Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Ale jaja. Czyli co, zmasowienie kiepskich jakościowo stron na Jupe.pl doprowadziło do czystek z ich IP? Mam jeszcze kilka domen, które leżą na Jupe.pl i zastanawiam się, co będzie jak je zacznę przenosić na inny serwer...

to tylko zbieg okoliczności

mi poleciały trzy strony każda na innym adresie ip i każda na innym hostingu więc po prostu tak jak ktoś wyżej napisał

co jakiś czas google robi większą czystkę i poleciało trochę stron

kilka miesięcy temu moje 6 stron pod statlink dostało bana i był dłuższy spokój więc nie ma co robić paniki

Wszystko spoko tylko to wprowadzenie od dzisiaj to trochę nie bardzo: ludzie mieli pewnie przygotowane strony i czekali na nabicie MS.

I drugie pytanie co z bardzo dobrymi serwisami(graficznie-domenowo-treściowo) ale, którym Google nie przydzielił PR, 1 gwiazdka to trochę bez sensu bo nie będzie się opłacało robić takich stron.

zmiany RD i BL byly zapowiadane wcześniej. Ci co postawili strony przecież ciągle mogą je dodać , nie uwierze ze są tacy co nastawiali setki stron na subdomenach czy regionalkach ;)

Co do drugiego pytania , patrz ocena 2 gwiazdkowa. Wprowadzenie zmian w ocenie będzie mialo także tendencje że mniej będziemy skupiać się na PR przy ocenie (algo to robi) ale nie odchodzimy od tego. Nie wykluczam wyzej oceny dla dobrego serwisu bez PR, nie dzialamy szablonowo, opisane założenia są pewnych schematem poglądowym.

jeszcze potruje trochę
2 gwiazdki - domena z Pr1 lub większy, reszta jak w przypadku gwiazdki 1 lub serwis z Pr 0 ale domena dopasowana treścią do nazwy domena, treści bardziej pisane pod użytkownika (serwis informacyjny), układ strony bez błędów, opcjonalnie komentarze, grafika powiązana z artykułem dla kolejnych podstron.

-układ strony bez błędów

można prosić konkretniej, dokładniej? co rozumiecie przez te błędy?

-grafika powiązana z artykułem dla kolejnych podstron

tzn. że obowiązkowo musi być w każdym artykule zdjęcie, tak?

błędy w kodzie widoczne dla usera. Doceniamy także strony bogatsze graficznie, gdzie widzimy że user nie leci automatem, czyli szablon stala fotka i slabej jakosci treść

Niestety randomek, mi poleciały strony z podanego ip nie mające nic wspólnego z swl.

CO do banów pewnie trzeba zweryfikować przyczyne. Nie będe hipokrytą i nie zamierzam pisać że za SWL ich nie ma. Osobiscie korzystam tez jako user z systemu i nie dostalem za stata jeszcze bana. Nie pisze tego bo reprezentuje system , staram się każdy serwis wrzucać na inne IP, nie dowalam max ilości emitowanych linków i nie wrzucam wszystkiego w stopke tworząc smmietnik. Jak tylko moge staram się co jakis czas aktualizować zalpeczowke o nowe tresci, chociaz minimalnie ją linkować po dodaniu do systemu. Odchodze tez powoli od seohostongow, skupiam sie na dedykach z wlasnymi IP, przy duzych ilosciach zasobow nie jest to wcale takie niekorzystne rozwiązanie finansowe.

Pytanie jeszcze odnośnie banów na strony. Czy możecie podać z jakiej kategorii były strony.

Pytam, bo nie wiem czy to przypadek, ale moje 4, które poleciały były z działu Sport, Rekreacja, Hobby, jeśli inni też mieli zbanowane storny w tym dziale, to chyba mamy sprawę jasną.... Obym nie miał racji, bo to byłby olbrzymi problem.

Szeryf:

To na pewno czysty przypadek, bo mam sporo stron dodanych w tych kategoriach co podałeś i żadna z nich nie otrzymała bana.

Niemniej jednak dostałem jednego bana dla strony, która stała na IP 46.4.94.200, więc coś jej na rzeczy. Ale strona była dodana do innej kategorii.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

statlink z uwagi na cene punktów chyba jest ostatnim systemem do takich akcji dywersyjnych. W rotacyjnym wystarczy 50 złotych na wynajem zeby wykosić dziesiątki tysięcy stron a tego poki co nie robia, no może poza pewnym przypadkiem z przed paru lat :) No ale fajnie ze doszukujemy się punktów wspólnych.