Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Czy "linki" są pingowane z systemu aby się zindeksowały ?

Nie odpowiem ci bo nie wiem, ale mam inne pytanie. W jakim czasie Statlink powinien "pokryć" linkami nowo dodane strony do systemu? Dodałem 3 strony (stworzone pod Statlinka) na domenach .pl CDN. Wybrałem specjalnie kategorie z "deficytami" (czyt. budownictwo, rodzina). Strony dodałem 26. maja i jak na razie jedna ma tylko 20% pokrycia, druga 9%, a trzecia 2%.

Czy tak ma w praktyce wyglądać sprawność "pokrywania"? Myślałem, że jak się doda "strony deficytowe" to pójdzie to, jak z bata trzasnął.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Samo dodanie Stron w kategorii deficytowej to nie wszystko niestety trzeba troszkę więcej czasu i więcej pracy włożyć w to by cieszyć się punktami, na naszym wewnętrznym forum i w FAQ jest o tym nieco napisane.

Jeżeli chodzi o pingowanie i indeksowanie - planujemy rozszerzyć funkcjonalność o indeksowanie ale prędko bym się tego nie spodziewał, raczej do końca tego roku.

Edytowane przez Noel

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

no nad pingowaniem to bym się mocno zastanowil czy wogóle bedziemy chcieli to wdrazac.

dokładnie bo:

- obciąża to system

- mozę negatywnie wpłynąć na witrynę

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Mam kilka pytań, nie wiem czy w dobrym temacie, czy lepiej dla początkujacych:

1.Wykorzystana ilośc punktów zatrzymuje przydzielanie linków ale nie usuwa już tych przydzielonych?

2.Nie przedłużenie transferu na kolejny miesiąc skutkuje usunięciem wszystkich przydzielonych linków?

3.Co zrobić w przypadku gdy w połowie miesiąc mi braknie punktów, a chciałbym aby przyrost ciągle wzrastał, gdy transfer jaki kupiłem był na 30 dni? Kupić kolejny transfer ale tamten poprzedni znkiknie za 15 dni ?

2.Nie przedłużenie transferu na kolejny miesiąc skutkuje usunięciem wszystkich przydzielonych linków?

Tak

3.Co zrobić w przypadku gdy w połowie miesiąc mi braknie punktów, a chciałbym aby przyrost ciągle wzrastał, gdy transfer jaki kupiłem był na 30 dni? Kupić kolejny transfer ale tamten poprzedni znkiknie za 15 dni ?

To że kupiłeś punkty na 30 dni nie oznacza, że nie można ich wykorzystać w ciągu np. 2 tygodni. 30 dni czyli przez 30dni masz gwarantowane że te linki tam będą, jeśli transfer się skończy to linki "uciekają".

To że kupiłeś punkty na 30 dni nie oznacza, że nie można ich wykorzystać w ciągu np. 2 tygodni. 30 dni czyli przez 30dni masz gwarantowane że te linki tam będą, jeśli transfer się skończy to linki "uciekają".

co jeśli w połowie miesiąca będę chciał dokupić punktów bo mi braknie?

mogę dokupić na 15 dni?

możesz dokupić punkty nawet na jeden dzień czy na 500dni

to wszystko zależy od sprzedawcy czy będzie chciał sprzedać i jak się z nim dogadasz

tylko nie rozumiem sensu kupowania np. na 15 dni przecież po tym czasie i tak będziesz musiał pewnie go przedłużyć bo Ci znowu będzie brakowało punktów

Jeśli w danym czasie chcę zrezygnować z jakiegoś anchoru (frazy, linku) bo np. okazał sie nie trafiony, wystarczy edytować i ustawić przyrost: wstrzymaj, zgadza się?

bo wcześniej robiłem tak że usuwałem po prostu dany link, i teraz doszedłem do wniosku że to był błąd, bo przecież osłabiałem swoją stronę, a można wykonać to samo robiąc wstrzymaj