Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Również popieram zróżnicowanie ilości linków na podstronach. Dodatkowo polecam kolegą porobić "puste" podstrony bez systemu, tak by zwiększyć sobie site i wtedy średnia ilość linków wychodzących na zaindeksowaną podstronę będzie niższa i będzie to bardziej naturalnie wyglądało.

Edytowane przez pzcjnr

mysle ze już znamy przyczynę :) 90% serwisów ktore poleciały to domeny które zostały stworzone i dodane do systemu wraz z pakietem 10 subdomen. Google trafiło subdomeny które od niedawna oficjalnie nielubi, potem analiza samej domeny,która w wiekszosci to zwykla zapleczówka i ciach po całosci (10 subdomen+domena).

Nic nie zwykłego, kontynuacja polityki którą wdrożyli, nie zdziwiłbym się jakby polecieli po regionalkach. Ciekawy jestem jak to jest w innych swl jesli chodzi o subdomeny.

Jak chcecie więcej szczegołowych info, zapraszam na priv, te kilka osob poszkodowanych mozemy jakos ,,spiknąć" , reszte strategii na przyszłość dogadacie sobie wspólnie. Ale to pisac juz prosze na adek@nazwasystemu.pl

pozdrawiam

Edytowane przez adek

Zróbcie 2 etopwe przyjmowanie nowych stron jeśli chodzi o wymagane bl, np. nowa strona przyjmowana jest już od 150bl, po miesiącu wymaga się już od niej 350. Tak to strony czekają na aktualizajcę bl i mogą tak stać miesiąc bezczynnie.

Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie  - Webhosting1st

Sklep z częściami do laptopów.

do adminów: czy możecie odblokować możliwość edycji ilości linków na subdomenach i regionalkach? na ten moment próba zmiany ilości linków wywala:

Do systemu nie są przyjmowane subdomeny ani domeny regionalne. Więcej o wymogach i wyjątkach przeczytasz w zakładce 'O systemie'.

I nie dodaję nowej strony, tylko edytuję AKTYWNĄ domenę regionalną

ok bug poprawiony można edytować

Zróbcie 2 etopwe przyjmowanie nowych stron jeśli chodzi o wymagane bl, np. nowa strona przyjmowana jest już od 150bl, po miesiącu wymaga się już od niej 350. Tak to strony czekają na aktualizajcę bl i mogą tak stać miesiąc bezczynnie.

wprowadzimy etapowe przyjmowanie, to dobry pomysł, umożliwi bardziej wartościowe zrównoważone linkowanie, porawi nasz komfort, bezpieczeństwo i jakość linkowania. same superlatywy :) Będzie to się dobrze uzupełniało z monitoringiem tych parametrów który planujemy wprowadzić w czerwcu.

W njabliższym czasie podamy progi przyjęcia Stron i datę aktywacji funkcjonlności.

Edytowane przez Noel

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

W związku ze zmianami w systemie mam pytanie - wchodząc na Twoje linki, na wykresie widzę ilość linków, koszt linków i ilość przydzieleń. Ilość przydzieleń jak i koszt linków na wykresie spada, zaś ilość linków jest stała. Zastanawiam się, czy ilość przydzielonych linków dla mnie w systemie jest taka sama czy maleje, bo nie rozumiem dlaczego ilość przydzieleń maleje?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Dostaliście kolejną partię banów? Wstrzymuję się z robieniem czegokolwiek; kwestia czasu kiedy całe zaplecze znajdzie się w kosmosie. Teraz poleciały strony z przydziałem linków na poziomie 50-60%, więc OBL dla naszych banów wydaje się nie być regułą.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

U mnie na szczęście spokój. Moja wersja wydarzeń jest taka - za bardzo wyśrobowaliście standardy jakościowe w Statlinku, przez co moc całego systemu przeszła najśmielsze oczekiwania najstarszych górali. Górale poinformowali o tym SQT, a ten z kolei widząc, że to co zrobiliście jest dobre, wzięli się za system od środka własnymi rączkami, nie angażując w to żadnych alogyrtmów :D

Jeśli taki scenariusz stał by się rzeczywistością, to trzebaby sprawdzić kto na skalę naprawdę masową kupuje ostatnio punkty ;)

robiliśmy analizę, nie ma przesłanek co do ingerencji od wewnątrz, wnioski z naszej analizy sa przedstawione wyżej i to się nie zmieniło, wg nas kluczem są subdomeny i ewentualne powiązania, 6 Użytkowników ma 95% banów i są to konta oparte o subdomeny.

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

wg nas kluczem są subdomeny i ewentualne powiązania

Nie mówię, że nie. Chciałbym tylko podkreślić, że u mnie na tych kilkanaście banów tylko jedna domena miała jakąkolwiek subdomenę (wychodził z niej jeden link, a strona na niej osadzona nie była podpięta do systemu). Wcześniej podobną sytuację miał Davi - także 0 subdomen.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

U mnie na szczęście spokój. Moja wersja wydarzeń jest taka - za bardzo wyśrobowaliście standardy jakościowe w Statlinku, przez co moc całego systemu przeszła najśmielsze oczekiwania najstarszych górali. Górale poinformowali o tym SQT, a ten z kolei widząc, że to co zrobiliście jest dobre, wzięli się za system od środka własnymi rączkami, nie angażując w to żadnych alogyrtmów :D

Jeśli taki scenariusz stał by się rzeczywistością, to trzebaby sprawdzić kto na skalę naprawdę masową kupuje ostatnio punkty ;)

to jest niestety nietrudne do zrobienia przez SQT - masowy zakup punktów, dodawanie linków i banowanie wszystkich sajtów, na których linki się będą losowały a potem z racji że strony te statlink usunie i linki będą się losowały na innych to po jakimś czasie leci wszystko (wyjątkiem są może te z równo 100% nasyceniem) - ale żeby temu zapobiec trzebaby wyłączyć na dobre opcję podglądu adresów gdzie wylosowało nam linki co niekoniecznie jest lepszą opcją (ja nie używam tego zupełnie więc by nie zabolało ale na pewno niektórzy korzystają)