orientujesz się może czy system przydzielając linki do podstron danej domeny, zapełnia linkami całkowicie jedną podstronę, następnie calkowicie drugą podstronę itd itd. Czy dodaje wyrywkowo linki: raz na 1 podstronę (np 2 linki), raz na drugą (np 1 link), innym razem na trzecią stronę (5 linków)? Pytam bo mam podstrony gdzie jest komplet tj 7 linków, na innych bardzo wartościowe artykuły itd - 0 linków, trochę mnie to dziwi.

zapełnienie strony linkami to ok 25% po miesiącu w kategorii: mieszkanie, dom, rodzina. Nie mniej jednak sądziłem, że mimo wszystko przy domenie z PR (nawet w przypadku regionalnej) bonusy sa większe :|

czyli za 100% byś miał te ~800pkt, a za 100% na domenie głównej ~1600 dla PR1. i tak, linki przydziela zupełnie wyrywkowo.

skoro yahoo nie działa to nie bierze ale trzeba poczekać na zzmianę algo w statlinku

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Yahoo umarło - jak Statlink będzie się go trzymał to też zatonie
Jestem tego samego zdania,

Panowie sukcesem waszym = Statlinka były zawsze inne metody niż konkurencji -> wymyślcie zatem coś innego niż BL z Yahoo..

Kilka postów wcześniej administracja wyraźnie napisała, że miarka Yahoo zostanie zastąpiona ich własnym rozwiązaniem.

Dzięki za odpowiedzi,

Pewnie trudno będzie osądzić, ale zapytam... wiecie być może dlaczego niektóre podstrony kompletnie nie emitują linków? Niektóre napchane mają max linków, inne z kolei żadnego. Dodam, że są to podstrony z normalną sensowną i unikalną treścią powiązaną tematycznie z całą stroną, przypisaną do teoretycznie najbardziej pożądanej w systemie kategorii.

Raptem 25% przydzieleń linków od ponad miesiąca. Dodam, że strona estetyczne, schludna, podlinkowana z PR.