Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

To też nie wina IP, sprawdziłem to w gronie osób, które mają "troche stron" w SL i były różna IP oraz serwy.

Jupe wg mnie temu często się powtarza, bo jest po prostu popularny wśród ludzi tworzących zaplecze pod SL.

Uspokoiliście mnie troche innymi kategoriami.

W mojej opinii to czysta pokazówka, żeby zmusić nas do tworzenia lepszych jakościowo stron. Gdyby google chciało wyelminować system może to zrobić praktycznie od ręki , bo to co za problem dodać link i pobierać liste stron? albo sprawdzać BL dla czystej domeny?

Jednak myśle, że nie chcą tego, bo wywróciłoby im to serpy do góry nogami, więc muszą z nami żyć :), ale nie chcą totalnych spamów i szablonów i z tym na pewno będą walczyć. W sumie idzie to z ich logiką, bo zaplecza będą i już coraz bardziej przypominają normalne strony.

Adek czy możesz podać dane ile stron przez ostanie 2 dni dostało site:0? i jak się to ma do poprzednich dni?

Mam też inną prośbę, czy którykolwiek gold dostał bana? - bo jeśli nie to mogłoby to potwierdzać moją teorię z "lepszym" zapleczem

Edytowane przez Szeryf

Statystycznie nic się nie dzieje w skali systemu jest w normie, na dodatek większość co wypada to subdomeny więc może ma to coś wspólnego z przyjętą przez googla polityką dotyczącą subdomen i ewentualnych powiązań. Jedno jest pewne - trzeba robić swoje :) . Na pewno rozwój zaplecza w kierunku jakości jest najbezpieczniejszą alternatywą, jest to również jeden z gwarantów uzyskania największej z możliwych skuteczności i dlatego staramy się utrzymać system na tym torze.

Wesołych Świąt :)

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

Mi kilkumiesięczne domeny dodane do systemu kategorie :

Technika, Elektronika, Multimedia

Turystyka, Podróże, Miejsca, Noclegi

Jak mowilem jupe , teksty unikalne , autorski cms na kazdej stronce szablon taki sam tylko logo inne .

Linki w tekscie , w prawej kolumnie i 1 pod tekstem .

Linkowanie tych stronek :

-Scrapebox malo linkow bo malo skuteczna lista

-Statlink

Poleciały wam starsze domeny czy dodane do systemu pare dni temu.

Niestety straszne, miały PR2...

Jaka jest minimalna a jaka optymalna liczba podstron strony pod statlink SWL?

Nie ma czegoś takiego. Myślę, że strona z kilkoma podstronami też zostanie przyjęta, ale przełoży się to na liczbę punktów, biorąc na logikę. Na logikę też biorąc, im więcej będziesz miał podstron, tym więcej będziesz miał punktów (oczywiście po ich zapełnieniu).

Edytowane przez przemeks

Tak ale w pewnym momencie współczynnik przestaje być opłacalny, dlatego chciałbym się dowiedzieć, czy zrobić 2 strony, na dwóch domenach, dwóch adresach IP, po 50podstron z unikalnym contentem każda, czy zamiast tego zrobić jedną stronę ze 100 podstronami.

Chodzi mi o jakieś widełki, nie wiem 10 podstron? 20, 30,50,70?

Jaka jest minimalna a jaka optymalna liczba podstron strony pod statlink SWL?

Nie ma czegoś takiego. Myślę, że strona z kilkoma podstronami też zostanie przyjęta, ale przełoży się to na liczbę punktów, biorąc na logikę. Na logikę też biorąc, im więcej będziesz miał podstron, tym więcej będziesz miał punktów (oczywiście po ich zapełnieniu).

To ja pytałem kilka stron temu, więc muszę doprecyzować o co mi chodzło :)

Chodzi o to, czy przyrost punktów jest stały (liniowy?), czyli załóżmy że za określoną podstronę x otrzymam 10 punktów, to:

2x=20pkt

20x=200pkt

200x=2000pkt

nx=n*10pkt

Gdyby było tak, to wtedy rzeczywiście niemożliwe jest określenie optymalnej ilości stron, ale gdyby przy różnych wartościach site'u zmieniał się jakiś współczynnik punktowania i załóżmy, że przy site>1000 podstrona x już nie generuje 10pkt tylko 8pkt, to wtedy możliwe jest ustalenie optymalnej liczby site'u. To się chyba nazywa przyrost logarytmiczny a tamten pierwszy to liniowy ale nie dam za to ręki, bo z matmy byłem cieniutki :)

Jak na chwile obecna u mnie poleciały 3 szt. w tym dwie z kategorii Sport, Rekreacja, Hobby.

I coraz bardziej zaczynam wierzyć w teorię spiskową dziejów :yahoo: aczkolwiek być może jestem za bardzo przewrażliwiony sytuacją. Od kilku dni próbuję znaleźć sensowne wytłumaczenie tego stanu rzeczy, bo wygląda to tak jakby większa ilość moich stron 'szykowała' się do spadku (nagły spadek pozycji), w tej wymienionej kategorii.

Edytowane przez 313

Tak ale w pewnym momencie współczynnik przestaje być opłacalny, dlatego chciałbym się dowiedzieć, czy zrobić 2 strony, na dwóch domenach, dwóch adresach IP, po 50podstron z unikalnym contentem każda, czy zamiast tego zrobić jedną stronę ze 100 podstronami.

Wiesz... wszystko ma swoje plusy i minusy. Robiąc przykładowo jedną stronę z dużą ilością podstron, które mają np. min 4k znaków na podstronę będziesz miałwszystko w obrębie jednej domeny i do tego wysoki współczynnik. Z drugiej strony, gdy ta strona dostanie bana, to będzie trochę szkoda :yahoo: Dlatego poniekąd się to dywersyfikuje pomiędzy mniejsze strony. Jeśli już chciałbyś dostać dużo punktów za jedną stronę (dużo podstron, długie treści) to wrzucaj na dobry hosting, bo przykład z Jupe.pl daje do myślenia =)

Co do ilości znków: Moje zapleczówki przy ok 1k na podstronę mają WSPT od 0,3 do 0,4, więc chyba 3k na podstronę wartowałoby wrzucić. Swoją drogą nie wiem czy ten współczynnik rzeczywiście w takim stopniu w jakim jest prezentowany wpływa na ilość punktów =)

Edytowane przez przemeks