Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Cholera, dziś 2 moje strony pod Statlinka Standard dostały bana! Spotkało was coś takiego w ostatnim czasie? Dodam, że strony były na domenach PL IDN, miały PR2, fajne skórki i unikalne treści. Jak myślicie, czy Google nałożyło bana za to, że wykryło na nich linki z SWL-i? :/

Dodam jeszcze, że stron nie ma w indekscie G, ale nadal posiadają PR, więc czy to, aby na pewno ban?

Edytowane przez przemeks

tak to ban

page rank zostanie wyzerowane po jakimś czasie

u mnie w poprzednim tygodniu też poleciały trzy strony pod statlink, każda miała page rank 1 lub 2

a page rank nadal się trzyma ale to tylko kwestia czasu

przekems - coś jest na rzeczy. Wczoraj wyczyściło mi z indeksu 1 stronę, dzisiaj 3. Wszystkie na domenach globalnych, z PR-ką i bez.

Dodam jeszcze, że stron nie ma w indekscie G, ale nadal posiadają PR, więc czy to, aby na pewno ban?

Tak, PR może się jeszcze trzymać, to niestety nie ma już nic do rzeczy.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Cholera, dziś 2 moje strony pod Statlinka Standard dostały bana! Spotkało was coś takiego w ostatnim czasie? Dodam, że strony były na domenach PL IDN, miały PR2, fajne skórki i unikalne treści. Jak myślicie, czy Google nałożyło bana za to, że wykryło na nich linki z SWL-i? :/

No to sie ciesz bo mi 7 stron ze stata Google zbanowalo w tym 2x PR 5 :P

Troche je linkowalem scrapeboxem ale ze mam slabe listy to za duzo linkow nie dostawaly ;/

Tresc oczywiscie unikalna , grafika OK.

Czyli widzę, że nie tylko u mnie poleciały bany. To teraz moje pytania:

1) Co zamierzacie zrobić w związku z banami, które poszły? Będziecie robić 301 czy np. odczekiwać jakiś czas i wrzucać stronki na nowe domeny?

2) Jakie działania planujecie powściągnąć na przyszłość, aby uniknąć takich nieprzyjemności?

Na każdą zbanowaną domeną po prostu trzeba postawić dwie nowe strony

A co zamierzasz zrobić ze zbanowaną stroną? Bo myślę, że najsensowniejszym rozwiązaniem będzie odczekać jakiś czas i te treści ponownie wrzucić na nowej stronie po jakimś czasie, gdy G zapomni o tym, że pochodzą one ze zbanowanej strony.

A co do pytania to domeny przekieruje na nowa i dodam tresc ze zbanowanej na nowa.

Jakiego skutku się spodziewasz po takiej czynności? Czy PR wtedy przejdzie na nową domenę, a boty Majestico "przetransferują" BL ze starej domeny? Piszesz o dodaniu treści ze starej domeny na nową, a nie szybciej będzie po prostu podpiąć całą stronę pod nowym adresem?

No i poszedł mój 1000-czny post =)

Edytowane przez przemeks