Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

tuż przed banem page rank wzrasta ... spróbujcie to wychwycić na ile to prawda.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Moje wszystkie PR2

Podobnie baniki, podobnie na tym samym szablonie. Stronki kupione. Na szczęście nie za dużo (11 stron). Fakt, ciężkie czasy dla SWL - coraz więcej banów idzie.

Pozdrawiam.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Moje wszystkie PR2

Stronki kupione.

Pozdrawiam.

Sami sobie odpowiadacie jak dajecie sie złapać. Dodam jeszcze ze po fali banów sa userzy (nie chodzi o Ciebie Radek) którzy dalej tłuka i dodaja strony na tym skrypcie.

Sami sobie odpowiadacie jak dajecie sie złapać. Dodam jeszcze ze po fali banów sa userzy (nie chodzi o Ciebie Radek) którzy dalej tłuka i dodaja strony na tym skrypcie.

Hahaha spoko. Warto jednak zwrócić uwagę na to, że ostatnio SWLe dostają po tyłku. Nie tylko statlink :D Warto pomyśleć, jak Google to śledzi i się przed tym zabezpieczyć. Choć walka może być nierówna ;)

Pozdrawiam.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

hehe, jeżeli ktoś zna lub znajdzie taki sposób to na pewno się nim nie podzieli bo to żyła złota.

Więc nie liczył bym na to

A tak po za tym te bany lecą za używanie swl a nie za jakość strony

Ja np. używam na ponad 50 domenach na tym samym szablonie i scrypcie i co najśmieszniejsze bazie msql i każda z tych domen posiada powyżej 10000 site i trzyma się już ponad dwa lata z pr od 1 do 3 tylko podkreślam że umieszczam max 2-3BL stałe na domenie

A jak sami wiemy swl naparzają BL na potęgę za każdym nowym odświeżeniem inne linki różnego typu

Więc dla algorytmu nie ma nic łatwiejszego aby zbanować takie zaplecze, ja widzę już tylko jeden sposób i lekarstwo lecz bardzo bolesne zaprzestania używania swl na swoim zapleczu bo tym dłużej będziemy w to brnąc to tym więcej stracimy a i tak koniec przyjdzie prędzej czy później gwarantuje wam to w 101%

Jeszcze jedna rzecz spotkałem się ostatnio z takimi praktykami że strasznie łatwo jest stworzyć listę stron zainstalowanymi swl

Sam osobiście dla testów zdobyłem listę ponad 1300 domen wciągu 2-3 dni a wystarczyły dwa narzędzia i 1mln pkt

Więc sami widzicie jak bardzo prosto jest zbanować domeny które posiadają zainstalowane swl

Edytowane przez Dawid1979

Pytanko do administratorów: czy system jest obecnie w fazie prac ? (sorki jeśli gdzieś nie doczytałem) Dodałem 24h temu kilka serwisów na kilkadziesiąt fraz i brak przydzieleń linków. Zaznaczone mam też żeby przydzielał do innych kat.

Ps. Do wcześniej dodanych linków system przydziela poprawnie.

Dzięki za pomoc...

wszystko powionno działać , chociaz admin na urlopie ale dopytam Noela. Szybciej tez bedzie jak puscisz na leon@ wiadomoco.pl maila z ID

Oki, nastepnym razem 'zaatakuje' leon'a. Widze dzisiaj że coś się ruszyło.

Pisaliscie w poprzednich postach o licznych banach... być może to reakcja systemu

który najpierw zapełnia wcześniej juz rozdane sloty (a nowe muszą czekać).

Ale nie ma sie co zastanawiac i główkować, admini na pewno wiedza skąd czkawka :)

Dodałem 24h temu kilka serwisów na kilkadziesiąt fraz i brak przydzieleń linków. Zaznaczone mam też żeby przydzielał do innych kat.

Mam dokładnie tak samo.

U mnie podobnie.

Edytowane przez osprey

Ps. Do wcześniej dodanych linków system przydziela poprawnie.

Jednak nie jest to do końca prawda. Do części nie przyznaje w ogóle.

Jednego czego jestem pewien to że problem jest od 29/30.01.2012.